Παρασκευή, 1 Μαΐου 2009

Ο πόλεμος των φυλών στην αγορά της Αθήνας

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της ''ΖΟΥΓΚΛΑΣ'' για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ‘’τίμιων '’ Μεταναστών ,που ζουν και …’’εργάζονται ‘’ στη χώρα μας. Φυσικά δεν λείπει το γνωστό αντιρατσιστικό κερασάκι…


Απανωτά, άγρια επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών το τελευταίο διάστημα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην ελληνική Αστυνομία όσο και στους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής (και όχι μόνο) που βλέπουν τους εαυτούς τους απροστάτευτους να μην μπορούν να κάνουν ούτε τα ψώνια τους στη λαϊκή αγορά.

Ακόμη μια σύρραξη οικονομικών μεταναστών σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο το πρωί, σε λαϊκή αγορά στην Πλατεία Αττικής και ενώ το σημείο έσφυζε από κόσμο που ψώνιζε. Πρόκειται για το δεύτερο «πολεμικό» επεισόδιο στην ίδια λαϊκή μέσα σε δύο μήνες, μεταξύ συγκεκριμένων ομάδων αλλοδαπών που αποτελούνται από Σύρους, Κούρδους και Ιρακινούς.

Αιτία ήταν οι θρησκευτικές τους διαφορές και η ανύπαρκτη υποδομή του ελληνικού κράτους που όχι μόνο δεν μπορεί να αφομοιώσει αλλά ούτε και να παρέχει τα υποτυπώδη στους οικονομικούς μετανάστες που κατά εκατοντάδες περνάνε καθημερινά τα σύνορα της χώρας μας. Οικονομικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των μεταναστών παραμένουν άλυτες, ενώ ο καθημερινός αγώνας τους για επιβίωση απλώς μεγαλώνει το χάσμα.

Ανυποψίαστοι πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην καρδιά της λαϊκής αγοράς της Πλατείας Αττικής, παράτησαν σακούλες και καρότσια κι έτρεχαν πανικόβλητοι να καλυφθούν από τις χατζάρες, τους σιδηρολοστούς, τις αλυσίδες, τα καφάσια και τις ξύλινες τάβλες που περνούσαν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

Η «ομάδα» των Σύρων που επιτέθηκε, κρατούσε «μανιάτικο» στους Ιρακινούς που δέχθηκαν την επίθεση εν ώρα εργασίας, εξαιτίας ενός καβγά που είχε γίνει μεταξύ τους πριν από ένα μήνα, ξεκινώντας από ασήμαντη αφορμή. Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι οι χατζάρες βγήκαν κυρίως για θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των δυο αυτών ομάδων. Οι μεν μουσουλμάνοι και οι δε χριστιανοί άφησαν το θρησκευτικό φανατισμό να οπλίσει τα χέρια τους. Χωρίς κανείς να υπολογίσει τους πολίτες, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, έβγαλαν ό,τι «όπλο» κουβαλούσαν επάνω τους και επιτέθηκαν στους υπόλοιπους αλλοδαπούς, προκειμένου να λύσουν τις «διαφορές» τους.

Από το βίαιο επεισόδιο δυο Ιρακινοί και ένας Έλληνας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαιριές και χτυπήματα στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ωμή βία, άγριο ξέσπασμα και μανιασμένα χτυπήματα και από τις δυο πλευρές.

Ένας από τους Ιρακινούς που δέχτηκε επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα, μιλάει στη zougla.gr για τους λόγους που οδήγησαν στη σύρραξη, για τις βαθιές θρησκευτικές διαφορές που χωρίζουν τους Ιρακινούς από τους Σύρους και για την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλει καθημερινά.

Οι κάτοικοι στη γύρω περιοχή μιλούν για ανεξέλεγκτη πλέον κατάσταση μεταξύ των αλλοδαπών, αλλά και για συχνούς σοβαρούς καβγάδες μεταξύ τους. Η κυρία Βάσω μένει ακριβώς πάνω από το σημείο που έγινε η συμπλοκή. «Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνονται εδώ πέρα. Αστυνομία δεν υπάρχει πουθενά. Πουθενά! Πρέπει να πεθάνει κανένας μέσα στη λαϊκή, για να πάρουν μέτρα; Εγώ φοβάμαι πια να κατεβαίνω για ψώνια.»

Αν παλαιότερα ακούγαμε για χατζάρες και στιλέτα στο κέντρο της Αθήνας, μάλλον με αστείο θα έμοιαζε. Οι οικονομικοί μετανάστες όμως έχουν πλέον διαμορφώσει και αυτοί τις δικές τους ομάδες «κρούσης» και υπερασπίζονται τα «διάφορα» συμφέροντά τους. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που δρουν στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο:

Oι Αλβανοί τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τους Ρώσους για τη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών (κυρίως χασίς), για τη διασφάλιση εργασίας σε ομάδες μπράβων, για συμβόλαια θανάτου και για τη μεταφορά λαθρομεταναστών.

Οι Τούρκοι «ειδικεύονται» στη μεταφορά λαθρομεταναστών και στην εισαγωγή ναρκωτικών, ενώ η κόντρα τους με τους Αλβανούς στα σύνορα καλά κρατεί.

Οι Βούλγαροι «σμίγουν» με τους Ρουμάνους σε κλοπές, ηλεκτρονικές απάτες, παραχάραξη νομισμάτων και απάτες με κάρτες στα ΑΤΜ τραπεζών και δεν έχουν μεταξύ τους κόντρα. Αντίθετα, σε πολλές περιπτώσεις συνεργάζονται.

Οι Σομαλοί και οι Ιρακινοί είναι πλέον σε άγρια κόντρα με τους Αιθίοπες, τους Σύρους και τους Αφγανούς για την κυριαρχία στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών αλλά και τον έλεγχο της πιάτσας με τις εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες.

Οι Πακιστανοί το τελευταίο κυρίως διάστημα ειδικεύονται σε απαγωγές ομοεθνών τους απαιτώντας λύτρα από συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται στην πατρίδα τους. Η κόντρα μεταξύ τους αφορά σε ανταλλαγές οικονομικών ποσών, εκβιασμούς και κυκλώματα λαθρεμπορίας.

Σε μια χώρα που δε διαθέτει τις υποδομές για να στηρίξει την ανεξέλεγκτη πλέον εισροή λαθρομεταναστών, η κατάσταση είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστη.

Η ανεργία, η φτώχια, η ρατσιστική συμπεριφορά (Εδώ αρχίζει ο ξανθόπουλος) των Αρχών αλλά και των πολιτών, η οικονομική και προσωπική εξαθλίωση και εκμετάλλευση, είναι ορισμένοι μόνο από τους παράγοντες που ωθούν τους οικονομικούς μετανάστες στην παρανομία και την εγκληματικότητα, όπως ωθούν άλλωστε και αρκετούς Έλληνες πολίτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες μετανάστες της δεκαετίας του ‘30 τόσο στην Αμερική όσο και σε άλλες χώρες κατείχαν τα πρωτεία στην εγκληματικότητα και την παραβατική συμπεριφορά.(*) Σήμερα, η ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία φαίνεται ανέφικτη και η δημιουργία «ομάδων» και γκέτο βάζει καινούργιους κανόνες σε μια νέα εποχή για την Ελλάδα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37353


Διαβάστε επίσης:

Άγριες συμπλοκές μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας


(*)Στο σημείο αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα,διότι οι ''πεφωτισμένοι'' μαρκουτσοφόροι μας ,συγχέουν είτε από αγνοια,είτε διότι προφανώς ανήκουν στον λεγόμενο ‘’προοδευτικό χώρο’’ ,ανόμοια ζητήματα ελπίζοντας να θολώσουν το τοπίο και να διατηρηθεί το γνωστό ‘’τσιτάτο’’, ‘'και οι Έλληνες πήγαν Μετανάστες’’


οι Έλληνες μετανάστες που πάτησαν το πόδι τους στη Γερμανία πήγαν στα πλαίσια διακρατικών συμφωνιών,αφού η Γερμανία είχε ανάγκη από εργατικό δυναμικό .Να σημειωθεί ότι ήταν νόμιμοι ,ιατρικά ελεγμένοι, με καθαρό ποινικό μητρώο αφομοιώσιμοι στον αριθμό και κουλτούρα ,και εννοείται ότι η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ,είχε ως αποτέλεσμα την τιμωρία ή την απέλαση.


Πολλοί Ελληνες μετανάστες που πάτησαν το πόδι τους στη Αμερική όντως ήταν παράνομοι. Εδώ όμως πρέπει να ξεκαθαρισεί ότι : Η Αμερική δεν ηταν ,δεν είναι και δεν θα γίνει ποτέ Έθνος. Συνεπώς οι Ελληνες μεταναστες ,δεν εθεσαν μειωνοτικα θέματα όσον αφορά την καταγωγή ,την θρησκεία ,την γλωσσα αφού η Αμερικη ,ανεκαθεν υπήρξε ένα πολυφυλετικό ,πολυθρηκευτικό ,πολυπολιτισμικό αμάγαλμα ανθρώπων. Θα είχε βεβαια ενδιαφέρον να δούμε τα ‘’υξηλα'' ποσοστα εγκληματικότητας των Ελληνων μεταναστών και να τα συγκρίνουμε με το ποσοστά των ''τιμιων '' μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Να σημειωθεί επίσης ,οτι οι Ελληνες μεταναστες δεν ήταν εχθρικά διακείμενοι απέναντι στην Αμερικη (κατι το οποιο δεν ισχυει για τους αλλοδαπούς που βρισκονται στην Ελλαδα ) . Αξίζει να σημειωθεί επίσης ,ότι οι Ελληνες μεταναστες ,συνεβαλλαν στην αυξηση της ανεργίας οπως άλλωστε και οι μεταναστες που ήρθαν στην Ελλάδα.


Τώρα όσον αφορά τους αλλοδαπούς στην Ελλάδα....Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα είναι ή ήταν στην συντριπτική τους πλειονότητα παράνομοι .


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα συμβάλλουν στην ανεργία .


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι αφομοιώσιμοι όσον αφορά τον αριθμό.(υπερβολικός αριθμός ο οποίος διαρκώς διογκώνεται ,ενώ η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή υπογεννητικότητα).


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι αφομοιώσιμοι όσον αφορά την θρησκεία και γενικότερα κουλτούρα.(μεγάλα ποσοστά μουσουλμάνων τα οποια δημιουργούν θρησκευτικές μειονότητες ).


Οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα δεν είναι ιατρικά ελεγμένοι με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες,ενώ οι μετανάστες από την Αφρική ,έχουν πολύ υψηλά ποσοστά AIDS.


Πολλοί μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα ,δεν έχουν καθαρό ποινικό μητρώο(τρανό παράδειγμα οι Αλβανοί).


Οι Αλβανοί ,Σκοπιανοί ,Βούλγαροι και Τούρκοι διατηρούν σύνορα με την Ελλάδα και μάλλον δεν έχουμε και τις καλύτερες σχέσεις(εκτός αν κάποιος είναι τόσο μπετόβλακας και έχει φάει το παραμύθι της ‘’Ελληνοτουρκικής’’, ‘’Ελληνοαλβανικής’’ κλπ φιλίας).


Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ : ΕΞΩ ΟΙ ΞΈΝΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.


ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΤΕ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΠΗΓΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ''...


Δεν υπάρχουν σχόλια: