Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

όργιο λεηλασιών από μετανάστες σε όλη τη Ελλάδα


τελικά φαίνεται ότι οι αγαπημένοι μετανάστες του κυρίου Παυλοπουλου δεν εκτίμησα ιδιαίτερα το... ευχαριστώ…

διαβάστε περισσότερα…


Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για το πλιάτσικο στη Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν 13 εκ των συνολικά 16 συλληφθέντων, που φέρονται να επιδόθηκαν αργά χθες το βράδυ σε πλιάτσικο στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν σ’ αυτά ομάδες κουκουλοφόρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που απήγγειλλε σε βάρος τους κατηγορίες και ακολούθως τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο απ' όπου πήραν προθεσμία για να δικαστούν τις επόμενες μέρες. Ένδεκα κατηγορούνται για κλοπή και δύο για απόπειρα κλοπής.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, πρόκειται για ανήλικους που παραπέμφθηκαν για κλοπή σε Δικαστήριο Ανηλίκων. Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ αλλοδαποί, ρουμανικής και αλβανικής υπηκοότητας.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/12/2008_259683

Συνέλαβαν 92, για κλοπές και πλιάτσικο κατηγορούνται οι 80


Συνέλαβαν 92, για κλοπές και πλιάτσικο κατηγορούνται οι 80

Καταστάσεις που θυμίζουν τα σοβαρότατα επεισόδια που συγκλόνισαν πριν από λίγο καιρό τη Γαλλία, φάνηκαν μέσα από τα προχθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλοδαποί είναι το 60% των συλληφθέντων από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, που στην πλειονότητά τους κατηγορούνται για πλιάτσικο.

Συνολικά προσήχθησαν στην Ασφάλεια 176 άτομα, από τα οποία τελικά κρατήθηκαν 92 και άρχισαν από χθες να οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ήταν για λεηλασίες σε εμπορικά καταστήματα, περίπτερα και ό,τι άλλο κατάστημα υπήρχε στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον ανακριτή πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αλλοδαποί, γιατί πετούσαν μολότοφ και άλλα επτά στο αυτόφωρο για κλοπές και φθορές.

Από αυτούς οι τρεις ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι ογδόντα από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι όλοι σχεδόν για λεηλασίες και κλοπές.

Οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν για μολότοφ είναι ένας Πολωνός και ένας Ιρακινός που ήταν μαζί με τους υπόλοιπους ταραξίες μέσα στο Πολυτεχνείο και έκαναν επιθέσεις στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Η εικόνα αυτή αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα τρανή απόδειξη ότι και η χώρα μας αρχίζει να γνωρίζει ανάλογα προβλήματα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σκηνές όπως Πακιστανών που αρπάζουν αρνιά και μοσχάρια από τα κρεοπωλεία ή τοξικομανών και άλλων περιθωριακών στοιχείων που λεηλατούν καταστήματα ηλεκτρονικών αρπάζοντας κινητά τηλέφωνα, αλλά πιο πολύ διαφόρων ατόμων που δεν αφήνουν ούτε ένα ρούχο στα καταστήματα του κέντρου αποτελούν ένα σοβαρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες για το τι γίνεται στα χαμηλά στρώματα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν αυτό που ξεχείλισε την οργή της νεολαίας που κατέβηκε στους δρόμους αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση γι αυτό το εντελώς άδικο έγκλημα.

Την οργισμένη αυτή κινητοποίηση όμως εκμεταλλεύτηκαν όλοι οι κατατρεγμένοι της Αθήνας, πεινασμένοι αλλοδαποί, άστεγοι και περιθωριακά άτομα, για να ξεσπάσουν τη δική τους οργή και στέρηση, δημιουργώντας μια κατάσταση που εξέπληξε σφόδρα τους κυβερνώντες και τον κατασταλτικό τους μηχανισμό, οι οποίοι έχασαν τον έλεγχο, αν και έπρεπε να το περιμένουν.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι παράλληλα με τα έκτροπα που γίνονταν στην Αθήνα, ξεσηκώνονταν και οι Ρομά(γυφτοι) με τους περιθωριοποιημένους ομογενείς στο Μενίδι, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό, βάζοντας φωτιές, χτυπώντας πυροσβέστες και λεηλατώντας καταστήματα.

Είναι μάλλον καμπανάκι για τα «μεμονωμένα περιστατικά» που κάθε φορά αρέσκεται να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζοντας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1994782#


ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ


όταν η αριστερά δημιουργεί επαγγελματίες ‘’αυτόπτες’’ μάρτυρες …


Με έκπληξη αντικρίσαμε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 για μία ακόμη φορά την κυρία Μαρίνα Βήχου, να δηλώνει «αυτόπτης μάρτυρας» σε ένα περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, που αφορούσε το υποτιθέμενο «λιντσάρισμα» ενός αλλοδαπού «εξεγερμένου» που φρόντισε να ξαλαφρώσει ένα κατάστημα, από το περιεχόμενό του… Η υπόθεση ήλθε στην επικαιρότητα όταν πολίτες, συλλαμβάνοντας τον αλλοδαπό του … έριξαν καμπόσες, ενώ η αστυνομία έσπευσε να τον προστατεύσει.

Βγήκε λοιπόν η κυρία Βήχου, η οποία φαίνεται ότι είναι «πανταχού παρών» και έδωσε την δική της εκδοχή μιλώντας για συμμορίες «ακροδεξιών» με στρατιωτικού τύπου επικοινωνίες και λοιπά, που επιτίθονταν σε μετανάστες!

Βέβαια έγινε αμέσως μετά … ρόμπα, από όλους τους υπολοίπους, οι οποίοι κατέδειξαν ότι ήταν οι απλοί πολίτες που αντέδρασαν στην καταστροφική μανία και τις λεηλασίες. Η κυρία Βήχου, αυτόπτης μάρτυρας (υποτίθεται) του περιστατικού, έχει μία τάση να βρίσκεται … παντού. Είναι τύχη; Ή μήπως κατά την πάγια τακτική των … συντρόφων η αλήθεια είναι δευτερεύουσα μπροστά στον σκοπό;

Γιατί όπως θα διαβάσουμε η κυρία Βήχου ήταν επίσης παρούσα στις αντισυγκεντρώσεις των αριστεριστών και μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου έκανε και δηλώσεις (ως κάτοικος Αγιου Παντελεήμονα φυσικά), αλλά και στην Φωκίωνος Νέγρη, ως (αντικειμενική) δημοσιογράφος που διαμαρτύρεται για τις μεθοδεύσεις κατά των καταληψιών! Και πουθενά φυσικά δεν ανέφερε ότι είναι μέλος της «Ανοιχτής Πόλης» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε τι είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο του «Ελεύθερου Κόσμου».

Ιδιότητα; Κάτοικος!
Πρίν από λίγες ημέρες, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, μέλος προφανώς του συγκεκριμένου σωματείου που έχει καταλάβει αυτόν τον δημόσιο χώρο, σε ένα κείμενο με επιμέλεια του κ. Κιούση, μίλησαν για "Προμελετημένο έγκλημα" στην δημοτική αγορά. Ξεκίνησαν το κείμενό τους κάπως έτσι: "Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας επιχείρησης συκοφάντησης του αυτοδιαχειριστικού εγχειρήματος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από κύκλους του ΛΑΟΣ και της Ακροδεξιάς. Ο ΛΑΟΣ μέσα σε διάστημα ενός μήνα κατέθεσε μια επH κ. Μαρίνα Βήχου δημοσιογράφος-αυτόπτης μάρτυρας-κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα- κάτοικος Κύψέλης... και έχει ο Θεός!ίκαιρη ερώτηση και μια ερώτηση στη Βουλή, με ανυπόστατα επιχειρήματα περί δήθεν παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών και ενθάρρυνσης της παράνομης μετανάστευσης στον χώρο αυτόν, ενώ η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" όπως και διάφορες ιστοσελίδες ακροδεξιών έχουν στοχοποιήσει το εγχείρημα. Συγχρόνως, παρουσιάστηκαν κρούσματα τρομοκρατίας προσώπων που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στον χώρο της Αγοράς". Αυτά μάς γράφει η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου.

Το κείμενο συνεχίζει κάνοντας έναν απολογισμό του τι έχουν … επιτύχει στην Δημοτική Αγορά, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας πολύ γενικά και απροσδιόριστα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και λοιπά. Την απάντηση τους την έδωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κυψέλης, σχετικά με αυτές τους τις δραστηριότητες.


Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν κάτι άλλο.Τυχαία πέσαμε στο διαδίκτυο, μετά τα γεγονότα των εκδηλώσεων και των αντι-εκδηλώσεων στον Αγιο Παντελεήμονα, σε ένα ρεπορτάζ, το οποίο σαφέστατα παρουσίαζε τις απόψεις των αντιδιαδηλωτών. Σε αυτό το ρεπορτάζ λοιπόν, εντοπίσαμε την κυρία αυτή, Μαρίνα Βήχου, να κάνει δηλώσεις, έχοντας τον τίτλο Μαρίνα Βήχου - κάτοικος Αγιου Παντελεήμονα.
Εμείς πραγματικά αναρωτιόμαστε σε ποια από τις δύο της ιδιότητες δίνει πιο πολύ βάρος η κυρία Βήχου. Αυτή της "κατοίκου Αγίου Παντελεήμονα" ή της "κατοίκου Κυψέλης".

http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1789&Itemid=53

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Αλλοδαποί συμμετείχαν στα επεισόδια και έκαναν πλιάτσικο σε μαγαζιά


Το παρακάτω απόσπασμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με τη ενεργή συμμετοχή αλλοδαπών στα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Αν και είναι βέβαιο ότι συμμετείχαν και αλλού εκτός από Νομική, ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνείο, ας περιοριστούμε σ’ αυτά…

-Άτομα τι ηλικίας και τι κοινωνικής τάξης ήταν οι καταληψίες σε Νομική, ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνείο;

-Τα πάντα. Όλες οι ηλικίες, όλων των κοινωνικών τάξεων και όλων των εθνικοτήτων.

-Δηλαδή υπήρχαν μέσα άτομα π.χ. 50 χρονών;

-Υπήρχαν άτομα με άσπρα μαλλιά. Καθημερινοί άνθρωποι, όχι αναρχικοί με κοτσίδες και κουκούλες. Αν όχι 50 ετών σίγουρα σαραντάρηδες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στους καταληψίες υπήρχαν πολλές γυναίκες. Π.χ. στα 10 άτομα τα 4 ήταν γυναίκες. Οι περισσότερες ήταν στην πρώτη γραμμή. Υπήρχε μια ξανθιά κοπέλα, κούκλα, γλυκύτατη γύρω στα 19, ήταν πρώτη γραμμή σε όλες τις "μάχες" με τους αστυνομικούς. Ούτε κουκούλες φορούσε, ούτε κράνη. Μόνο ένα μαντήλι για τα δακρυγόνα. Υπήρχαν Ρώσοι, Πακιστανοί, υπήρχε ένα μείγμα φυλών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=16085



Επίσης όπως είδαμε σε ζωντανή σύνδεση στο ΑΝΤ1 ομάδες αλλοδαπών λαφυραγωγούσαν τα ανοιγμένα καταστήματα αρκετοί απ’ αυτούς συνελήφθησαν αμέσως απ’την αστυνομία αν και ένα μεγάλο μέρος τους κατάφερε να διαφύγει με τα κλοπιμαία.το απόσπασμα το οποίο ακολουθεί και αξίζει να το διαβάσετε , περιγράφει συγκεκριμένες ομάδες ατόμων οι οποίες σε αρκετά σημεία ενέργησαν όπως οι μετανάστες και οι αναρχικοί σήμερα. Σημειώστε ότι αυτά έγινα όχι κατά τη διάρκεια επανάστασης αλλά μιας γενικευμένης αναταραχής .





Γουσταυου λεμπον

‘’Η ψυχολογία τω επαναστάσεων’’

Εκδόσεις ελεύθερη σκέψις

Από τη σελ78.


Η εγκληματική νοοτροπία.


Όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες σέρνουν μοιρολατρικά πίσω τους ένα μείγμα εκφυλισμένων, απροσάρμοστων στην κοινωνία ,που έχουν προσβληθεί από διάφορες αρρωστημενες τάσεις.

Απατεώνες ,ζητιάνοι ,κατάδικοι, εξαθλιωμένοι ,που ζουν χωρίς να σκέφτονται την επόμενη μέρα, αποτελούν τον εγκληματικό πληθυσμό των μεγάλων πόλεων.

Στις ομαλές περιόδους ,τα αποβράσματα αυτά του πολιτισμού συγκρατουνται σχεδόν από την αστυνομία και τη χωροφυλακή.

Κατά τη διάρκεια των επαναστάσεων ,τίποτε πλέον δεν τους συγκρατει.

Μπορούν να αφήσουν αχαλίνωτα τα εγκληματικά και ληστρικά τους ένστικτα .

Οι επαναστάτες κάθε ηλικίας είναι βέβαιοι ότι θα βρουν οπαδούς σ’αυτά τα αποβράσματα.

Καθώς είναι άπληστοι για λεηλασίες και δολοφονίες ,πολύ λίγο τους ενδιαφέρει η αιτία ,την οποία θεωρητικά υπερασπίζονται.

Αν οι πιθανότητες για λεηλασίες και σφαγές στο αντίθετο κόμμα είναι περισσότερες ,θα αλλάξουν πολύ γρήγορα σημαία.

Σ’ αυτούς τους αποκαλουμένους στην κυριολεξία εγκληματίες ,ανίατη πληγή όλων των κοινωνιών ,θα πρέπει να προσθέσουμε ακόμη την κατηγορία των ημι-εγκληματιών .

Κακοποιοί μόλις τους δοθεί ευκαιρία , δεν επαναστατούν ποτέ όταν ο φόβος του καθεστώτος τους χαλιναγωγεί, αλλά θα τρέξουν να καταταχθούν στις επαναστατικές στρατιές όταν αυτό το καθεστώς εξασθένιση.

Αυτές οι δυο κατηγορίες : συνηθισμένοι εγκληματίες και ευκαιριακοί εγκληματίες αποτελούν μια στρατιά ταραχοποιό κατάλληλη μόνο για ταραχές.

Όλοι οι επαναστάτες ,όλοι οι ιδρυτές τω θρησκευτικών ή πολιτικών ενώσεων βασίζονται σταθερά σ’αυτούς.

Συνελήφθη Αλβανός βιαστής


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 34χρονος
Αλβανός, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 39 εντάλματα σύλληψης από την ελληνική αστυνομία και την Ιντερπόλ.

Κατά την προσαγωγή του προέκυψε ότι ο αλλοδαπός είχε διαπράξει σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως απόπειρες ανθρωποκτονιών και βιασμούς.

Συγκεκριμένα ο δράστης είχε εισβάλλει σε σπίτι των βορείων προαστίων και είχε βιάσει μητέρα και κόρη.

http://www.zougla.gr/news.php?id=16099

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ακυρώθηκε η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για αύριο στη πλατεία του αγίου παντελεημονα .Η αστυνομία δεν εγγυάται την ασφαλή διεξαγωγή της.Έτσι οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν και να συνεδριάσουν ξανά τις επόμενες μέρες για να πάρουν αποφάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους. δεν το βάζουν κάτω και καλά κάνουν.