Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Μαζική εξόρμηση του ΠΑΜΕ στους μετανάστες (O ΜΑΡΞ τρελάθηκε)


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη απηύθυναν τα ταξικά συνδικάτα

Πλατύ κάλεσμα για την αναγκαιότητα μετανάστες και Ελληνες εργάτες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στις 27 Νοέμβρη και στην απεργία στις 10 Δεκέμβρη, απηύθυνε το Σάββατο το απόγευμα το ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας μεγάλη εξόρμηση στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, μοιράζοντας ανακοινώσεις - καλέσματα γραμμένες σε διάφορες γλώσσες.

Η πλατεία είναι γεμάτη μετανάστες. Κάποιοι από αυτούς κοιμούνται στα παγκάκια ή στο δρόμο. Χωρίς δουλειά και χαρτιά οι περισσότεροι, εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση και την «παρανομία». Πολλοί είναι και οι Αφγανοί οι οποίοι εκδιώχθηκαν από το Βοτανικό, από τη στιγμή που άρχισαν οι εργασίες για το γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως λένε. «Αν δε μας θέλουν εδώ, ας ανοίξουν τα σύνορα στην Πάτρα και την Κέρκυρα, να φύγουμε για την Ευρώπη», σημειώνουν πολλοί με αγανάκτηση. Δε γνωρίζουν ότι με οδηγίες της ΕΕ «μπλοκάρονται» στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που συνορεύουν με τις χώρες προέλευσης της μετανάστευσης.

Θέλουν «κομματιασμένη» την εργατική τάξη

«Η εξόρμηση αυτή γίνεται στους μετανάστες, από τη μια για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και την απεργία, να δοθεί απάντηση στην πολιτική που κάνει τη ζωή συνολικά της εργατικής τάξης δύσκολη. Ταυτόχρονα, για να κατανοήσουν και οι μετανάστες την ανάγκη οργάνωσης τα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ, που είναι αποκούμπι και στήριγμα απέναντι σε αυτή την κατάσταση, αλλά και στους μηχανισμούς που δουλεύουν για να ενισχύουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό, για να φορτώσουν στις πλάτες των μεταναστών τα προβλήματα που βιώνει σήμερα όλη η εργατική τάξη, όπως η ανεργία και τα χαμηλά μεροκάματα», σημειώνει στον «Ρ» ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει: «Προσπαθούν να κομματιάσουν την εργατική τάξη, έτσι ώστε ανεμπόδιστα να εφαρμόζεται η πολιτική του κεφαλαίου. Θέλουν να αποκρύψουν την αλήθεια. Οτι, για παράδειγμα, η ανεργία δεν είναι μόνο φαινόμενο της Ελλάδας, αλλά εμφανίζεται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο, και εκεί που δεν υπάρχουν πολλοί μετανάστες. Η επιλογή που έχουν να κάνουν οι εργάτες είναι να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον Αγιο Παντελεήμονα, το Σάββατο, 29 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4830038&publDate=25/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: