Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επεισόδια οπαδών Αλγερίας και Αιγύπτου στο κέντρο της Αθήνας





Eπεισόδια μεταξύ Αλγερινών και Αιγυπτίων είχαμε σήμερα γύρω στις 9:30 το βράδυ στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας.

Για περίπου 15 με 20 λεπτά ομάδα περίπου 200 ατόμων έκανε ότι ήθελε στην πλατεία και στην γύρω περιοχή.Ρόπαλα,μαχαίρια,πέτρες,καδρόνια στα χέρια Αλγερινών και Αιγυπτίων χούλιγκαν.
Η συμπλοκή ηταν λίγο πολύ αναμενώμενη,έπειτα απο το τέλος του μπαράζ για το μουντιάλ ανάμεσα στις 2 ομάδες.
Εξάλου μην ξεχνάμε ότι και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγιναν επεισόδια Αλγερινών και Αιγυπτίων.Με την Γαλλία να έχει και τα περισσότερα με απολογισμό πολλά θύματα της βίας και πολλές υλικές ζημιές απο την μανία των χούλιγκαν απο το Αλγέρι.
Στα δικά μας τώρα.
Η πλατεία έγινε κέντρο μαχών μουσουλμάνων χούλιγκαν,απο την οργή τους δεν ξέφυγαν ούτε και οι Ελλήνες περαστικοί και τα ξενοδοχεία της περιοχής,που τραβάνε όλο το μαρτύριο της λαθρομετανάστευσης χειμώνα καλοκαίρι.
Πάντως με την επέμβαση της αστυνομίας,ομάδες Ζ και Δ έκαναν επέμβαση σχετικά γρήγορα 20' λεπτά..έπειτα απο τις καταγγελίες των ξενοδόχων και των ανθρώπων της Αττικό Μετρό.
Συλλήψεις και προσαγωγές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα,αλλά μην περιμένετε να παίξει και πολύ η σχετική είδηση,χαλάει την μανέστρα που φτιάχνουν μαζί η κυβέρνηση και τα κανάλια.

http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/11/blog-post_8362.html

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Xορεύοντας με τους Γκρίζους Λύκους και λοιπούς πράκτορες στο Αιγαίο


Παλαιότερα έγραφα ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί πρόσφορο μέσο διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών και αποκόμισης ευαίσθητων πληροφοριών για την επιτήρηση-αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών (βλ. Λαθρομετανάστευση και εθνική ασφάλεια) και θα πρέπει να λογίζεται ως ασύμμετρη απειλή καθώς αποτελεί προέκταση του οργανωμένου εγκλήματος.

Σήμερα με δημοσίευμα του ο "Ελεύθερος Τύπος" αποκάλυψε ότι οι ελληνικές αρχές ανακάλυψαν τρία μέλη της ακραίας εθνικιστικής και παρακρατικής τουρκικής οργάνωσης "Γκρίζοι Λύκοι" σε ιστιοπλοϊκό γεμάτο λαθρομετανάστες που έπλεε πριν τέσσερις ημέρες στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων.

Ως γνωστόν η οργάνωση συνδέεται τόσο με το "βαθύ κράτος" της Τουρκίας και τις μυστικές υπηρεσίες της, όσο και με το οργανωμένο έγκλημα. Το αγγλικής σημαίας ιστιοπλοϊκό Μπέρμπιχαμ με 41 λαθρομετανάστες από το Ιράν και το Ιράκ, είχε ξεκινήσει από σημείο κοντά στη Σμύρνη και είχε τελικό προορισμό την Ιταλία. Το γεγονός ότι διακινητές-δουλέμποροι ήταν "Γκρίζοι Λύκοι" και εκτελούσαν αυτό το δρομολόγιο, δείχνει ότι το κύκλωμά τους έχει αναβαθμίσει ποιοτικά τις αποστολές του. Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα στοιχεία των ελληνικών αρχών, οι "Γκρίζοι Λύκοι" περιορίζονταν, ως επί το πλείστον, σε μεταφορές λαθρομεταναστών σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο.

Υπόθεση Serkan Kaya
Στις 24 Απριλίου 2008 συνελήφθη ο 38χρονος Serkan Kaya, αρχιλοχίας της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφoριών (GID) ενώ μετέφερε με φουσκωτό σκάφος 15 Αφγανούς λαθρομετανάστες στη Μυτιλήνη. Μόλις μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίσκεψη από ανώτατο στέλεχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι έφερε την υπηρεσιακή ταυτότητα του στην οποία αναγράφονταν τα στοιχεία του, όπως επίσης ο τύπος και ο αριθμός του όπλου που φέρεται να κατείχε στον τουρκικό στρατό (τύπου ΤKB ανατολικής προέλευσης) αποκαλύπτοντας ότι είχε συμμετάσχει σε πλήθος κεκαλυμμένων επιχειρήσεων. Το πιο ενδιαφέρον ήταν ότι ο Kaya είχε ξανασυλληφθεί στην Ελλάδα οπότε και απελάθηκε.

Υπόθεση Kazim Inal
Στα τέλη Οκτωβρίου 2007, σε μια ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ελλάδα και Γερμανία οι διωκτικές αρχές των δύο χωρών εξάρθρωσαν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης κοκαΐνης με διασυνδέσεις στη Δυτική Ευρώπη και στη χώρα μας. Eγκέφαλος ο Τούρκος μεγαλέμπορας ναρκωτικών και υιός στρατηγού Kazim Inal που διέμενε για μεγάλο διάστημα στην υπερπολυτελή κατοικία στη Βούλα μαζί με τη Σουηδή γυναίκα του. Στην Αθήνα συνελήφθησαν οι τρεις συνεργοί του, ένας Ελληνοαμερικανός, επίσης κάτοικος Βούλας, ένας Ελληνας κάτοικος Π. Φαλήρου και ένας πρώην εκτελωνιστής.

H ταυτότητα των Γκρίζων Λύκων (Βozkurt)
Το Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) ιδρύθηκε από τον συνταγματάρχη Αlparslan Turkes, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ηγέτης του παντουρκικού κινήματος και υποστήριζε τη χιτλερική Γερμανία, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια από το Βερολίνο. Οι παντουρκιστές έτρεφαν την ελπίδα πως μια νίκη των ναζί θα επέτρεπε στην Τουρκία να προσαρτήσει τις περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης που είχαν τουρκογενή πληθυσμό. Αντιγράφοντας τις πρακτικές των ναζί, η CIA χρησιμοποιούσε τις παντουρκικές οργανώσεις, για να υποδαυλίζει τα αντισοβιετικά αισθήματα των μουσουλμανικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της Σοβιετικής Ένωσης.

Η παραστρατιωτική οργάνωση "Γκρίζοι Λύκοι", που αποτελούσε την ένοπλη πτέρυγα του ΜΗP, είναι ουσιαστικά παρακλάδι της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου (ΟΗD) το οποίο ιδρύθηκε από το ΝΑΤΟ για να διεξάγει ανταρτοπόλεμο στα μετόπισθεν σε περίπτωση σοβιετικής επίθεσης (παρόμοιο με το γνωστό ιταλικό δίκτυο GLADIO). Στα τέλη της δεκαετίας του '60 λειτουργούσαν 34 στρατόπεδα με 100.000 εκπαιδευόμενους Γκρίζους Λύκους ενώ παράλληλα εισχώρησαν σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής και κατέλαβουν καίριες θέσεις απ' όπου πλέκουν μέχρι σήμερα τον γνωστό ιστό ανάμεσα στην πολιτική, το παρακράτος και το οργανωμένο έγκλημα.
Οι Γκρίζοι Λύκοι θεωρούνται υπεύθυνοι για βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες εκατοντάδων πολιτών στην Τουρκία, περιλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων, δημοσιογράφων, φοιτητών συνδικαλιστών και Κούρδων.
Απόρρητο έγγραφο του OHD υπ΄αρ. 1979.597 ημερομηνίας 28/8/1996 γράφει χαρακτηριστικά:
"...Οσοι απόφοιτοι των Σχολών της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται για την τόλμη και τη γεναιότητά τους και το επιθυμούν μπορεί να μετατεθούν στη ΝΑ Τουρκία. Τα άτομα που θα επιλεγούν θα αμοίβονται από τα ειδικά ταμεία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου. Επιπλέον θα τους δίνεται επίδομα από τα μυστικά κονδύλια του κράτους. Προυποθέσεις για ανάθεση καθηκόντων είναι δύο: Να είναι εθνικιστές και συντηρητικοί".
Σημαίνοντα στελέχη Γκρίζων Λύκων ήταν ο Abdullah Catli (συνεργάτης της ΜΙΤ, καταζητούμενος από την Ιnterpol για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης σε χώρες της δυτικής Ευρώπης), στην κηδεία του οποίου η Τ. Ciller φέρεται να δήλωσε ότι "εμείς τιμούμε με σεβασμό αυτούς που πυροβολούν εν ονόματι του κράτους(!)", και ο φίλος του Mehmet Ali Ağca, εκτελεστής συμβολαίων θανάτου και παρ΄ολίγον δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό το 1981. Ο Ağca είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για το φόνο του δημοσιογράφου της Μilliyet Abdi Ipekci αλλά απέδρασε το 1979 με τη βοήθεια του Catli.
Η οργάνωση είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνη για τη πρόκληση δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Μετά τη κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών της Ρόδου το 1993, στη πόρτα του γραφείου των δασοκομμάντος στην Αθήνα βρέθηκε κολλημένο το εξής:

Σας γνωρίσαμε στη Κύπρο όπου πολεμήσαμε ο ένας τον άλλο, βρεθήκαμε στη Ρόδο και θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Υπογραφή "Γκρίζοι Λύκοι"

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2009/11/x.html

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Συνελήφθη ο Αλκέτ Ριζάι

Στα χέρια της αστυνομίας ο καταζητούμενος.



Σήμερα το απόγευμα ή το αργότερο αύριο, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Αλβανός δραπέτης Αλκέτ Ριζάι, καθώς και η σύντροφός του Σούλα και ένα ακόμη νεαρό ζευγάρι Αλβανών που συνελήφθησαν σε μεζονέτα την οποία είχαν νοικιάσει για κρησφύγετο στο Ανω Σούλι, Μαραθώνα.

Τη μονοκατοικία είχε νοικιάσει την περασμένη Παρασκευή η σύντροφος του δραπέτη, η οποία εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτρια καταστημάτων με ρούχα στο κέντρο της Αθήνας, με το όνομα Χριστίνα Πετρίδη και παρουσίασε το Ριζάι ως εξάδελφό της από τη Γερμανία στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, που μένουν στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορίες, ότι ο καταζητούμενος κακοποιός και η φίλη του κινούνταν στην ευρύτερη βορειοανατολική Αττική, αλλάζοντας συνεχώς κρησφύγετο και εντοπίστηκαν σχεδόν αμέσως στο τελευταίο τους κρησφύγετο, χάρη στη συνεργασία της αστυνομίας με άλλες αρχές.

Η σύλληψη

Στις 7.10 σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος, έγινε έφοδος από ειδική δύναμη της ΕΚΑΜ, η οποία περικύκλωσε το σπίτι και κάλεσε τον καταζητούμενο να παραδοθεί. Ο Ριζάι αιφνιδιάστηκε και δεν έφερε καμιά αντίσταση, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις περίπου μισής ώρας παρέδωσε τον οπλισμό που είχε στο σπίτι και μαζί με τους συνεργούς του ακολούθησε χωρίς αντίσταση τους αστυνομικούς.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα αυτόματο σκόρπιον, δυο πιστόλια, πέντε χειροβομβίδες, πολλά φυσίγγια πυροβόλων όπλων και άλλος οπλισμός. Επίσης, κατασχέθηκαν δυο αυτοκίνητα και ειδικότερα μια θωρακισμένη μερσεντές που είχε κλαπεί από τράπεζα και ένα σμάρτ κλεμμένο από την περιοχή Παγκρατίου.

Ο δραπέτης και η φίλη του είχαν στην αυλή του σπιτιού δυο σκυλιά αλλά η έφοδος της αστυνομίας ήταν ακαριαία και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν στα γαυγίσματά τους. Μέχρι στιγμής, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να δείχνουν ότι ο επίσης καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί με το Ριζάι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό είχε επαφές μαζί του τον τελευταίο καιρό.

Με τη σύλληψη του Ριζάι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αστυνομία, η οποία προσανατολίζεται πλέον στον εντοπισμό και τη σύλληψη του Βασίλη Παλαιοκώστα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/11/2009_308005

Έλεγε στην κόρη μου να βλέπει ενώ με βίαζε»





Σε κάθειρξη 25 ετών τιμωρήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ο άνθρωπος που πριν μερικά χρόνια αποτελούσε το φόβο και τον τρόμο κάθε γειτονιάς της Αθήνας. Πρόκειται για την άνδρα με το κατσαβίδι, ο οποίος βίαζε νεαρές γυναίκες που τις απειλούσε κρατώντας ένα κατσαβίδι.


Ο κατηγορούμενος, Αλβανός υπήκοος, αναγνωρίστηκε από τα θύματά του και οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό όταν μητέρα και κόρη που έζησαν τον ίδιο εφιάλτη, περιέγραψαν πως κακοποιήθηκαν από τον ίδιο άνδρα.


Οι δικαστές άκουσαν συγκλονισμένοι τη μαρτυρία της γυναίκας που ήταν υποχρεωμένη για άλλη μια φορά να περιγράψει στο ακροατήριο όσα εδώ και πέντε χρόνια σημάδεψαν τη ζωή της και κυρίως τη ζωή της κόρης της.


«Ήρθε δίπλα στο παιδί και του έβαλε το κατσαβίδι στην κοιλιά. Πίστεψα ότι ήταν ληστεία και του είπα "Πάρε την τσάντα και άσε το παιδί μου. Μην το πειράξεις". Η μικρή με κοίταγε στα μάτια κι εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτε για το παιδί μου. Ήταν αποφασισμένος. Με έπιασε από τα μαλλιά και μας πήγε σε μια οικοδομή. Άρχισε να με χτυπάει. "Θα σε βιάσω" μου είπε. Τον παρακαλούσα "Όχι μπροστά στο παιδί". Ξεκίνησε ο βιασμός."Δες, έλεγε στο παιδί". Ο κατηγορούμενος απολογούμενος όχι μόνο αρνήθηκε τις πράξεις του, αλλά ισχυρίστηκε ότι με τη μητέρα γνωρίζονταν και πως ό,τι συνέβη έγινε με τη θέλησή της.

http://www.tragasnet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19294:l--------r-&catid=69:society&Itemid=148


Kαι μια δημοσίευση της Καθημερινής(02-03-05)



«KATΣABIΔAKIAΣ»

Στη φυλακή μετά την απολογία

Προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 28χρονος Aλβανός Aντέμι Πετρίτ, γνωστός ως « κατσαβιδάκιας», ο οποίος κατηγορείται ότι έπραξε και αποπειράθηκε να πράξει σωρεία βιασμών υπό την απειλή κατσαβιδιού. Mετά την αναγνώρισή του από τέσσερα θύματά του και την ταυτοποίηση DNA, ο «κατσαβιδάκιας» ομολόγησε τις πράξεις του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 28χρονος Aλβανός φέρεται ότι στις 7 Nοεμβρίου βίασε μία μητέρα και την κόρη της, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, φέρεται να είχε ληστέψει με την απειλή κατσαβιδιού μια 22χρονη γυναίκα. Στη συνέχεια, κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να την βιάσει και την ανάγκασε να ανέβει στο αυτοκίνητό του προκειμένου να τη μεταφέρει σε απομακρυσμένη περιοχή. H γυναίκα κατάφερε να του ξεφύγει, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα, αποπειράθηκε να βιάσει και μία 35χρονη.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/03/2005_135691

Απόπειρα βιασμού από μετανάστες



Στις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, μια υπάλληλος του Ι.Κ.Α. Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, προσπαθούσε να παρκάρει το αυτοκίνητο της στο πάρκινγκ που βρίσκεται δίπλα στην υπηρεσία της.

Όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δύο αλλοδαποί, που όπως κατήγγειλε η ίδια ήταν μάλλον Αφγανοί μετανάστες, της επιτέθηκαν, την χτύπησαν και προσπάθησαν να την βιάσουν.


Για καλή της τύχη όμως εκείνη την ώρα έφτασε στο πάρκινγκ ένας συνάδελφός της ο οποίος είδε την σκηνή και άρχισε να κορνάρει και να μαρσάρει με το αυτοκίνητό του για να τους τρομάξει.

Οι δύο δράστες τράπηκαν σε φυγή. Σοκαρισμένη η κοπέλα, αλλά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι, κάνουν λόγο για αύξηση του αριθμού των μεταναστών στην περιοχή και για έλλειψη αστυνόμευσης.

Πηγή: thebest.tv

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=78502&cid=4

Αίτημα για δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους μετανάστες




2ο Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων στη Γενεύη. Παρεμβάσεις για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Μειονοτικών Θεμάτων, που πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, με θέμα τη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή, εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, σε παρέμβασή του, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των μειονοτήτων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Όπως τόνισε, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών εξελέγησαν βουλευτές από τη μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, όπως και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007, δύο μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, εξελέγησαν με το κυβερνών κόμμα, και οι 16 υποψηφιότητες μελών της μουσουλμανικής μειονότητας καταδεικνύουν το ενδιαφέρον των ελληνικών πολιτικών κομμάτων να προωθήσουν την πρόσβασή τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σε τοπικό επίπεδο, στη Νομαρχία Ροδόπης, τρεις από τους εννέα δημάρχους και οι συνολικά τρεις κοινοτάρχες είναι μέλη της μειονότητας, ενώ στο νομό Ξάνθης δύο από τους επτά δήμους και οι συνολικά τρεις Κοινότητες έχουν δημάρχους ή προέδρους Κοινότητας, που ανήκουν, επίσης, στη μουσουλμανική μειονότητα.

Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας αναφέρθηκε, τέλος, στη συμμετοχή της μειονότητας στην οικονομική ζωή της Θράκης και στην ποσόστωση 0,5% που ισχύει για την εισαγωγή στη δημόσια διοίκηση καθώς και στα Πανεπιστήμια για τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η Υβέτ Τζάρβις, ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων, ανέφερε ότι η πρόσβαση των μεταναστών στα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, είναι περιορισμένη.

Ωστόσο από το 2005, συνέχισε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είναι και ο νεοεκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, με μια τολμηρή κίνηση κάλεσε τους μετανάστες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος και έθεσε ποσόστωση για τους μετανάστες, η οποία προβλέπει ότι οι σύνεδροι θα πρέπει να ψηφίσουν τουλάχιστον ένα μετανάστη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στον σχεδιασμό της πολιτικής ατζέντας του κόμματος.

Με το μέτρο αυτό εξελέγησαν έξι μετανάστες μία εκ των οποίων και η ίδια, που τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής για τα θέματα των μεταναστών, η οποία επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου περί μετανάστευσης, δημιούργησε ένα σχολείο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ένα κέντρο νομικής στήριξης των μεταναστών. Πάντως, οι πρωτοβουλίες αυτές χρειάζεται να ενισχυθούν ώστε οι μετανάστες να συμμετέχουν ενεργά στην εκλογική διαδικασία με πλήρη δικαιώματα, επεσήμανε. Πρόσθεσε ότι η ίδια, το 2002 εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηνών και είναι η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κατέκτησε πολιτικό αξίωμα στην ιστορία της πόλης.

«Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στους μετανάστες. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει δεσμευθεί να παραχωρήσει την ελληνική ιθαγένεια στους μετανάστες β' γενιάς και αυτό θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή της χώρας και την ανάδειξη των νέων ηγετών τους», κατέληξε η κ. Τζάρβις.

Στο φόρουμ μίλησαν για διακρίσεις κατά της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, ο δημοσιογράφος A. Ντεντέ και αντιπρόσωπος της «Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη».Τις επικρίσεις αυτές αντέκρουσε εκπρόσωπος της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στη Γενεύη.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/11/2009_307835

Θύμα ληστείας η κόρη του Γ. Βουλγαράκη



Δυο άγνωστοι απείλησαν με πιστόλι, τα ξημερώματα της Κυριακής, την 19χρονη Παυλίνα Βουλγαράκη (κόρη του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη), την ώρα που έβγαινε από κέντρο διασκέδασης στη Βούλα, και της άρπαξαν το ΙΧ αυτοκίνητό της.

Η κοπέλα ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, δίνοντας τις περιγραφές των δραστών και λίγο αργότερα στις 5 τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην περιοχή του Πειραιά και άρχισε άγρια καταδίωξη. Κάποια στιγμή όμως, το ΙΧ προσέκρουσε σε στηθαίο και ακινητοποιήθηκε και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια. Ο ένας, ο οποίος ήταν και αυτός που απείλησε τη 19χρονη με το πιστόλι, κατάφερε να διαφύγει, αλλά συνελήφθη ο συνεργός του ο οποίος είναι αλβανικής υπηκοότητας 24 ετών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε και κρατείται στην Ασφάλεια.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/11/2009_307973

Χρυσοχοΐδης: Οι Αλβανοί έκαναν πλιάτσικο τον Δεκέμβρη!

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών στην πλατεία Βικτωρίας




Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έγινε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία Βικτωρίας. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου τραυματίστηκε στο θώρακα από μαχαίρι ένας Αφγανός, ο οποίος νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/11/2009_307884


Απείλησε αστυνομικούς με μαχαίρι

Περιπετειώδη εξέλιξη είχε η καταδίωξη ενός 31χρονου αλλοδαπού από αστυνομικούς της Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης μετά την καταγγελία ενός 40χρονου ότι του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο.


Όταν μάλιστα προσπάθησε να πάρει πίσω το κινητό του ο 40χρονος δέχθηκε ύβρεις και απειλές για τη ζωή του από τον δράστη.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν το δράστη και στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν αυτός τους απείλησε με μαχαίρι προκειμένου να διαφύγει.

Ο 31χρονος τελικά συνελήφθη και πάνω του βρέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 13 εκατοστών και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο δόθηκε στον 40χρονο.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=77134&cid=4

Έκρυβαν όπλα στο αυτοκίνητό τους


Τρείς αλλοδαποί συνελήφθησαν στις 4:30 τα ξημερώματα, στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε στο όχημά τους βρέθηκαν όπλα.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν ένα πιστόλι με μια γεμιστήρα, δύο φυσίγγια, καθώς και ένα μαχαίρι.
Τα όπλα κατασχέθηκαν και οι τρεις θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=78517&cid=4

Τρίπολη: Αλλοδαπός ομολόγησε δολοφονία



Στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων καταγγέλθηκε από πολίτη ότι, αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές, τον οποίο απασχολούσε περιστασιακά σε εργασίες, του εκμυστηρεύτηκε ότι το περασμένο Σάββατο, ύστερα από διαπληκτισμό και συμπλοκή για προσωπικές και οικονομικές διαφορές, τραυμάτισε θανάσιμα ομοεθνή του.

Στα πλαίσια της προανάκρισης στην ασφάλεια Κορίνθου, ο αλλοδαπός ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το χώρο που είχε ενταφιάσει το πτώμα.

Αργότερα στις 9:00 το βράδυ, παρουσία ιατροδικαστή έγινε εκταφή του πτώματος στο οποίο μετά από μακροσκοπική εξέταση διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις των κάτω άκρων.

Ο αλλοδαπός δράστης συνελήφθη, κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από την ασφάλεια Κορίνθου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/11/2009_307713

Ναρκωτικά

Τον έπιασαν την ώρα που έκρυβε τα ναρκωτικά


Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στην περιοχή της Ειδομένης στο Κιλκίς, την ώρα που προσπαθούσε, σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών, να κρύψει στις σιδηροδρομικές γραμμές ποσότητα 12 κιλών χασίς.

Σε έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα. Παράλληλα, η Αστυνομία ενεργεί προανακρίσεις, για να διαπιστωθεί αν συνεργάζεται με άλλα άτομα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=77777&cid=4


Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά

Κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάτευσης Αθηνών, ύστερα από πληροφορίες και έρευνα.

Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ταξίαρχος Βασίλης Κορδαλής, συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας Ελληνας, ένας ομογενής από την Αλβανία και ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 32 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασία, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι, εφτά κινητά τηλέφωνα και 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες διακινούσαν περίπου 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης την εβδομάδα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/11/2009_307795

Ήταν τόσο πολύ το χασίσι, που χρειάστηκαν μουλάρια !

250 κιλά χασίς μετέφεραν Αλβανοί με μουλάρια...


Την τέταρτη μεγάλη επιτυχία, μέσα σε δύο μήνες σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, το οποίο κατέσχεσε αυτή την φορά περίπου 250 κιλά χασίς. Μετά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί στο Νομό Ιωαννίνων και το ανθρωποκυνηγητό που κάνει σε ημερήσια βάση το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, φαίνεται ότι τα οργανωμένα κυκλώματα αναζητούν αφύλακτα μονοπάτια σε άλλες περιοχές.

Αποδεικνύεται όμως ότι στην περίπτωση της Θεσπρωτίας, οι φύλακες έχουν γνώση κι έτσι το ένα μετά το άλλο, τα φορτία που...
κατευθύνονται προς το εσωτερικό της χώρας πέφτουν στα χέρια των διωκτικών αρχών.Άνδρες της Δίωξης, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνέλαβαν δύο Αλβανούς, οι οποίοι με κλεμμένο αυτοκίνητο, τύπου VAN, παρελάμβαναν από το σημείο Κόντσικα Φιλιατών 225 κιλά χασίς.

Εννέα σακούς τους είχαν μεταφέρει Αλβανοί, κινούμενοι με τα πόδια μέσα από δύσβατα μονοπάτια, ενώ η τελευταία ποσότητα μεταφέρθηκε με ένα μουλάρι, το οποίο αφού ξεφόρτωσε το άφησαν να επιστρέψει και πάλι στην γείτονα χώρα.Την ώρα που το χασίς φορτώνονταν στο αυτοκίνητο έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί το σύνολο της ποσότητας και να συληφθούν οι δύο Αλβανοί.Ο οδηγός του οχήματος οπλοφορούσε μάλιστα. Είχε πάνω του ένα πιστόλι με πέντε σφαίρες.Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των ναρκωτικών είχε κλαπεί προ ημερών στην Κέρκυρα.


23χρονος μετέφερε με το πλοίο στο Ηράκλειο 2 κιλά ηρωίνη

http://www.2810.gr/site/news/article/56787

’δοξο τέλος είχε η προσπάθεια εμπόρου ναρκωτικών να προωθήσει στην Κρήτη περίπου 2 κιλά ηρωίνη.
Ο νεαρός Αλβανός έμπορος ναρκωτικών δεν πρόλαβε να αποβιβαστεί από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ και εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι είχαν την πληροφορία ότι κάποιοι πραγματοποιούν το τελευταίο χρονικό διάστημα τέτοιου είδους μεταφορές.
Οι κινήσεις του νεαρού κρίθηκαν ύποπτες, όταν εκείνος φτάνοντας σε ένα αυτοκίνητο που προφανώς είχε σταθμεύσει εκεί λίγες μέρες νωρίτερα, άφησε μέσα σε αυτό ένα χαρτοφύλακα.
Τη στιγμή όμως που οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν για να του κάνουν έναν καθιερωμένο έλεγχο, ο αδίστακτος έμπορος, όχι μόνο δεν παραδόθηκε, αλλά άρχισε να τρέχει.
Στα παραγγέλματα των αστυνομικών, εκείνος τράπηκε σε φυγή και κατάφερε να ξεφύγει, αφού οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν δεν μπόρεσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε το συνωστισμό των επιβατών που αποβιβάζονταν και εξαφανίστηκε.
Όμως στη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 1.860 γραμμαρίων, μέσα στο χαρτοφύλακα που είχε αφήσει ο δράστης, καθώς και μια άδεια οδήγησης αλβανικών αρχών, αλλά και φωτοαντίγραφο διαβατηρίου με τα στοιχεία του 23χρονου. Έτσι τα στοιχεία του είναι πλέον γνωστά και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή του.
Κύκλωμα
Όπως αποδείχτηκε από τα στοιχεία, φαίνεται πως ο νεαρός Αλβανός είναι μέλος κάποιου κυκλώματος το οποίο διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, πιθανότατα και προς τα Χανιά. Αυτό στηρίζεται στο γεγονός ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου του ήταν χανιώτικες, με τον ίδιο να έχει αγοράσει το όχημα λίγο καιρό πριν από μάντρα έξω από την πόλη της Δυτικής Κρήτης.
«Φαίνεται πως υπάρχει ένας δρόμος με νεαρούς Αλβανούς που μεταφέρουν τα ναρκωτικά και προς τα Χανιά όπου πήγαινε και ο συγκεκριμένος, ενώ έχουμε και στην Αμμουδάρα μια δραστηριότητα πάλι του ίδιου ατόμου. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση δεν πετύχαμε το τέλειο, καθώς όταν υπάρχει δράση, η εύνοια της τύχης μπορεί να είναι με το δράστη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος κ. Κώστας Κουζέλης.






Γραικυλιστάν 2009: Άρχισαν την επωφελή για την Ελλάδα δραστηριότητά τους οι «νέοι έλληνες»


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Νοεμβρίου 13, 2009

africaΚύκλωμα Νιγηριανών εις το οποίο πρωταγωνιστούσαν ένας Νιγηριανός και μία Νιγηριανή… ελληνικής υπηκοότητος(!) είχαν στήσει ολόκληρο κύκλωμα πορνείας με ανήλικες αφρικανές, τις ποίες κρατούσαν δέσμιες με την απειλή ότι θα τις σκοτώσουν και ότι τους έχουν κάνει μαύρη μαγεία!

Ένα μικρό δείγμα των «νέων ελλήνων», που θέλει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο να τους δώσει πλήρη δικαιώματα στην χώρα μας, στην χώρα των Ελλήνων, που ανήκει ΜΟΝΟ στους Έλληνες.

Η είδηση για αυτό το λαμπρό δείγμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας και «ελληνοποιημένων» της «κοινής παιδείας μετέχοντες» παρακάτω:

«Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 20χρονη Νιγηριανή με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα, ενώ αναζητείται ο σύζυγός της, επίσης νιγηριανής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, Οργανωμένο κύκλωμα Νιγηριανών που εκμεταλλευόταν νεαρές κοπέλες από τη Νιγηρία, τις οποίες υποχρέωνε να εκδίδονται με απειλές, αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι είναι μέλη του κυκλώματος που “στρατολογούσε” γυναίκες στη Νιγηρία, οι οποίες ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, τις έφερναν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και στη συνέχεια ασκώντας τους σωματική βία και με το φόβητρο της μαύρης μαγείας(!!!) τις εξέδιδαν, απαιτώντας συνολικά 80.000 ευρώ από την καθεμία προκειμένου να τις αφήσουν ελεύθερες.»



Συλήψεις λαθρομεταναστών



Έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν στο Καρλόβασι της Σάμου, από άνδρες του Λιμενικού, καθώς προσπαθούσαν να μπουν παράνομα στην χώρα.

Οι έξι άνδρες είχαν ξεκινήσει, όπως ομολόγησαν, από τα τουρκικά παράλια, με φουσκωτή βάρκα, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβαση τους.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=77475&cid=4



Εντοπισμός λαθρομεταναστών στα Κύθηρα

Σώοι και καλά στην υγεία τους είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που νωρίς σήμερα, είχαν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, με ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το ιστιοφόρο που φέρει το όνομα «Μπέρμινχα» εντοπίστηκε αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή Αυλέμωνας ανατολικά των Κυθήρων, ενώ ακόμα άγνωστος παραμένει ο αριθμός των λαθρομεταναστών, οι οποίοι αφού καταμετρηθούν θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για προληπτικές εξετάσεις.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_12/11/2009_307401

Σύλληψη αλλοδαπών στην Καλαμάτα επειδή έκλεβαν πετρέλαιο



Αστυνομικοί της ομάδας Ζ στην Καλαμάτα συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς 49 και 31 ετών κατοίκους Άργους, την ώρα που αφαιρούσαν πετρέλαιο από σταθμευμένο ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο μεταφοράς σκυροδέματος. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_16/11/2009_308157

Σύλληψη δύο νεαρών που εξανάγκαζαν 60χρονο σε επαιτεία



Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 21 ετών, οι οποίοι εξωθούσαν σε επαιτεία 60χρονο ομοεθνή τους, λαμβάνοντας οι ίδιοι τα χρήματα που αποκόμιζε, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες, πριν από μία εβδομάδα μετέφεραν τον παθόντα στη Θεσσαλονίκη από γειτονική χώρα, τον εξανάγκαζαν να επαιτεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και τις νυχτερινές ώρες τον κρατούσαν έγκλειστο, κλειδώνοντάς τον εντός οχήματος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/11/2009_307885