Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ο πόλεμος των φυλών στην αγορά της Αθήνας

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της ''ΖΟΥΓΚΛΑΣ'' για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ‘’τίμιων '’ Μεταναστών ,που ζουν και …’’εργάζονται ‘’ στη χώρα μας. Φυσικά δεν λείπει το γνωστό αντιρατσιστικό κερασάκι…


Απανωτά, άγρια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών το τελευταίο διάστημα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην ελληνική Αστυνομία όσο και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής (και όχι μόνο) που βλέπουν τους εαυτούς τους απροστάτευτους να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά.

Ακόμη μια σύρραξη οικονομικών μεταναστών σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, σε λαϊκή αγορά στην Πλατεία Αττικής και ενώ το σημείο έσφυζε από κόσμο που ψώνιζε. Πρόκειται για το δεύτερο «πολεμικό» επεισόδιο στην ίδια λαϊκή μέσα σε δύο μήνες, μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών που αποτελούνται από Σύρους, Κούρδους και Ιρακινούς.

Αιτία ήταν οι θρησκευτικές τους διαφορές και η ανύπαρκτη υποδομή του ελληνικού κράτους που όχι μόνο δεν μπορεί να αφομοιώσει αλλά ούτε και να παρέχει τα υποτυπώδη στους οικονομικούς μετανάστες που κατά εκατοντάδες περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας μας. Οικονομικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των μεταναστών παραμένουν άλυτες, ενώ ο καθημερινός αγώνας τους για επιβίωση απλώς μεγαλώνει το χάσμα.

Ανυποψίαστοι πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην καρδιά της λαϊκής αγοράς της Πλατείας Αττικής, παράτησαν σακούλες και καρότσια κι έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν από τις χατζάρες, τους σιδηρολοστούς, τις αλυσίδες, τα καφάσια και τις ξύλινες τάβλες που περνούσαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

Η «ομάδα» των Σύρων που επιτέθηκε, κρατούσε «μανιάτικο» στους Ιρακινούς που δέχθηκαν την επίθεση εν ώρα εργασίας, εξαιτίας ενός καβγά που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, ξεκινώντας από ασήμαντη αφορμή. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι οι χατζάρες βγήκαν κυρίως για θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δυο αυτών ομάδων. Οι μεν μουσουλμάνοι και οι δε χριστιανοί άφησαν το θρησκευτικό φανατισμό να οπλίσει τα χέρια τους. Χωρίς κανείς να υπολογίσει τους πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, έβγαλαν ό,τι «όπλο» κουβαλούσαν επάνω τους και επιτέθηκαν στους υπόλοιπους αλλοδαπούς, προκειμένου να λύσουν τις «διαφορές» τους.

Από το βίαιο επεισόδιο δυο Ιρακινοί και ένας Έλληνας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ωμή βία, άγριο ξέσπασμα και μανιασμένα χτυπήματα και από τις δυο πλευρές.

Ένας από τους Ιρακινούς που δέχτηκε επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, μιλάει στη zougla.gr για τους λόγους που οδήγησαν στη σύρραξη, για τις βαθιές θρησκευτικές διαφορές που χωρίζουν τους Ιρακινούς από τους Σύρους και για την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλει καθημερινά.

Οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή μιλούν για ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση μεταξύ των αλλοδαπών, αλλά και για συχνούς σοβαρούς καβγάδες μεταξύ τους. Η κυρία Βάσω μένει ακριβώς πάνω από το σημείο που έγινε η συμπλοκή. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται εδώ πέρα. Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Πρέπει να πεθάνει κανένας μέσα στη λαϊκή, για να πάρουν μέτρα; Εγώ φοβάμαι πια να κατεβαίνω για ψώνια.»

Αν παλαιότερα ακούγαμε για χατζάρες και στιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, μάλλον με αστείο θα έμοιαζε. Οι οικονομικοί μετανάστες όμως έχουν πλέον διαμορφώσει και αυτοί τις δικές τους ομάδες «κρούσης» και υπερασπίζονται τα «διάφορα» συμφέροντά τους. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο:

Oι Αλβανοί τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τους Ρώσους για τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών (κυρίως χασίς), για τη διασφάλιση εργασίας σε ομάδες μπράβων, για συμβόλαια θανάτου και για τη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Οι Τούρκοι «ειδικεύονται» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και στην εισαγωγή ναρκωτικών, ενώ η κόντρα τους με τους Αλβανούς στα σύνορα καλά κρατεί.

Οι Βούλγαροι «σμίγουν» με τους Ρουμάνους σε κλοπές, ηλεκτρονικές απάτες, παραχάραξη νομισμάτων και απάτες με κάρτες στα ΑΤΜ τραπεζών και δεν έχουν μεταξύ τους κόντρα. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται.

Οι Σομαλοί και οι Ιρακινοί είναι πλέον σε άγρια κόντρα με τους Αιθίοπες, τους Σύρους και τους Αφγανούς για την κυριαρχία στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών αλλά και τον έλεγχο της πιάτσας με τις εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες.

Οι Πακιστανοί το τελευταίο κυρίως διάστημα ειδικεύονται σε απαγωγές ομοεθνών τους απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην πατρίδα τους. Η κόντρα μεταξύ τους αφορά σε ανταλλαγές οικονομικών ποσών, εκβιασμούς και κυκλώματα λαθρεμπορίας.

Σε μια χώρα που δε διαθέτει τις υποδομές για να στηρίξει την ανεξέλεγκτη πλέον εισροή λαθρομεταναστών, η κατάσταση είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη.

Η ανεργία, η φτώχια, η ρατσιστική συμπεριφορά (Εδώ αρχίζει ο ξανθόπουλος) των Αρχών αλλά και των πολιτών, η οικονομική και προσωπική εξαθλίωση και εκμετάλλευση, είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που ωθούν τους οικονομικούς μετανάστες στην παρανομία και την εγκληματικότητα, όπως ωθούν άλλωστε και αρκετούς Έλληνες πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες μετανάστες της δεκαετίας του ‘30 τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες κατείχαν τα πρωτεία στην εγκληματικότητα και την παραβατική συμπεριφορά.(*) Σήμερα, η ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία φαίνεται ανέφικτη και η δημιουργία «ομάδων» και γκέτο βάζει καινούργιους κανόνες σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37353


Διαβάστε επίσης:

Άγριες συμπλοκές μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας


(*)Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα,διότι οι ''πεφωτισμένοι'' μαρκουτσοφόροι μας ,συγχέουν είτε από αγνοια,είτε διότι προφανώς ανήκουν στον λεγόμενο ‘’προοδευτικό χώρο’’ ,ανόμοια ζητήματα ελπίζοντας να θολώσουν το τοπίο και να διατηρηθεί το γνωστό ‘’τσιτάτο’’, ‘'και οι Έλληνες πήγαν Μετανάστες’’


οι Έλληνες μετανάστες που πάτησαν το πόδι τους στη Γερμανία πήγαν στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών,αφού η Γερμανία είχε ανάγκη από εργατικό δυναμικό .Να σημειωθεί ότι ήταν νόμιμοι ,ιατρικά ελεγμένοι, με καθαρό ποινικό μητρώο αφομοιώσιμοι στον αριθμό και κουλτούρα ,και εννοείται ότι η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ,είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία ή την απέλαση.


Πολλοί Ελληνες μετανάστες που πάτησαν το πόδι τους στη Αμερική όντως ήταν παράνομοι. Εδώ όμως πρέπει να ξεκαθαρισεί ότι : Η Αμερική δεν ηταν ,δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Έθνος. Συνεπώς οι Ελληνες μεταναστες ,δεν εθεσαν μειωνοτικα θέματα όσον αφορά την καταγωγή ,την θρησκεία ,την γλωσσα αφού η Αμερικη ,ανεκαθεν υπήρξε ένα πολυφυλετικό ,πολυθρηκευτικό ,πολυπολιτισμικό αμάγαλμα ανθρώπων. Θα είχε βεβαια ενδιαφέρον να δούμε τα ‘’υξηλα'' ποσοστα εγκληματικότητας των Ελληνων μεταναστών και να τα συγκρίνουμε με το ποσοστά των ''τιμιων '' μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Να σημειωθεί επίσης ,οτι οι Ελληνες μεταναστες δεν ήταν εχθρικά διακείμενοι απέναντι στην Αμερικη (κατι το οποιο δεν ισχυει για τους αλλοδαπούς που βρισκονται στην Ελλαδα ) . Αξίζει να σημειωθεί επίσης ,ότι οι Ελληνες μεταναστες ,συνεβαλλαν στην αυξηση της ανεργίας οπως άλλωστε και οι μεταναστες που ήρθαν στην Ελλάδα.


Τώρα όσον αφορά τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα....



Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα είναι ή ήταν στην συντριπτική τους πλειονότητα παράνομοι .


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα συμβάλλουν στην ανεργία .


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι αφομοιώσιμοι όσον αφορά τον αριθμό.(υπερβολικός αριθμός ο οποίος διαρκώς διογκώνεται ,ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή υπογεννητικότητα).


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι αφομοιώσιμοι όσον αφορά την θρησκεία και γενικότερα κουλτούρα.(μεγάλα ποσοστά μουσουλμάνων τα οποια δημιουργούν θρησκευτικές μειονότητες ).


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι ιατρικά ελεγμένοι με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες,ενώ οι μετανάστες από την Αφρική ,έχουν πολύ υψηλά ποσοστά AIDS.


Πολλοί μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα ,δεν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο(τρανό παράδειγμα οι Αλβανοί).


Οι Αλβανοί ,Σκοπιανοί ,Βούλγαροι και Τούρκοι διατηρούν σύνορα με την Ελλάδα και μάλλον δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις(εκτός αν κάποιος είναι τόσο μπετόβλακας και έχει φάει το παραμύθι της ‘’Ελληνοτουρκικής’’, ‘’Ελληνοαλβανικής’’ κλπ φιλίας).


Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΕΞΩ ΟΙ ΞΈΝΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΠΗΓΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ''...


Στα χέρια της Αστυνομίας Αλβανοί ληστές


Δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής που από κοινού διέπρατταν ληστείες, με λεία που ξεπερνά συνολικά τις 200.000 ευρώ, συνέλαβαν τα ξημερώματα άνδρες της Ασφάλειας δυτικής Αττικής.

Ο πρώτος ήταν φυγόδικος από τις φυλακές της Τίρυνθας από το 2004 και ο δεύτερος σεσημασμένος για υποθέσεις με ναρκωτικά.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία, οι δράστες παρακολουθούσαν τα θύματά τους, καθώς γνώριζαν πότε θα μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά και τους έστηναν ενέδρα.

Η μέθοδος που ακολουθούσαν ήταν συγκεκριμένη. Επέβαιναν και οι δύο σε μοτοσικλέτα. Ακολουθούσαν το «στόχο» τους και όταν οι συνθήκες το ευνοούσαν, έμπαιναν μπροστά από το αυτοκίνητο, έκλειναν το δρόμο στον οδηγό, άνοιγαν τις πόρτες του οχήματος και άρπαζαν τα χρήματα.

Ανάμεσα στα θύματά τους, ήταν ένας ζαχαροπλάστης, από τον οποίο απέσπασαν 60.000 ευρώ, καθώς και ένας απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού, που έκανε πληρωμές σε τεχνική εταιρία και από τον οποίο άρπαξαν επίσης 60.000 ευρώ.

Συν τοις άλλοις, οι δύο Αλβανοί είχαν διαπράξει πέντε συνολικά ληστείες σε σούπερ μάρκετ, με λεία που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, δύο όπλα, σφαίρες και κουκούλες.

Εναντίον τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37364

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

“TV”: Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ


Όσοι είναι αντίθετοι στο σύστημα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ στην «δημοκρατία» της διαφθοράς και της διαπλοκής, ενώ οι ψευτοεθνικιστές είναι «πρώτο τραπέζι πίστα» στα αμαρτωλά τηλεπαράθυρα

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ - Η σημερινή εκπομπή «αξίζει να το δεις» της Τατάνια Στεφανίδουστον ΑΝΤ1 είχε θέμα τον ρατσισμό.

Για την εκπομπή αυτή μας είχαν ενοχλήσει επανειλημμένως συνεργάτες (τα ονόματα στην διάθεση οιουδήποτε) της Στεφανίδου προκειμένου να συμμετάσχει και ένα άτομο της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή.

Πράγματι, άτομο που θα εξέφραζε τις απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού για τους λαθρομετανάστες βρισκότανε στο στούντιο Κ στα Σπάτα στον Αντ1 την ώρα που είχε ορισθεί για την εκπομπή. Όμως, δέκα λεπτά πριν την έναρξη της εκπομπής μας είπαν ότι δεν γίνεται!


Αυτή τη στιγμή προβάλλεται η εκπομπή με εκπρόσωπο Πακιστανών, Καμερουνιανών, Αλβανών, αλλά όχι των Ελλήνων Εθνικιστών που είναι αντίθετοι με την λαθρομετανάστευση. Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή την παρουσία απόψεως ενάντια στην λαθρομετανάστευση απέκλεισε με άνωθεν εντολή προς την Τατιάνα Στεφανίδου υψηλά ιστάμενο κλιμάκιο του σταθμού.

Αυτή είναι η δημοκρατία τους! Από την άλλη πλευρά, κορόιδα πατριώτες, ξυπνήστε γιατί βγάζουν κάθε τόσο τους ψευτο-εθνικιστές και έχουν αποκλείσει εντελώς την Χρυσή Αυγή.

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/04/30/%E2%80%9Ctv%E2%80%9D-%CE%B7-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD/#more-7679



Σύλληψη 26χρονου για ανθρωποκτονία και ληστεία


Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε, νωρίς το πρωί σήμερα, στα Γρεβενά, 26χρονος αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 26χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 5:30 το πρωί από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γρεβενών, στην περιοχή Δεσκάτης και διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και βίαιης προσαγωγής από τον ανακριτή του πρωτοδικείου του Βόλου, για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36819


Συλλήψεις αλλοδαπών διαρρηκτών στην Τρίπολη


Συνελήφθησαν χθες στην Τρίπολη τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι νωρίτερα είχαν παραβιάσει τις εισόδους δύο διαμερισμάτων και είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.


Εξάλλου, η Ασφάλεια Τρίπολης κατέσχεσε ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μετακινήσεις τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36749

Συνελήφθησαν Ουκρανοί με πλαστά χαρτονομίσματα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έβγαλε "λαβράκι", όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε δύο αδέρφια ουκρανικής καταγωγής, 26 και 27 χρονών αντίστοιχα, εντόπισε να έχουν στη κατοχή τους 48 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και 6 των 50 ευρώ.

Τα δύο αδέρφια μόλις που είχαν προλάβει να πραγματοποιήσουν μια ακριβή αγορά σε κεντρικό τοπικό κατάστημα της Χίου, αλλά τελικώς δεν πρόλαβαν να την χαρούν, αφού συνελήφθησαν.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36694

Πάτρα: Aναταραχή μετά τις ανακοινώσεις Παυλόπουλου για λαθρομετανάστες



Γνωστό το πρόβλημα της Πάτρας με τους καταυλισμούς Αφγανών και Σομαλών δίπλα από το λιμάνι, καταυλισμούς μέσα στους οποίους επικρατεί παρανομία και εγκληματικότητα.

Ο αρμόδιος υπουργός για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών αντί να κάνει αυτό που ο νόμος προβλέπει, να απελάσει δηλαδή τους λαθρομετανάστες, ή έστω να τους απομακρύνει από κατοικημένες περιοχές για να μη δημιουργούν προβλήματα, είχε την έμπνευση σύμφωνα με την ανακοίνωσή του να διαλύσει τον καταυλισμό αυτόν και να τον μεταφέρει σε άλλο σημείο της πόλεως των Πατρών,
στο οποίο μάλιστα ήδη υπάρχει πρόβλημα, αφού εκεί υπάρχουν καταυλισμοί Ρομ, στους οποίους εντόπιους Ρομ έχουν προστεθεί και Ρομ από την Βουλγαρία. Όμως, οι εμπνεύσεις του Πάκη δεν σταματούν εδώ! Σκέπτεται στην συνέχεια να τους μεταφέρει σε περιοχή του δήμου Ρίου, όπου και να κατασκευάσει μόνιμη εγκατάσταση γι’ αυτούς, με έξοδα πάντα του Ελληνικού Λαού.

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στην Αθήνα


Αιματηρό επεισόδιο, μεταξύ αλλοδαπών, έγινε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, στην οδό Αχαρνών 212, στον Άγιο Παντελεήμονα. Νεαρός Αφγανός διακομίστηκε με τραύμα από πυροβόλο όπλο στο στήθος στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Τον Αφγανό, σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβόλησε με πιστόλι άλλος αλλοδαπός, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού μεταξύ τους. Ο δράστης αναζητείται.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/04/2009_277095

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών στις Σέρρες


Oκτώ κιλά ινδικής κάνναβης και μικροποσότητες ηρωίνης είχαν στην κατοχή τους τρεις νεαροί αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.

Οι τρεις άνδρες, 23, 27 και 34 ετών αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, Αθανάσιο Ματσαρόκο, είναι μέλη αλβανικού κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που δρα στην Βόρειο Ελλάδα και το τελευταίο διάστημα προσπάθησε να εξαπλωθεί και στις Σέρρες.

«Πρόκειται για την εξάρθρωση αλβανικού κυκλώματος τα μέλη του οποίου συνδέονται με ισχυρούς, συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς και ζουν στην Ελλάδα πάνω από δέκα χρόνια», δήλωσε ο κ. Ματσαρόκος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου. Το συγκεκριμένο κύκλωμα διοχέτευε στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης, συμπλήρωσε.

Οι δράστες συνελήφθησαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 30 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ τα 8 κιλά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα σε θάμνους σε αγροτική κατοικία στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Εκτός από τα ναρκωτικά, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης 25.000 ευρώ και κοσμήματα πού είχαν αφαιρέσει από κατοικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/04/2009_277300

Συνέλαβαν αλλοδαπούς διαρρήκτες

Η παρατηρητικότητα μιας νεαρής υπαλλήλου στις Σέρρες, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δύο αλλοδαποί διαρρήκτες, που μέρα μεσημέρι, άνοιγαν τις πόρτες διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν διαρρήξει το προηγούμενο διάστημα πολλά διαμερίσματα, αρπάζοντας χρήματα, κοσμήματα ακόμη και ρούχα, από το εσωτερικό τους. Επέλεγαν να… χτυπήσουν σε ώρες που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι στις δουλειές τους, σπάζοντας τις κλειδαριές και αντικαθιστώντας τες, ώστε ακόμη και αν αυτοί επέστρεφαν, να μην μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να έχουν χρόνο να διαφύγουν.

Πριν από μερικές μέρες, μετά από τη διάρρηξη ενός διαμερίσματος, γειτόνισσα περιέγραψε στον ιδιοκτήτη του, τα χαρακτηριστικά ενός ατόμου, που κινούνταν περίεργα στην είσοδο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας. Αυτό που της είχε κάνει εντύπωση, ήταν το τατουάζ, που είχε στο λαιμό του.

Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που έπεσε θύμα των αετονύχηδων, περιέγραψε το περιστατικό και τα χαρακτηριστικά του νεαρού με το τατουάζ σε μια φίλη του. Η 25χρονη συγκράτησε την εικόνα και κυρίως το τατουάζ που έμοιαζε με αστερία στο λαιμό του νεαρού. Σήμερα το μεσημέρι έπεσε συμπτωματικά επάνω του, στην οδό Βενιζέλου.

Η νεαρή παρατήρησε τις κινήσεις δύο ατόμων, εκ των οποίων ο ένας είχε ένα τατουάζ. Μπήκαν σε μια πολυκατοικία και βγήκαν μετά από λίγη ώρα, κρατώντας στα χέρια τους ρούχα και άλλα αντικείμενα. Τα έβαλαν μέσα σε σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια μπήκαν σε άλλη πολυκατοικία.

Χωρίς να χάσει στιγμή, ειδοποίησε με το κινητό της την Αστυνομία, που μέσα σε λίγα λεπτά έφθασε στο σημείο και συνέλαβε τους θρασύτατους διαρρήκτες.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37268

Συνελήφθη αλλοδαπός με 15 κιλά χασίς

Ένας 39χρονος αλλοδαπός συνελήφθη χθες το βράδυ από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έρευνα που του έκαναν εντόπισαν 15,5 κιλά χασίς, 23 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και το ποσό των 6.900 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο Περιστέρι συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας 48χρονος, ο οποίος είχε στην κατοχή του 150 γραμμάρια χασίς.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37200

Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών


Στα χέρια της Ασφάλειας «έπεσαν» έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού οκτώ μέλη του κυκλώματος που έφερνε στη χώρα μας λαθρομετανάστες.

Άντρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες οκτώ άτομα βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, τα οποία, όπως προέκυψε, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η σύλληψή τους έγινε δυνατή έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες απαίτησαν την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Όταν ο αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε επιπλέον ημέρα.

Η σύλληψή των επτά έγινε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το 8ο μέλος του κυκλώματος συνελήφθη στις Σέρρες, μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφού εγκατέλειψε το θύμα.

Μετά τη σύλληψη, κατασχέθηκαν 3.350 ευρώ, αλλά και πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν διαμερίσματα στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία κρατούσαν παράνομα τους λαθρομετανάστες.

Με εντολή του εισαγγελέα ο αλλοδαπός που έκανε την καταγγελία, αλλά και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα δε διώκονται, ενώ θα επαναπατριστούν στην Αλβανία.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/04/2009_277314

Γεωργιανοί διαρρήκτες πιάστηκαν επ' αυτοφώρω

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν τρεις Γεωργιανοί την ώρα που προσπαθούσαν να διαρρήξουν ένα σπίτι στην Καλογρέζα.

Οι τρεις άνδρες, μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή τους που αναζητείται, έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα συνολικά 65 διαρρήξεις στην Αττική είτε σπάζοντας τον ομφαλό της πόρτας, είτε ανοίγοντάς την με τηλεκάρτα.

Όπως προέκυψε, το Νοέμβριο του 2006, οι Γεωργιανοί είχαν εισβάλλει στο σπίτι μίας 80χρονης και, αφού τη λήστεψαν, την άφησαν δεμένη και φιμωμένη.

Οι άνδρες Ασφαλείας της Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν τους τρεις Γεωργιανούς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και του τέταρτου.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37273


Βούλγαροι συνελήφθησαν με κάρτες-κλώνους

Δύο άνδρες βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθησαν χθες από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι παγίδευαν μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών.

Ο ένας εκ των δύο Βουλγάρων συνελήφθη χθες το απόγευμα επ’ αυτοφώρω, την ώρα που έκανε ανάληψη με κάρτα-κλώνο από υποκατάστημα τράπεζας. Τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε στα χέρια της αστυνομίας και ο συνεργός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο έφτασαν στη Θεσσαλονίκη μόλις χθες το μεσημέρι, από γειτονική χώρα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 8 κάρτες-κλώνοι και 4.445 ευρώ -χρήματα ανυποψίαστων πολιτών. Εναντίον τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36913

Εμπορεύονταν ανάπηρα παιδιά, υποχρεώνοντάς τα σε επαιτεία

Έφερναν παιδιά με κινητικά προβλήματα στην Ελλάδα από τη Ρουμανία, τάζοντας μια καλύτερη ζωή για τα ίδια και τις οικογένειές τους. Με το που έφταναν όμως στη χώρα μας ζούσαν τον απόλυτο εφιάλτη.

Οι δύο Ρουμάνοι, που συνελήφθησαν χθες το πρωί μετά από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών Αρχών Ελλάδας και Ρουμανίας, αποτελούν μέλη σπείρας που εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο, που μαζί με ομοεθνή τους, ο οποίος βρίσκεται στη Ρουμανία, εντόπιζαν ανήλικα παιδιά με αναπηρίες στη γειτονική χώρα και τα έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα, τάζοντάς τους νόμιμη εργασία γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους. Τους πλήρωναν τα εισιτήρια, έστελναν το «εμπόρευμα» οδικώς στην Αθήνα, τους εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που νοίκιαζαν στο κέντρο και μετά τους… αποκάλυπταν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Σε ταυτόχρονη επιχείρηση που έγινε σε τρία διαμερίσματα, οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 ανθρώπινες ψυχές, που «ζούσαν» σε άθλιες συνθήκες. Οι εικόνες συγκλονιστικές. Βρέφη και ανήλικα παιδιά με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες στοιβαγμένα με τους συγγενείς τους διέμεναν σε τρώγλες λίγων τετραγωνικών μέτρων.

Ανάμεσα στα 44 άτομα που διέμεναν στα διαμερίσματα, τα 6 ήταν βρέφη και τα 7 παιδιά.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τούς υποχρέωναν να επαιτούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και να «επιστρέφουν φόρο» στο κύκλωμα, ύψους 10-70 ευρώ ημερησίως.

Συνολικά, 1.904 ευρώ σε κέρματα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στα διαμερίσματα της ντροπής. Μαζί, σημειώσεις με τα ποσά που συγκέντρωναν καθημερινά οι επαίτες, καθώς και πινακίδες με διάφορες παρακλήσεις γραμμένες στα ελληνικά, που τους υποχρέωναν να φορούν στο στήθος.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε συνεργασία με μη κυβερνητική οργάνωση, τα θύματα -βρέφη, παιδιά και γονείς- θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ έχει προβλεφθεί να τους δοθούν τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37188

Τον λήστεψαν για τέταρτη φορά

Για 4η φορά βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών ένας ιδιοκτήτης μίνι-μάρκετ στο κέντρο της Λαμίας.

Δύο διαρρήκτες έσπασαν τη τζαμαρία του καταστήματος στην οδό Διάκου και μπήκαν μέσα από τα κάγκελα, λίγο μετά τις 02.00 χθες τα ξημερώματα.

Όπως κατέθεσε αργότερα μία αυτόπτης μάρτυρας, η οποία και ειδοποίησε την αστυνομία, οι αλλοδαποί δράστες όταν την είδαν την απείλησαν και της ζήτησαν να απομακρυνθεί.

Οι ληστές πήραν από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος 800 ευρώ και διέφυγαν ανενόχλητοι.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36975

Σύλληψη λαθρομεταναστών και διακινητή στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Τρείς λαθρομετανάστες και ο διακινητής τους συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, την ώρα που ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο, συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός, στη κατοχή του οποίου βρέθηκαν δυο αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό την Γερμανία στο όνομα ενός Βουλγάρου και ενός Σουηδού υπηκόου.

Άμεσα, άνδρες της Αστυνομίας κινηθήκαν στο χώρο του αεροδρομίου για περαιτέρω έρευνες και εντόπισαν έναν Αφγανό και έναν Τυνήσιο, οι οποίοι κατείχαν πλαστά διαβατήρια με στοιχεία ίδια αυτών των εισιτηρίων που έφερε ο 29χρονος αλλοδαπός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα οδήγησε και σε μια ακόμη σύλληψη -ενός Παλαιστίνιου, ο οποίος συνελήφθη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε έχοντας και αυτός πλαστά έγγραφα.

Κύκλοι της αστυνομίας εμπλέκουν τον 29χρονο αλλοδαπό σε συμμετοχή με ευρύτερο κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36943


Λιμενικοί συνέλαβαν λαθρέμπορο στην Πάτρα

Στο λιμάνι της Πάτρας άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν έναν 41χρονο αλλοδαπό οδηγό φορτηγού, που μετέφερε κρυμμένους οκτώ αλλοδαπούς.

Οι επιβάτες δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα και, όπως διαπιστώθηκε, σκοπός τους ήταν η παράνομη έξοδος από την χώρα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36962


Αστυνομικός συνέλαβε αλλοδαπό πορτοφολά στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, κατάφερε να συλλάβει 45χρονο αλλοδαπό πορτοφολά.

Η σύλληψη έλαβε χώρα σε στάση λεωφορείου επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, όταν ο αστυνομικός διαπίστωσε πως ο αλλοδαπός προσπαθούσε να κρύψει ένα πορτοφόλι.

Στην συνέχεια τον ακολούθησε και τον ακινητοποίησε, ενημερώνοντας το θύμα της κλοπής, το οποίο αναγνώρισε τον 45χρονο.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36950

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο δολοφόνος-βιαστής της… διπλανής πόρτας!



Συνελήφθη χθες ο Κολομβιανός Suarez Corrales, το όνομα του οποίου βρισκόταν έως τώρα στην κορυφή της λίστας των καταζητουμένων της Interpol. Ο 34χρονος καταζητείτο τα τελευταία χρόνια για τον βιασμό και τον φόνο ενός 9χρονου κοριτσιού στην Μποκοτά. Όχι, δεν συνελήφθη σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Κολομβίας ούτε το πολύ στις Η.Π.Α. αλλά ούτε και στην Ν. Λατινική Αμερική όπου καταφεύγουν αρκετοί, αλλά στην… Καλλιθέα!!

Μαζί με όλα τα παραπάνω, ο εγκληματίας αυτός εργαζόταν σε εταιρεία υπολογιστών στην περιοχή όπου ζούσε, ήταν δηλαδή στα μάτια των προοδευτικών - αριστερών και δεξιών - άλλος ένας τίμιος οικονομικός μετανάστης που προσέφερε με αυταπάρνηση στην χώρα μας και βεβαίως κοινωνικά αδικημένος επειδή οι κακοί οι Εθνικιστές ήταν μάλλον εμπαθείς μαζί του…

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/04/29/%CE%BF-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82%E2%80%A6-%CE%B4%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%81/

Περισσότερα εδώ -------> http://www.zougla.gr/news.php?id=36980


Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών σε λαϊκή αγορά


Πολυπολιτισμική κοινωνία»: Άγρια συμπλοκή με ρόπαλα, μαχαίρια και τσεκούρια μεταξύ ομάδων αλλοδαπών στην λαϊκή αγορά Αγίου Παντελεήμονος- Πλατείας Αττικής στην οδό Αλκαμένους. Απόλυτη σιωπή από τα ΜΜΕ. Κτυπήθηκε και ένας Έλληνας!

Θαυμάστε την «ελλάδα» των αντιρατσιστών, των πολιτικών και των νταβατζήδων της δημόσιας ζωής! Αυτών που έπνιξαν την είδηση για να μη δημιουργήσουν «ρατσιστικά» αισθήματα!

Ήταν επτά και δέκα το πρωΐ στην οδό Αλκαμένους, όταν ομάδα αλλοδαπών ξεφορτώνανε μαζί με Έλληνες πωλητές της λαϊκής τα εμπορεύματα, όταν ομάδα 15 περίπου ατόμων οπλισμένοι με ρόπαλα, τσεκούρια και μαχαίρια τους επιτέθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλάνε για 5 βαριά τραυματίες και ανάμεσά τους και ένας ακρωτηριασμένος. Ένας Έλληνας, που βρέθηκε ανάμεσά τους κτυπήθηκε στο κεφάλι και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Τα αίτια της συμπλοκής άγνωστα. Άλλοι μιλούν για διαφορές προσωπικές, άλλοι για επίθεση από δουλέμπορους και άλλοι για έλεγχο ναρκωτικών. Η αστυνομία κατέφθασε μετά την λήξη του συμβάντος και όλα πάνε καλά… Έτσι έχουν καταντήσει την Ελλάδα και όποιος διαμαρτύρεται είναι… ρατσιστής!

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/04/25/%CE%B1%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Άγρια συμπλοκή μεταναστών στην Ανατολή Ιωαννίνων


Άγριος καυγάς μεταξύ μεταναστών, πακιστανικής υπηκοότητας, ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Ανατολής Ιωαννίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους Πακιστανούς απέσπασε χρηματικό ποσό από ομοεθνή του, με αποτέλεσμα περίπου είκοσι άτομα με μαχαίρια και λοστούς να δώσουν «ραντεβού» στο δρόμο, για να λύσουν τις διαφορές τους.

Το αποτέλεσμα αυτού του άγριου καυγά ήταν έξι από τους μετανάστες να οδηγηθούν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Προανάκριση, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της συμπλοκής, διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36417

Συνέλαβαν αλλοδαπούς με μισό κιλό ηρωίνη

Δύο νεαροί αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 19 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν το πρωί στην Ομόνοια, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας, εντόπισαν 424,2 γραμμάρια ηρωίνης, χωρισμένα σε 38 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36228

Επτά συλλήψεις για παράνομη πώληση όπλων

Επτά άτομα συνελήφθησαν το περασμένο διήμερο από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, κινεζικής υπηκοότητας, οι οποίοι είχαν εκθέσει σε πάγκους 36 αεροβόλα όπλα και πιστόλια προς πώληση.

Αφού έγινε κατάσχεση των επικίνδυνων όπλων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Λασιθίου.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36490

Περαστικοί συνέλαβαν Σύριο ληστή

Την κλοπή αυτοκινήτου από 31χρονο Σύριο και δύο συνεργούς του απέτρεψαν διερχόμενοι στην οδό Ευριπίδου 65, στο κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι περαστικοί, μόλις αντιλήφθηκαν την απόπειρα κλοπής, κινήθηκαν κατά του Σύριου, τον οποίο και τραυμάτισαν, με αποτέλεσμα αυτός να νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Κ.Α.Τ.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36005

Έπιασαν ληστή Σύριο διαρρήκτη

Την ώρα που κοιμόταν στο διαμέρισμά του συνέλαβαν άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου έναν 24χρονο Σύριο, που εμπλέκεται σε σωρεία διαρρήξεων.

Μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του νεαρού, στην περιοχή του Γιόφυρου. Εκεί, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πυροβόλο όπλο, αναισθητικό σπρέι, σουγιάδες, τρεις φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Ο 24χρονος συνελήφθη και οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36220

Σπείρα Ρουμάνων παγίδευε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Δύο Ρουμάνοι, μέλη διεθνούς σπείρας που παγιδεύει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω προχθές το βράδυ, στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Αιγαίου, να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κάρτες - κλώνους, οι οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν προϊόντα υποκλοπής γνήσιων καρτών ανάληψης μετρητών. Η υποκλοπή έγινε το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 και 16 Απριλίου σε υποκατάστημα τράπεζας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή των δύο Ρουμάνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 κάρτες κλώνοι, το χρηματικό ποσό των 9.170 ευρώ και 1.070 λέι Ρουμανίας, χρήματα που προέρχονται από παράνομες αναλήψεις μετρητών, καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την παραγωγή των πλαστών καρτών.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


http://www.zougla.gr/news.php?id=36519

Συμμορία Αλβανών διέρρηξε 48 σπίτια στην Αττική

Πλούσιο ήταν το «βιογραφικό» συμμορίας Αλβανών, που δρούσε από τις αρχές του 2007, διαπράττοντας σωρεία διαρρήξεων σε σπίτια, αυτοκίνητα, αλλά και μια ληστεία στα ΕΛΤΑ Μεσσηνίας.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους μετά από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και συνέλαβε δύο από τα μέλη της συμμορίας, έναν 23χρονο και έναν 24χρονο, ενώ αναζητεί τον τρίτο, έναν 28χρονο.

Οι τρεις είχαν συστήσει, μαζί με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, μια εγκληματική ομάδα και δρούσαν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Συνολικά έχουν διαπράξει 48 διαρρήξεις σπιτιών, 10 κλοπές αυτοκινήτων και μια ληστεία στα ΕΛΤΑ της Μεσσηνίας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών Αθηνών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=35998

Συνελήφθη ληστής, ..."μετρ των αναρριχήσεων"

Διαβόητος 26χρονος Αλβανός ληστής συνελήφθη από άντρες της αστυνομικής διεύθυνσης Πατρών.

Ο τελευταίος απέκτησε φήμη ως "μετρ των αναρριχήσεων" σε ορόφους πολυκατοικιών.

Θύματα του, ανυποψίαστοι ένοικοι, οι οποίοι το πρωί αντίκριζαν τα σπίτια τους ελαφρωμένα τόσο από ηλεκτρικές μικροσυσκευές όσο και από τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους.

Ο νεαρός Αλβανός, ο οποίος μπαινόβγαινε στις φυλακές με την κατηγορία κλοπών και διαρρήξεων τελικώς δεν είχε τη τύχη με το μέρος του. Σε τροχαίο ατύχημα που είχε με διερχόμενο ταξί αντιλήφθηκε την παρουσία της Τροχαίας στο σημείο και αμέσως προσπάθησε να διαφύγει.

Αστυνομικοί της Τροχαίας και μοτοσικλετιστής της ομάδας "Ζ" κινητοποιηθήκαν αμέσως για τη σύλληψη του και τα κατάφεραν.

Σε περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως στο πορτμπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκίνητου μάρκας ΒΜW που είχε στην κατοχή του βρέθηκαν φορητοί υπολογιστές, κινητά και άλλα μικροαντικείμενα.

Σήμερα ο σεσημασμένος 26χρονος Αλβανός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του.

http://www.zougla.gr/news.php?id=35756

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο


Οι Λιμενικές Αρχές της Σάμου εντόπισαν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην θαλάσσια περιοχή 3,2 ναυτικά μίλια βόρεια της νήσου «Αγ. Νικολάου» Σάμου, δώδεκα αλλοδαπούς άνδρες, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Οι δώδεκα άνδρες μόλις έγιναν αντιληπτοί, από το προσωπικό του Λιμενικού, κατέστρεψαν την λέμβο και στην συνέχεια ακολούθησε η περισυλλογή τους καθώς είχαν πέσει στη θάλασσα.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ενώ κατά την δήλωση τους ανέφεραν πως έφτασαν στην περιοχή από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Το συγκεκριμένο δεν ήταν το μόνο περιστατικό της ημέρας καθώς στο λιμάνι της Σάμου εντοπίστηκαν άλλοι επτά λαθρομετανάστες στερούμενοι και αυτοί νομιμοποιητικών εγγράφων. Τα επτά άτομα είχαν φτάσει στη Σάμο από τα τουρκικά παράλια.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36276

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι

Είκοσι επτά παράνομοι μετανάστες αφγανικής καταγωγής οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, εντοπίσθηκαν τα ξημερώματα από άνδρες του Λιμενικού και συνελήφθησαν.

Τα 27 άτομα, 21 άνδρες, μία γυναίκα και πέντε παιδιά, ξεκίνησαν, όπως είπαν, από τα τουρκικά παράλια με μια φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία βυθίστηκε μετά από εισροή υδάτων στα ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Την προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πάτμου, όπου μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36094