Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Πάτρα: Aναταραχή μετά τις ανακοινώσεις Παυλόπουλου για λαθρομετανάστες



Γνωστό το πρόβλημα της Πάτρας με τους καταυλισμούς Αφγανών και Σομαλών δίπλα από το λιμάνι, καταυλισμούς μέσα στους οποίους επικρατεί παρανομία και εγκληματικότητα.

Ο αρμόδιος υπουργός για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών αντί να κάνει αυτό που ο νόμος προβλέπει, να απελάσει δηλαδή τους λαθρομετανάστες, ή έστω να τους απομακρύνει από κατοικημένες περιοχές για να μη δημιουργούν προβλήματα, είχε την έμπνευση σύμφωνα με την ανακοίνωσή του να διαλύσει τον καταυλισμό αυτόν και να τον μεταφέρει σε άλλο σημείο της πόλεως των Πατρών,
στο οποίο μάλιστα ήδη υπάρχει πρόβλημα, αφού εκεί υπάρχουν καταυλισμοί Ρομ, στους οποίους εντόπιους Ρομ έχουν προστεθεί και Ρομ από την Βουλγαρία. Όμως, οι εμπνεύσεις του Πάκη δεν σταματούν εδώ! Σκέπτεται στην συνέχεια να τους μεταφέρει σε περιοχή του δήμου Ρίου, όπου και να κατασκευάσει μόνιμη εγκατάσταση γι’ αυτούς, με έξοδα πάντα του Ελληνικού Λαού.

Ας δούμε πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με την «επίσημη» ειδησεογραφία των ΜΜΕ:

«Νέα μέτρα για τους μετανάστες - Κατάργηση του υπάρχοντος καταυλισμού στην Πάτρα και δημιουργία προσωρινών χώρων στέγασης. Αναστάτωση και οργή επικρατεί στους κατοίκους του ανατολικού τμήματος της Πάτρας και στον Δήμο οι ανακοινώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου .
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει άμεσα στη κατάργηση του υπάρχοντος καταυλισμού και να μεταφέρει τους λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ στον Ρηγανόκαμπο και στη συνέχεια να γίνει κατασκευή οργανωμένου χώρου στο Δρέπανο του Δήμου Ρίου. Όσον αφορά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει κλείσει ο υπάρχων καταυλισμός στην Ηρώων Πολυτεχνείου και όλοι οι μετανάστες Αφγανοί και Αφρικανοί θα μεταφερθούν στο πρώην στρατόπεδο της ΜΟΜΑ. Το κόστος κατασκευής και λειτουργίας θα καλυφθεί από την πολιτεία. Ωστόσο, ερώτημα παραμένει αν το σχέδιο μεταφοράς θα πραγματοποιηθεί χωρίς απρόοπτα και πόσοι μετανάστες θα είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν εκεί. Το προσωρινό αυτό κέντρο θα λειτουργήσει μέχρι να κατασκευαστεί ο οργανωμένος χώρος στο Δρέπανο, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την κυριότητα της έκτασης.
Μετά την ανακοίνωση των μέτρων υπήρξαν αντιδράσεις από τον Δήμο Πατρέων, που θεωρεί ότι η δημιουργία καταυλισμού θα δημιουργήσει πολλαπλάσια προβλήματα και πως δεν θα συμπράξει. Ο πρόεδρος του ανατολικού διαμερίσματος κ. Δ. Σταυρόπουλος, όπου ανήκει διοικητικά το στρατόπεδο της πρώην ΜΟΜΑ, εκφράζει επίσης την αντίρρησή του, εκτιμώντας ότι η δημιουργία του κέντρου θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα. Αργά χθες το βράδυ, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συνέλευση των κατοίκων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
Για την περίπτωση του Δρεπάνου και την μόνιμη εγκατάσταση εκεί λαθρομεταναστών, ο δήμαρχος Ρίου κ. Χρ. Λιακόπουλος διαφωνεί με τη δημιουργία κέντρου τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.»

Οι πληροφορίες που εμείς έχουμε είναι ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις τόσο στην περιοχή της πόλεως των Πατρών, που σκέπτεται να τους μεταφέρει ο Παυλόπουλος και ακόμη σφοδρότερες αντίδρασεις στον δήμο Ρίου όπου σκέπτεται να τους εγκαταστήσει μόνιμα!

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/04/28/%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E/

Δεν υπάρχουν σχόλια: