Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Όλοι εκεί!


http://helioforos.wordpress.com/2009/05/05/%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF/

Βρέθηκε λύση για τους λαθρομετανάστες της οδού Σωκράτους!



Οι αντιρατσιστές έκαναν το ανθρωπιστικό τους καθήκον… Πρώτος ο Αλαβάνος, που σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται να φιλοξενήσει μερικούς από αυτούς στην βίλα του, όπου και θα μπορούν να αναπνεύσουν καθαρό αέρα μέσα στο πράσινο και να αποφύγουν το καυσαέριο της Ομονοίας, καθώς και γνωστός σοσιαλιστής και αντιρατσιστής ιδιοκτήτης αλυσίδας ξενοδοχείων

Όπως γνωρίζετε στο κτίριο του παλιού Εφετείου μένουν παράνομα περίπου 600 λαθρομετανάστες. Έχει βγει δικαστική απόφαση να απομακρυνθούν. Η αστυνομία προσπάθησε να εκτελέσει τον νόμο, αλλά πριν την αστυνομία από τους διάφορους ρουφιάνους είχαν ειδοποιηθεί οι «προοδευτικοί» και έτσι δόθηκε άνωθεν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ να σταματήσει κάθε ενέργεια! Από το κτίριο βγαίνει μία ανυπόφορη μπόχα και δεν είναι απίθανο στον 21ο αιώνα να δούμε επιδημίες όπως η χολέρα να απλώνονται στο κέντρο των Αθηνών… Όμως, οι αντιρατσιστές και πάλι έδωσαν την λύση. Στην φωτογραφία βλέπετε την βίλα του Αλαβάνου στην Πεντέλη όπου άνετα μπορεί να φιλοξενήσει καμιά 20αριά απ’ αυτούς! Μαζί και μεγαλοξενοδόχος σοσιαλιστής και άλλοι «προοδευτικοί» με βιλάρες, με πρώτους απ’ όλους τους καναλάρχες που κάνουν αντιρατσιστική προπαγάνδα, φτάνουν και περισσεύουν για να λυθεί το πρόβλημα. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να φιλοξενήσει κανένας «προοδευτικός» ή φιλελεύθερος αντιρατσιστής λαθρομετανάστες στη βίλα του ή στο ξενοδοχείο του. Αν το πιστέψατε είστε τουλάχιστον αφελείς! Το άλλο αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο εσωτερικό του κτιρίου δήλωσαν ότι μένουνε και εκπρόσωποι της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό. Ας γελάσουμε… Κορόιδα είναι να μείνουνε μέσα στην βρώμα και την δυσωδία; Πάντως εάν μένουν τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή διαμονή…

Όσο για τους λαθρομετανάστες, αποθρασυμένοι εντελώς από το παράλυτο και ανίκανο κράτος και με την ενθάρρυνση των αντιρατσιστών της «παγκοσμιοποίησης» όχι μόνον δεν φεύγουν, αλλά απαιτούν να τους δώσουν και άδειες παραμονής!

Σε προοδευτική μάλιστα ιστοσελίδα διατυπώθηκαν και απειλές όπως οι παρακάτω: «…ΕΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΤΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΔΈΚΤΕΣ…ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…»

Ένα ερώτημα: Απευθυνόμαστε στην κοινή λογική του μέσου πολίτη: Σε ποιο κράτος, όχι της Ευρώπης, αλλά και της Αφρικής θα πήγαιναν εκατοντάδες παράνομοι ξένοι να καταλάβουν ένα δημόσιο κτίριο; Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από όσο νομίζετε…

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/05/04/%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5/#more-7845

Πάνε να βγάλουν «λάδι» τη λαθρομετανάστευση για την εγκληματικότητα




του Σπύρου Χατζάρα

Tο Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση που έχει «κοινωνική ευθύνη» χρηματοδότησε έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, που υποστηρίζει ότι μόνο ,δύο στους δέκα εμπλεκόμενους σε εγκληματική δράση στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί.
Το αποτέλεσμα της έρευνας έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το καθημερινό αστυνομικό δελτίο. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους ερευνητές και το χορηγό . Σημασία είχε να αποδείξουν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, και επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τον πολλαπλασιασμό των λαθρομεταναστών.
Το λάθος ή το «κόλπο» της έρευνας, είναι αφενός ότι στηρίζεται στα στοιχεία των συλλήψεων, οπότε οι δεκάδες χιλιάδες ανεξιχνίαστες κλοπές ,διαρρήξεις κλπ δεν περιλαμβάνονται στη στατιστική, και αφετέρου περιλαμβάνει όλες τις «εγκληματικές πράξεις», οπότε δεν προκύπτει κανένα πολιτικό συμπέρασμα για την αύξηση εγκλημάτων όπως οι δολοφονίες, οι ληστείες, οι βιασμοί των οποίων τα ποσοστά αυξήθηκαν ραγδαία λόγω της παρουσίας των λαθρομεταναστών. Ιδιαίτερα υψηλά είναι τα ποσοστά των αλλοδαπών που έχουν διαπράξει διάρρηξη και κλοπή.
Παρά τις αδυναμίες της η έρευνα επισημαίνει ότι το 2000, το 41,30% των διαρρήξεων και κλοπών που εξιχνιάστηκαν έγιναν από αλλοδαπούς. Το 2007 το ποσοστό ήταν 36,36%, αλλά ο αριθμός των ανεξιχνίαστων υποθέσεων τριπλασιάστηκε.
Με βάση την απογραφή του 2001 στη χώρα μας βρίσκονται περί τους 800.000 μετανάστες, όμως με την καθημερινή εισροή λαθρομεταναστών, οχτώ χρόνια μετά, ο αριθμός τους πρέπει να είναι γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο.
Σύμφωνα με την έρευνα , το ποσοστό των συλληφθέντων αλλοδαπών δραστών από το 1990 έως το 2007 κινείται σταθερά ανοδικά. Το 2007 το 80,22% των συλληφθέντων δραστών ήταν Έλληνες και το 19,78% αλλοδαποί. Το εύρημα αυτό αποδεικνύει μόνο την αδυναμία της ελληνικής αστυνομίας να εισχωρήσει στις συμμορίες των αλλοδαπών, ενώ αντίθετα διαθέτει πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στην «ελληνική » παρανομία. Πολλοί από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς ήταν συνεργάτες Ελλήνων.
Ωστόσο παρά τα σφάλματα της έρευνας, προκύπτει ότι , οι αλλοδαποί έχουν σημαντικό μερίδιο σε εγκλήματα βίαια, όπως είναι οι ανθρωποκτονίες με πρόθεση. Το 2007 το 32,46% των ανθρωποκτονιών με πρόθεση έγιναν από αλλοδαπούς. Η έρευνα όμως δεν ξεχωρίζει τα παραδοσιακά την εγκλήματα «τιμής και ζηλοτυπίας» που χαρακτήρισαν την ελληνική κοινωνία αλλά τα συμπεριλαμβάνει σε έναν κοινό «κουβά». Ένα τα ξεχώριζε θα μαθαίναμε πόσο άλλαξαν οι πόλεις στις οποίες ζούμε. Και βέβαια άλλο πράγμα το 2007 και άλλο το 2009. Ο γενικός κανόνας όπως προκύπτει από την έρευνα τι είναι ότι οι αλλοδαποί συλλαμβάνονται για αδικήματα, όπως κλοπές ή ληστείες.
Τα στοιχεία της έρευνας επιβεβαιώνουν την παρατήρησή μας καθώς περιλαμβάνει και εγκληματικές δραστηριότητες όπως οι δωροδοκίες και η φοροδιαφυγή, ώστε να μειωθεί στο γενικό ποσοστό η συμμετοχή των αλλοδαπών.
Σύμφωνα με τα επεξεργασμένα στοιχεία της έρευνας η συμμετοχή των αλλοδαπών σε διακεκριμένη κλοπή (χωρίς διάρρηξη), το 2007 ήταν στο 37,55%.Το 37,10% των ληστειών το 2007 έγιναν από αλλοδαπούς. Το 2007 στο 56,31% των αποδράσεων κρατουμένων ενεπλάκησαν αλλοδαποί .Στα αδικήματα πλαστογραφίας το 73,47% των υπαιτίων το 2007 ήταν αλλοδαποί , και το 92,78% των συλλήψεων για τα αδικήματα της επαιτείας και της αλητείας, ήταν αλλοδαποί. Γενικά, οι Ελληνες Που συνελήφθησαν προτιμούν να δραστηριοποιούνται σε οικονομικά εγκλήματα, εν λόγω οι αλλοδαποί κυριαρχούν στο λαθρεμπόριο και τις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής κ.λπ.






Σύλληψεις αλλοδαπών


Συνελήφθησαν ανήλικοι για κατοχή ναρκωτικών

Δύο 16χρονοι, ένας Αλβανός και ένας Παλαιστίνιος, συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα για κατοχή ναρκωτικών. Άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν πρώτα τον Αλβανό 16χρονο στα Πατήσια, ο οποίος κατείχε 5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μετά από λίγη ώρα συνέλαβαν και τον Παλαιστίνιο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 49,7 γραμμάρια κάνναβης.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37852



Σύλληψη νεαρού αλλοδαπού για κατοχή 3,05 κιλών ηρωίνης

Νεαρό αλλοδαπό συνέλαβαν χθες στις 21:30 άντρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς είχε στην κατοχή του 6 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 3 κιλών και 55 γραμμαρίων.

Η σύλληψη έγινε στο επιβατικό σταθμό των ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ενώ ο συλληφθείς έφτασε στη Θεσσαλονίκη, από την Αθήνα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/05/2009_277505



Συνελήφθη Αλβανός έμπορος ναρκωτικών στη Σαλαμίνα

Ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας.

Μετά από έρευνα βρέθηκαν στη κατοχή του, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιείτο για τη διακίνηση των ναρκωτικών, 1 αυτοσχέδια νάιλον σακούλα με ηρωίνη βάρους 5,7 γραμ., 2 αεροβόλα πιστόλια και 1 αεροβόλο περίστροφο.

Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 μεταλλικό μπαστούνι το οποίο μετατρεπόταν σε σπαθί, 2 κενές πλαστικές γεμιστήρες, 2 φυσίγγια των 8 και 9 mm, 2 κινητά τηλέφωνα ,708 μεταλλικά σφαιρίδια καθώς το χρηματικό ποσό των 430 ευρώ.

Ο συλληφθείς με το πλούσιο εξοπλισμό αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

http://www.zougla.gr/news.php?id=38056

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 56χρονου


Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η ανθρωποκτονία 56χρονου συνταξιούχου υπάλληλου του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες εκτελεστή, ενώ καθόταν σε ζαχαροπλαστείο, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2008, στη Νέα Πεντέλη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Διευθυντή της Ασφάλειας, ταξίαρχο Γιάννη Δικόπουλο, δράστης είναι Αλβανός, ο οποίος εκτέλεσε «συμβόλαιο θανάτου».

Ηθικοί αυτουργοί είναι δύο παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα, 40 και 38 ετών, κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων και Διαβατών. Οι δύο τους επικοινωνούσαν με τον 56χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, τους «έριξε» οικονομικά. Για το λόγο αυτό τηλεφώνησαν στον Αλβανό δίνοντάς του σχετικές εντολές και αυτός με τη σειρά του, επικοινώνησε με το θύμα και του έκλεισε ραντεβού για να συζητήσουν δήθεν τα θέματα, για τα οποία συνεργάζονταν. Όταν όμως εκείνος πήγε στο ζαχαροπλαστείο, ο δράστης πέρασε με μια μοτοσικλέτα, που οδηγούσε συνεργός του, τον πυροβόλησε και εξαφανίστηκε.

Η δικογραφία για την υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα, ενώ ο δράστης της δολοφονίας αναζητείται.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/05/2009_278100

Σύλληψη δύο ατόμων για τη δολοφονία 23χρονου στην Κατερίνη



Μία 20χρονη αλλοδαπή μαχαίρωσε τον 23χρονο στο αυτοκίνητο του φίλου της, μετά από καβγά.

Μία γυναίκα και ένας άνδρας συνελήφθησαν για την δολοφονία 23χρονου, πριν από 2 μέρες, στην Κατερίνη.

Το νεαρό άντρα είχαν εγκαταλείψει οι δράστες, βαρύτατα τραυματισμένο, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κατερίνης. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν μαχαιρωμένος στο αριστερό μέρος του στήθους του και απεβίωσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι 20χρονη αλλοδαπή μαχαίρωσε τον 23χρονο, μέσα στο αυτοκίνητο του 28χρονου φίλου της, έπειτα από καυγά εξαιτίας προσωπικών διαφορών.

Οι κατηγορούμενοι με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κατερίνης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/05/2009_277566

Σε σοβαρή κατάσταση ο νεαρός που μαχαίρωσαν στην Τρίπολη



Ένας νεαρός μαχαιρώθηκε από δύο παρέες ανδρών τα ξημερώματα στο κέντρο της Τρίπολης. Είχε προηγηθεί φιλονικία έξω από μαγαζί της περιοχής.

Σοβαρά τραυματισμένος, ο νεαρός οδηγήθηκε εσπευσμένα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η Αστυνομία Τριπόλεως συνέλαβε έναν 21χρονο και έναν 20χρονο Αλβανικής καταγωγής, ενώ ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολυθεί για τη σύλληψη ενός ακόμα υπόπτου ατόμου.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Τριπόλεως.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37798

Σύλληψεις διαρρήκτων

Σύλληψεις Γεωργιανών διαρρήκτων

Άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματός του στον Άλιμο, κρατώντας από το χέρι την ανήλικη ανιψιά του και βρέθηκε μπροστά σε τρεις Γεωργιανούς διαρρήκτες, οι οποίοι εκείνη την ώρα άδειαζαν το σπίτι του.

Ο 32χρονος ένοικος του διαμερίσματος καταδίωξε τους διαρρήκτες, προστατεύοντας παράλληλα το παιδί και τους έτρεψε σε φυγή. Καθώς, όμως, έβγαιναν τρέχοντας από το κτίριο, για κακή τους τύχη, έπεσαν επάνω σε ένα περιπολικό.

Οι αστυνομικοί, βλέποντας τους τρεις άνδρες να τρέχουν με τόση βιασύνη, κατάλαβαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε. Εκείνη τη στιγμή, κατέβηκε και ο ένοικος, ο οποίος τους είπε ότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν το σπίτι του. Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=38129

Σύλληψη διαρρήκτη στον Εύοσμο

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν 29χρονο αλλοδαπό, ο οποίος προχθές στις 16:30 διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, από το οποίο και αφαίρεσε κοσμήματα και 1.115 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν εκτός από τα κλοπιμαία και διάφορα εργαλεία διάρρηξης, τα οποία κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37507

Σύλληψεις λαθρομεταναστών

Λαθρομετανάστες και διακινητής στα χέρια της Αστυνομίας

Ένας 25χρονος Λιθουανός, μόνιμος κάτοικος Ισπανίας, συνελήφθη χθες στο τμήμα Ξάνθης-Καβάλας της Εγνατίας Οδού από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

Ο νεαρός μετέφερε με αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης 4 Ιρακινούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι στερούνταν νομίμων εγγράφων για παραμονή στη χώρα.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και κατάσχεση του αυτοκινήτου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37657

Σύλληψη 11 λαθρομεταναστών στη Σάμο


Άνδρες του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν 11 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Πράσσο στη Σάμο.

Οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με κωπηλατική λέμβο.

Οι λιμενικοί αφού κατάσχεσαν τη λέμβο τους μετέφεραν στο Γ.Ν.Ν Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.Προανάκριση διενεργείται από την τοπική Λιμενική Αρχή.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37681

Ιερόδουλες λήστεψαν οδηγό στην Ευριπίδου

Περίεργη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας οδηγός φορτηγού, γύρω στις 2 το πρωί, και ενώ κινούνταν στην οδό Ευριπίδου και Σωκράτους, είδε περίπου 40 ιερόδουλες από αφρικανικές χώρες να του κλείνουν το δρόμο.

Ο αυτοκινητιστής τα έχασε και ακινητοποίησε το όχημα. Τότε, οι ιερόδουλες άνοιξαν την πόρτα του οχήματος και αφού του επιτέθηκαν αφαίρεσαν 800 ευρώ που είχε μαζί του.

Ο οδηγός αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στους αστυνομικούς, που βρίσκονταν στην Ομόνοια προληπτικά, λόγω των πανηγυρισμών των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, ωστόσο ήταν αργά, καθώς οι Αφρικανές είχαν εξαφανιστεί.

http://www.zougla.gr/news.php?id=37778

Στη "φάκα" οι τσαντάκηδες Ρουμάνοι της Καλαμάτας

Τρεις Ρουμάνοι τσαντάκηδες, οι οποίοι συνήθιζαν να δρουν στο κέντρο της Καλαμάτας συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της ομάδας Ζ πριν προλάβουν να χαρούν τη λεία τους.

Οι τρεις Ρουμάνοι, ηλικίας 42, 31, και 24 ετών αντίστοιχα, κάτοικοι Καλαμάτας πλησίαζαν με προσοχή ανυποψίαστες γυναίκες και στη συνέχεια άρπαζαν τις τσάντες τους.

Όπως έγινε γνωστό, λίγη ώρα πριν συλληφθούν οι τρεις Ρουμάνοι είχαν αρχίσει τη "βάρδια" τους, με δυο κλοπές τσαντών με διόλου ευκαταφρόνητη λεία.

Η Υποδιεύθυνση Καλαμάτας διενεργεί προανάκριση, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=38024