Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο


Οι Λιμενικές Αρχές της Σάμου εντόπισαν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην θαλάσσια περιοχή 3,2 ναυτικά μίλια βόρεια της νήσου «Αγ. Νικολάου» Σάμου, δώδεκα αλλοδαπούς άνδρες, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Οι δώδεκα άνδρες μόλις έγιναν αντιληπτοί, από το προσωπικό του Λιμενικού, κατέστρεψαν την λέμβο και στην συνέχεια ακολούθησε η περισυλλογή τους καθώς είχαν πέσει στη θάλασσα.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ενώ κατά την δήλωση τους ανέφεραν πως έφτασαν στην περιοχή από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.

Το συγκεκριμένο δεν ήταν το μόνο περιστατικό της ημέρας καθώς στο λιμάνι της Σάμου εντοπίστηκαν άλλοι επτά λαθρομετανάστες στερούμενοι και αυτοί νομιμοποιητικών εγγράφων. Τα επτά άτομα είχαν φτάσει στη Σάμο από τα τουρκικά παράλια.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36276

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Αγαθονήσι

Είκοσι επτά παράνομοι μετανάστες αφγανικής καταγωγής οι οποίοι προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, εντοπίσθηκαν τα ξημερώματα από άνδρες του Λιμενικού και συνελήφθησαν.

Τα 27 άτομα, 21 άνδρες, μία γυναίκα και πέντε παιδιά, ξεκίνησαν, όπως είπαν, από τα τουρκικά παράλια με μια φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία βυθίστηκε μετά από εισροή υδάτων στα ανοιχτά του Αγαθονησίου.

Την προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πάτμου, όπου μεταφέρθηκαν οι παράνομοι μετανάστες.

http://www.zougla.gr/news.php?id=36094

Δεν υπάρχουν σχόλια: