Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009

Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών


Στα χέρια της Ασφάλειας «έπεσαν» έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού οκτώ μέλη του κυκλώματος που έφερνε στη χώρα μας λαθρομετανάστες.

Άντρες της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες οκτώ άτομα βουλγαρικής και αλβανικής καταγωγής, τα οποία, όπως προέκυψε, είναι μέλη κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών.

Η σύλληψή τους έγινε δυνατή έπειτα από καταγγελία αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, τον οποίο μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τρία συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια, οι συλληφθέντες απαίτησαν την καταβολή ποσού 1.000 ευρώ για το κάθε άτομο.

Όταν ο αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής ζήτησε προθεσμία για την εξεύρεση των χρημάτων, τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν την καταβολή του διπλάσιου ποσού για κάθε άτομο και για κάθε επιπλέον ημέρα.

Η σύλληψή των επτά έγινε στην περιοχή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το 8ο μέλος του κυκλώματος συνελήφθη στις Σέρρες, μετά την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφού εγκατέλειψε το θύμα.

Μετά τη σύλληψη, κατασχέθηκαν 3.350 ευρώ, αλλά και πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους οι συλληφθέντες, οι οποίοι διατηρούσαν διαμερίσματα στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη, στα οποία κρατούσαν παράνομα τους λαθρομετανάστες.

Με εντολή του εισαγγελέα ο αλλοδαπός που έκανε την καταγγελία, αλλά και τα τρία συγγενικά του πρόσωπα δε διώκονται, ενώ θα επαναπατριστούν στην Αλβανία.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/04/2009_277314

Δεν υπάρχουν σχόλια: