Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 7μ.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΙΩΝ, ΟΔΟΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ



ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ , ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...


ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΧΙΛΙΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ «ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟΣ» ΑΠΟ ΤΑ «ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ»


ΓΡΑΙΚΥΛΙΣΤΑΝ 2009: ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΕΙΤΟ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Ο ΧΙΛΙΑΝΟΣ NAVARDO PEDRO ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΟ. ΤΟΝ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΤΑ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ” ΜΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΝ ΕΤΟΙΜΟΘΑΝΑΤΟ(!) ΑΠΟ ΤΑ “ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ”… Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΛΙΑΝΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!

http://xryshaygh.wordpress.com/2010/01/22/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%83-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/


“Αντιρατσιστική” Χούντα: Αριστεροί καταδότες με ψευτοαναγνωρίσεις κατασκευάζουν ενόχους…

Σημεία και τέρατα! Κατάργηση κάθε εννοίας δικαίου στο ΠΑΣΟΚιστάν! Η τρομοκρατία παγκοσμιοποίησης και εθνομηδενιστών δεν θα περάσει! Σχετικά με τα επεισόδια στους Αμπελοκήπους και την στάση του κράτους και των οργάνων του απέναντι σε αντιρατσιστές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από την μία μεριά και σε διαμαρτυρόμενους νεαρούς πατριώτες από την άλλη, το μόνο που έχουμε να πούμε κατ’ αρχάς σαν μία γενική εικόνα είναι ότι τα πάντα (σιγά το νέο!) είναι διαλυμένα σε αυτή τη χώρα και ότι οι πολίτες δεν είναι ίσοι έναντι του νόμου όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Πριν προχωρήσουμε σε καταγγελίες συγκεκριμένες για τα όσα συνέβησαν θα σας πληροφορήσουμε ότι οι 13 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με εκκρεμείς όμως κατηγορίες.

Το αβγό του φιδιού στον κυβερνοχώρο


Ρατσιστικές αναρτήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η εξάπλωση ακροδεξιών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων στο ελληνικό Διαδίκτυο. Από τους λόγους του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά ως τα σύμβολα της χούντας, όλα τα ακροδεξιά κλισέ ανακυκλώνονται στον κυβερνοχώρο μέσα από ιστολόγια και σελίδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την ανοικτή διαβούλευση του νομοσχεδίου
για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στη χώρα, το ελληνικό Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ξενοφοβικά συνθήματα και ιστοσελίδες που ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την έναρξη του διαλόγου, η ιστοσελίδα opengov.gr άρχισε να βομβαρδίζεται από «ακροδεξιά» σχόλια, πολλά από τα οποία ήταν υβριστικά. Οταν ορισμένα από αυτά αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα, άρχισαν να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο εκατοντάδες μηνύματα που κατηγορούσαν την κυβέρνηση για «φασιστικές πρακτικές και λογοκρισία». Επισημαίνεται ότι ξεπερνούν τα 300 τα ιστολόγια που προσυπογράφουν το αίτημα για δημοψήφισμα. Χωρίς να σημαίνει ότι και τα 300 εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις, ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός του γενικού κλίματος.

«Η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της νέας τάξης πραγμάτωνούτε με φιρμάνια των σατράπηδων που μας κυβερνούν» διαβάζει κάποιος σε ένα από τα ιστολόγια που προσυπογράφουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

«Η μακροχρόνια “φοβική ειρήνη”, η υποχωρητικότητα, οι απανωτές καρπαζιές από φίλους και εχθρούς, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και η διεφθαρμένη δημοκρατία είναι τα καρκινικά κύτταρα της Ελλάδας.Ο κοινωνικός ιστός από τα εκατομμύρια αλλοδαπών που ζούνε παράνομα στην Ελλάδα έχει αλλοιωθεί, σειρά έχει τώρα και το έθνος μέσα από το νέο νομοσχέδιο του κυρίου Ρapandreou που νομιμοποιεί για ψύλλου πήδημα οποιονδήποτε αλλόθρησκο και αλλόφυλο με χαρτόσημο και υπογραφή» γράφει ένα άλλο.

«Εφέτος δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για τη γη μας που δόθηκε, για το αίμα των αξιωματικών που θυσιάστηκαν,αλλά και για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του γένους μας.Εφέτος θα επιχειρηθεί στη Βουλή η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του έθνους μας:Η μαζική δημογραφική αλλοίωσή μας με “ελληνοποιήσεις” αλλοφύλων» διαβάζουμε σε ιστολόγιο που έχει αναρτήσει και αφίσα η οποία καλεί σε τελετή μνήμης για τα Ιμια και πορεία στη Βουλή το προσεχές Σάββατο, 30 Ιανουαρίου.

«Γιατί θέλετε να δώσετε με τόσο εύκολο τρόπο τα κλειδιά της χώρας σε ανθρώπους ξένους ως προς τον πολιτισμό μας, τον τρόπο ζωής μας, την ιστορική μας συνέχεια, ανθρώπους με αυξημένη παραβατικότητα,σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, ανθρώπους που δεν πρόκειται ποτέ να εγκλιματιστούν και να εναρμονιστούν με τον κοινωνικό ιστό;» διερωτάται ο διαχειριστής ενός άλλου ιστολογίου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Επίσης έχουν εμφανιστεί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ομάδες χρηστών, αρκετές από τις οποίες αναφέρουν ότι έχουν χιλιάδες μέλη, στις οποίες κυριαρχούν τα ξενοφοβικά συνθήματα. Με τίτλους όπως «Οχι ψήφο στους αλλοδαπούς», «Οχι άλλοι αλλοδαποί στην Ελλάδα» κτλ., οι ομάδες αυτές διοργανώνουν δράσεις γύρω από μηνύματα όπως: «Λέμε όχι στην προσπάθεια γνωστών ανθελλήνων να δώσουν ψήφο στους αλλοδαπούς και να είναι ισότιμοι με τους έλληνες πολίτες.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μειονοτικών κομμάτων και την απόκτηση περισσότερων δικαιωμάτων των αλλοδαπών από τους Ελληνες».

Τα μέλη των ομάδων αυτών διοργανώνουν συγκεντρώσεις και εκστρατείες αποστολής e-mail με τα οποία καλούν γνωστούς και αγνώστους να διαδώσουν τις ιδέες της ομάδας και να συνεργαστούν με άλλες ομάδες με τις οποίες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με σαθρά συνήθως επιχειρήματα του τύπου: «Αν είχες μια εταιρεία θα έβαζες άτομα χωρίς να έχουν πληρώσει τις μετοχές τους σαν συνεταίρους; Οχι βέβαια. Η πατρίδα (έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα, χωρικά ύδατα) και τα υπάρχοντα σε αυτήν, υλικά και άυλα (τάφοι προγόνων,ιστορία, πολιτισμός, τέχνες, γράμματα) είναι δική σου περιουσία.Επιπλέον τα ταμεία.Και τώρα σου λένε να βάλεις κάθε καρυδιάς μαζώματα σαν συνεταίρους χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε δραχμή,ούτε ευρώ,ούτε αίμα,ούτε ιδρώτα,ούτε πόνο,ούτε δάκρυα,ούτε νοσταλγία για αυτόν τον τόπο. Συγκέντρωσε υπογραφές για δημοψήφισμα. Τα εβραιοκίνητα κόμματα (πλην εξαιρέσεων) προδίδουν την πατρίδα. Σε άλλες εποχές θα τους είχαμε δικάσει για εθνική προδοσία».

«Η χρήση του Διαδικτύου για τη διακίνηση και έκφραση ρατσιστικών απόψεων, συνθημάτων και ιδεών είναι, τουλάχιστον στο εξωτερικό, μια παλιά ιστορία. Στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο καινούργιας εσοδείας» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Λίλιαν Μήτρου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι η διάδοση των απόψεων αυτών σε άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, όπως η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου. «Με ανησυχεί γιατί οι απόψεις που δεν εκφράζουν ανεκτικότητα είναι επικίνδυνες» σημειώνει η κυρία Μήτρου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=311351&dt=24/01/2010

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί τέτοια αγωνία εκ μέρους της ‘’ελεύθερης δημοσιογραφίας’’, ε, διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε.


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!


Zεστό ευρωπαικό χρήμα για δημοσιογράφους-επαγγελματίες αντιρατσιστές



Κερδίστε χρήματα υποστηρίζοντας την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη Ε.Ε.

Πρόγραμμα για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (2010/C 10/07)21/1/2010 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Λήξη προθεσμίας: 31 Ιανουαρίου 2010.
Aναλυτικές πληροφορίες, εδώ
Γίνε και συ επαγγελματίας ...υποστηρικτής. Τα λεφτά είναι καλά !

Ε, τι νομίζατε; Όλοι αυτοί που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι ψυχοπονιάρηδες;;;;; Bussiness αναγνώστη μου, τα πάντα είναι bussiness.


Χέστηκε ο δημοσιογράφος της Εκάλης, για τον Αφγανό ταλαίπωρο. Σιγά να μην καθόταν να γράψει στην εφημερίδα του και να αμολάει κοτσάνες για..... "ακροδεξιούς", επειδή ενδιαφέρεται για το μέλλον του Αχμέτ...

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_2140.html



Γίνε και εσύ Εφιάλτης! Μπορείς!

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/z.html

Στο "σημείο μηδέν" το ιστορικό κέντρο της Αθήνας


Στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

Ως αιτίες για την κατάσταση αυτή βουλευτές, φορείς και κάτοικοι υπέδειξαν την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την άμεση ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών, με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και συντονισμό.

«Είμαστε στο σημείο μηδέν» δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ενώ για «απίστευτα παιχνίδια real estate» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιοχή του Μεταξουργείου, όπου «συγκρότημα κατοικιών έφθασε να πωλείται προς 4.500 ευρώ το τ.μ.».
Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη μόνο οι μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζονται σε 200.000.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση λοιμωδών νόσων, κυρίως ηπατίτιδας. Ήταν δε, δεικτικός και στο θέμα των οίκων ανοχής. «Το νέο μοντέλο είναι τα λεγόμενα στούντιο, για τα οποία, όμως, δικαίωμα ελέγχου δεν έχει ούτε η αστυνομία, ούτε ο δήμος Αθηναίων. Λειτουργούν δε, με ταμειακές μηχανές μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών», είπε.

Ο κ. Κακλαμάνης εξήγγειλε, επίσης, την δημιουργία της πρώτης πλατείας μετά από 150 χρόνια στο κέντρο, σε έκταση 1,3 στρεμμάτων πίσω από το Εθνικό Θέατρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κωνσταντίνο Καρτάλη, ο οποίος επικαλέστηκε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2008, η Αθήνα μαζί με το Αμβούργο και τη Μπρατισλάβα, είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις, στις οποίες αναπτύσσονται με ανησυχητικό ρυθμό περιοχές-γκέτο με σημαντικά ποσοστά ανεργίας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=99034&cid=4

Αφρικανοί... χούλιγκαν τα έσπασαν στην Ομόνοια! Σάπισαν στον ξύλο περιπτερά και τον έκλεψαν



Στο νοσοκομείο κατέληξε ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στην Ομόνοια
μετά την επίθεση οπαδών Αφρικανικής ομάδας που... πανηγύριζαν τη νίκη στο Παναφρικανικό κύπελλο.

Οι μετανάστες βγήκαν να πανηγυρίσουν στους δρόμους, αρχικά υπήρξε απλά ένα μποτιλιάρισμα στους δρόμους, αλλά γρήγορα μια ομάδα από αυτούς άρχισε να προκαλεί φθορές σε αυτοκίνητα, ενώ ορισμένοι άρχισαν να χτυπούν το ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου.
Ένας από αυτούς άρπαξε τις εισπράξεις (περίπου 3.000 ευρώ), ενώ κάποιοι όταν είδαν τον άνδρα πεσμένο έκαναν πλιάτσικο, αρπάζοντας κάρτες τηλεφωνίας και άλλα αντικείμενα αξίας 12.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 5 άτομα που αναγνωρίστηκαν από τον περιπτερά ως οι δράστες της επίθεσης.

newsit

Σχόλιο...καλά κρασιά Χρυσοχοϊδη

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_7537.html

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ Ανέβηκε στο λεωφορείο με πιστόλι


Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΡΥΨΕΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μαζί με άλλους δύο λαθρομετανάστες στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας. Όταν έκαναν έλεγχο στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας όπου επέβαιναν, βρήκαν επιμελώς κρυμμένο κάτω από το κάθισμα ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με...



...γεμιστήρα που περιείχε 6 σφαίρες!

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το πιστόλι το είχε ένας από τους συλληφθέντες λαθρομετανάστες. Όλοι τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ το όπλο κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

http://troktiko.blogspot.com/2010/01/blog-post_75.html

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για ληστεία και ομηρία στη Θεσσαλονίκη



Υπήκοος Μπανγκλαντές συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για υπόθεση ληστείας και ομηρίας που έγινε στην Αθήνα σε βάρος 32χρονου ομοεθνή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το θύμα είχε ταξιδέψει στις 5 Ιανουαρίου με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι αφού του απέσπασαν με την απειλή μαχαιριού 2.500 ευρώ, τον επιβίβασαν με τη βία σε ΙΧ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι, σε άγνωστο σημείο της Αττικής όπου τον κρατούσαν παράνομα.

Οι δράστες επικοινώνησαν με συγγενείς του θύματος στο Μπανγκλαντές, ζητώντας την καταβολή χρηματικού ποσού στους εκεί συνεργούς τους, για να τον απελευθερώσουν. Μετά την καταβολή των χρημάτων, ωστόσο, οι δράστες δεν τον απελευθέρωσαν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Πέντε μέρες μετά την αρπαγή του, ο 32χρονος κατόρθωσε να απελευθερωθεί και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας εκ των δραστών, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αθηνών.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/01/2010_319435


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απαγωγής μεταναστών


Σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς υπέβαλλαν παράνομους οικονομικούς μετανάστες οι δυο Ιρακινοί, ο ένας Σύριος και ο ένας Έλληνας, που συνελήφθησαν με την κατηγορία για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.

Μαζί με τους τέσσερις συνελήφθησαν και άλλοι 22 άνθρωποι –15 από το Αφγανιστάν, 5 από το Πακιστάν και 2 από το Μπαγκλαντές– από τους οποίους εννέα είναι ανήλικοι.

Τα μέλη του κυκλώματος ζητούσαν από 5.000 έως 7.000 ευρώ από τους συγγενείς των παράνομων οικονομικών μεταναστών για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής κατέσχεσαν, επίσης:

• Ένα πιστόλι με γεμιστήρα και πέντε φυσίγγια.
• Ένα τσεκούρι.
• Ένα πριόνι.
• Ένα μαχαίρι.
• Μία λεπίδα.
• Το χρηματικό ποσό των 1.290 ευρώ.
• Το χρηματικό ποσό των 70 δολαρίων.
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=96376&cid=4

Λαθρομετανάστες επιτέθηκαν σε Έλληνα μπροστά στην βουλή!


Τρεις άγνωστοι, πιθανότατα λαθρομετανάστες, επιτέθηκαν και γρονθοκόπησαν έναν 23χρονο σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας μπροστά στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός στις 02:00 τα ξημερώματα βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα, οι οποίοι τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές.
Στη συνέχεια του αφαίρεσαν 140 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3401:2010-01-15-08-35-26&catid=107:short-news&Itemid=317

Ληστείες ,διαρρήξεις,κλοπές

Επιασαν και άλλους αλλοδαπούς από τη συμμορία με τις 300 κλοπές




Χειροπέδες σε τρεις αλλοδαπούς αραβικής καταγωγής, οι οποίοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε κλοπές αντικειμένων από παρκαρισμένα οχήματα, πέρασαν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου Κρήτης. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ένας 34χρονος, φέρεται ότι είχε ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα, δεκατρία μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη 13 Ιανουαρίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του συλληφθέντα στο Ηράκλειο βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από κλοπιμαία, μεταξύ των οποίων 24 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 33 φωτογραφικές μηχανές, 32 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις βιντεοκάμερες, 24 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, 40 φορτιστές κινητών, τρία μόντεμ-ρούτερ, 17 ρολόγια, ένα ηχοσύστημα, τρεις τηλεοράσεις, οκτώ MP3, έξι Bluetooth, δέκα διαβατήρια, 35 τσάντες-θήκες μεταφοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών και φωτογραφικών μηχανών, 90 τσάντες-πορτοφόλια, 20 ζευγάρια γυαλιά όρασης και ηλίου, ρούχα και παπούτσια, διάφορες ηλεκτρικές συσκευές (τρυπάνια, σκούπες, παιδικά παιχνίδια και ξυριστικές μηχανές) και διάφορα βιβλία και έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, βιβλιάρια καταθέσεων και μπλοκ επιταγών). Τα κατασχεθέντα είδη βρίσκονται σε γραφείο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Στην κατοχή του 34χρονου αλλοδαπού, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της ομάδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ καθώς επίσης και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν σε διαρρήξεις, ειδικά διαμορφωμένα από τους δράστες, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η συμμορία τον τελευταίο χρόνο έχει διαπράξει περισσότερες από 300 κλοπές, κυρίως από αυτοκίνητα και καταστήματα.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1134708&catid=1




Χειροπέδες σε ληστή γνωστής συμμορίας



Είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο ο σωφρονισμός του φαίνεται πως ήταν μόνο στα χαρτιά. Ο λόγος για έναν Αλβανό υπήκοο που συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατηγορούμενος για ληστείες σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα παιχνιδιών. Πρόκειται για μέλος της συμμορίας που τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναστατώσει το Παγκράτι και είχε προκαλέσει την κινητοποίηση ακόμη και των ΕΚΑΜ, όταν είχε εισβάλει σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών με σκοπό τη ληστεία. Τότε, οι τρεις ληστές είχαν σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα της χρηματαποστολής, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί με αποτέλεσμα τα χρήματα να «κλειδωθούν», το κατάστημα να εκκενωθεί και οι ληστές να μείνουν στα υπόγεια του μαγαζιού.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. πίστεψαν πως οι δράστες κρατούσαν όμηρο τον έναν υπάλληλο της χρηματαποστολής με αποτέλεσμα να φθάσουν στο σημείο τα ΕΚΑΜ, τα οποία έκαναν ενδελεχή έρευνα στους χώρους του καταστήματος για να διαπιστωθεί τελικά πως οι ληστές είχαν καταφέρει να φύγουν, μάλλον, κατά την εκκένωση του καταστήματος ενώ ο υπάλληλος της χρηματαποστολής είχε κλειδωθεί μαζί με τα χρήματα στο γραφείο του διευθυντή. Η σύλληψη του ληστή έγινε μετά την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν τόσο από την εργαστηριακή έρευνα, όσο και από τις έρευνες των αστυνομικών του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το διαμέρισμα που νοίκιαζε στην Καλλιθέα, του έστησαν ενέδρα και τον συνέλαβαν. Πλέον αναζητούνται οι άλλοι δύο συνεργοί του, επίσης αλβανικής καταγωγής. Ο συλληφθείς είχε αποφυλακιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο καθώς είχε καταδικαστεί για παρόμοια αδικήματα και είχε εκτίσει σχεδόν το σύνολο της ποινής του.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=1136139&catid=1


Συμμορία αλλοδαπών διαρρηκτών ρήμαξε τα Μεσόγεια



Δεκάδες διαρρήξεις είχε πραγματοποιήσει συμμορία πέντε αλλοδαπών που δρούσε στα Μεσόγεια. Οι ληστές εδώ και ενάμιση χρόνο ρήμαζαν εξοχικά και κατοικίες στην Ανατολική Αττική. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών, διέφευγαν της σύλληψης γιατί κάθε μέρα κυκλοφορούσαν με διαφορετικό αυτοκίνητο - κλεμμένο, βέβαια. Ετσι δεν ήταν δυνατόν να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς, που περιπολούσαν την περιοχή με στόχο να βάλουν τέλος στη δράση τους. Ωσπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το κόλπο τους και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. Μάλιστα, στο ελάχιστο χρονικό περιθώριο που είχαν μέχρι να οδηγηθούν οι συλληφθέντες στην Εισαγγελία -καθώς όλοι πιάστηκαν μέσα στα πλαίσια του Αυτοφώρου- οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής που διεξήγαν τις έρευνες είχαν διασταυρώσει τουλάχιστον εβδομήντα διαρρήξεις στις περιοχές Κορωπί, Καλύβια, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαύριο και Ανάβυσσο. Οι διαρρήξεις, δε, που διέπραξε η συμμορία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 200, αφού «χτυπούσαν» δεκάδες σπίτια κάθε ημέρα. Η συμμορία αποτελούταν από δύο Αλγερινούς ηλικίας 44 και 22 χρόνων, από δύο Πακιστανούς 27 και 26 χρόνων και από έναν 22χρονο Ιρακινό. Με τα νοικιασμένα αυτοκίνητα τριγυρνούσαν στην περιοχή που είχαν βάλει στο «στόχαστρό» τους κυρίως τις πρωινές ώρες και όταν εντόπιζαν σπίτια που απουσίαζαν οι ένοικοί τους, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Παραβίαζαν πόρτες ή μπαλκονόπορτες και άρπαζαν κατά προτίμηση μετρητά, χρυσαφικά, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές, τα φόρτωναν στα αυτοκίνητα και πήγαιναν στο επόμενο σπίτι-στόχο. Υπήρξαν, μάλιστα, ημέρες που είχαν διαρρήξει πάνω από δέκα σπίτια. Στη συνέχεια έκρυβαν τα κλοπιμαία σε δύο διαμερίσματα στο Ν. Κόσμο και στη Νίκαια. Τα κλοπιμαία, ανυπολόγιστης αξίας, χθες... εκτίθονταν στα γραφεία των αστυνομικών προκειμένου να αναγνωριστούν από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι είχαν πέσει θύματα της συμμορίας.

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1131948

Συλλήψεις λαθρομεταναστών


Συνέλαβαν 12 μελλοντικούς ’’ ΈΛΛΗΝΕΣ’’



Μέσα σε χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια είχαν κρύψει ένας 47χρονος αλλοδαπός, οδηγός φορτηγού, κι ο 18χρονος συνοδηγός του 11 παράνομους οικονομικούς μετανάστες κι ένα αγόρι μόλις 10 ετών.

Τους αλλοδαπούς ανακάλυψαν υπάλληλοι του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγαν στο όχημα. Αμέσως μετά, γύρω στις 4.30 το απόγευμα, συνέλαβαν το 47χρονο και τον νεαρό συνοδηγό του.

Οι ένδεκα αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=99272&cid=4


Συλλήψεις μη νόμιμα εισερχομένων μελλοντικών’’ Ελλήνων’’



Στις 00.10΄ χθες βράδυ,στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας αστυνομικοί του Ά και ΄Β Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας, συνέλαβαν δύο Αλβανούς γιατί μετέφεραν από κοινού προς το εσωτερικό της Χώρας με δύο Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας τους, τρεις (3) λαθρομετανάστες, εκ των οποίων η μία συνόδευε τα δύο ανήλικα τέκνα της, με τελικό προορισμό την Μεγαλόπολη Αρκαδίας, έναντι χρηματικής αμοιβής.Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν από το Ά Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών που διενεργεί την προανάκριση.