Τρίτη, 5 Μαΐου 2009

Εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία 56χρονου


Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η ανθρωποκτονία 56χρονου συνταξιούχου υπάλληλου του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες εκτελεστή, ενώ καθόταν σε ζαχαροπλαστείο, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου 2008, στη Νέα Πεντέλη.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Διευθυντή της Ασφάλειας, ταξίαρχο Γιάννη Δικόπουλο, δράστης είναι Αλβανός, ο οποίος εκτέλεσε «συμβόλαιο θανάτου».

Ηθικοί αυτουργοί είναι δύο παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας για ανθρωποκτονίες, προστασίες και άλλα αδικήματα, 40 και 38 ετών, κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων και Διαβατών. Οι δύο τους επικοινωνούσαν με τον 56χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, τους «έριξε» οικονομικά. Για το λόγο αυτό τηλεφώνησαν στον Αλβανό δίνοντάς του σχετικές εντολές και αυτός με τη σειρά του, επικοινώνησε με το θύμα και του έκλεισε ραντεβού για να συζητήσουν δήθεν τα θέματα, για τα οποία συνεργάζονταν. Όταν όμως εκείνος πήγε στο ζαχαροπλαστείο, ο δράστης πέρασε με μια μοτοσικλέτα, που οδηγούσε συνεργός του, τον πυροβόλησε και εξαφανίστηκε.

Η δικογραφία για την υπόθεση εστάλη στον εισαγγελέα, ενώ ο δράστης της δολοφονίας αναζητείται.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/05/2009_278100

Δεν υπάρχουν σχόλια: