Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Πακιστανός παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικη


Κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη.

Ο λόγος για έναν 24χρονο Πακιστανό, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία της 17χρονης, την πλησίασε ενώ αυτή καθόταν σε πλατεία του χωριού Σύμη, στη Ρόδο, και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη και εναντίον του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90133&cid=4

Επίθεση Αφγανού με μαχαίρι σε 46χρονη



Έκανε τη νοσηλεύτρια να τρέχει στο νοσοκομείο ως… ασθενής!
Ο λόγος για έναν Αφγανό, ο οποίος χτύπησε με μαχαίρι μια γυναίκα, μερικά μέτρα από το νοσοκομείο.

Ο 20χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε και χτύπησε στα πλευρά μια 46χρονη νοσηλεύτρια, στη συμβολή των οδών Έβρου και Λυκαονείας, έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στην Αθήνα, στις 08:10.

Ευτυχώς, την τραυμάτισε ελαφρά. Στη γυναίκα παρασχέθηκαν μόνο οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμα ξεκαθαριστεί, ωστόσο, μάλλον δεν πρόκειται για απόπειρα ληστείας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90052&cid=4

Κατάσχεση φορτίου με 681 κιλά κάνναβης στη Θεσπρωτία



Άλλο ένα φορτίο με κάνναβη από την Αλβανία εντοπίστηκε στην Θεσπρωτία, πριν προωθηθούν στην Αθήνα όπου ήταν ο τελικός τους προορισμός. Συγκεκριμένα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε μικρό φορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν, το οποίο οδηγούσε Αλβανός. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 23 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 409 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 681 κιλών.

Ο διακινητής συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας. Τα ναρκωτικά, το αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, εστιάζοντας στον εντοπισμό των παραληπτών και του κυκλώματος διακινητών στην Αθήνα, αλλά και σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, στον επίσης εντοπισμό των αποστολέων στην γειτονική χώρα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/12/2009_315553

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Αφγανοί χτύπησαν με κατσαβίδι καταστηματάρχη στην Ομόνοια

Να την χαίρεστε την νεοελλάδα σας! Την ώρα που κάποιοι ασχολούνται με το πώς θα νομιμοποιήσουν εκατομμύρια λαθρομετανάστες που εισέβαλαν στη χώρα μας δίνοντάς τους μάλιστα και δικαίωμα ψήφου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει επίπεδα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα του 2010. Ειδικά στην Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ δυσάρεστα για τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου αφού κανένας δεν μπορεί να τους προστατεύσει από τις ορδές των αλλοδαπών που κλέβουν, βιάζουν και σκοτώνουν ανενόχλητοι. Κατά τα άλλα έχουμε και Υπουργείο “Προστασίας” του Πολίτη…

Νέο περιστατικό πρωτοφανούς βίας με θύμα έναν καταστηματάρχη στην Ομόνοια. Θα καταδικάσουν άραγε ως “ρατσιστική” τη συγκεκριμένη επίθεση των Αφγανών οι διάφοροι “προοδευτικοί”;…

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, ομάδα 16 Αφγανών εισέβαλε χθες το απόγευμα σε κατάστημα, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ζήνωνος 12, στην Ομόνοια. Οι αλλοδαποί, για άγνωστους λόγους, χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον ιδιοκτήτη, ενώ ένας εξ αυτών με τη χρήση ενός κατσαβιδιού τον τραυμάτισε στο σώμα. Στη συνέχεια οι Αφγανοί τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό τους.

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/12/21/%CE%B1%CF%86%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84/

Αναφορά στο θέμα και απ' το site του Ταρζάν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=89010&cid=4

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η κυβέρνηση άλλαξε, η “αντιρατσιστική” υστερία μένει


Η είδηση δεν είναι και τόσο πρόσφατη, έχει όμως διαχρονικό ενδιαφέρον καθώς δείχνει ξεκάθαρα μέχρι πού μπορεί να φτάσει η παραπληροφόρηση προκειμένου να προωθηθούν οι κυρίαρχες απόψεις του πολυπολιτισμού, του αντιρατσισμού και

Η Ελλάδα “πεθαίνει” – Ραγδαία μείωση του Ελληνικού πληθυσμού



Ραγδαία μείωση του ελληνικού πληθυσμού προβλέπεται τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταδιακά σε χώρα γερόντων, την ώρα που αναμένεται αύξηση γεννήσεων από αλλοδαπές μητέρες, όπως διαπιστώνει έρευνα.

Η σοβαρή απειλή για τη χώρα μας έχει όνομα: δημογραφική κρίση, με ανεξέλεγκτες πλέον διαστάσεις. Εάν η Πολιτεία δεν προχωρήσει άμεσα σε καθοριστικές μεταρρυθμίσεις, τότε, όπως δείχνουν οι εκθέσεις διεθνών οργανισμών και στατιστικών υπηρεσιών, μέχρι τα επόμενα 50 χρόνια η Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρα γερόντων, με σημαντική μείωση του αμιγούς ελληνικού πληθυσμού της. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βουλγαρία αντιμετωπίζουν σήμερα το πιο σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα στην Ευρώπη, αφού οι δείκτες γονιμότητας είναι πολύ κάτω από τα όρια για την αντικατάσταση των γενεών. Στη χώρα μας, από 2,1 που ήταν το 1981, έφτασε το 1,2 το 2004. Είναι ο χαμηλότερος δείκτης στην ΕΕ των 15 και ο πέμπτος χαμηλότερος στην ΕΕ των 25.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κατακόρυφη πτώση σημείωσαν οι γεννήσεις. Από τις 148.000 το 1980, έπεσαν στς 100.000 το 2004. Μάλιστα, από τις 105.655 γεννήσεις εντός του 2004, οι 16.852 (16%) ήταν από αλλοδαπές μητέρες, ενώ οι γεννήσεις από Ελληνίδες το 2004 ήταν περίπου 55.000 λιγότερες απ’ ό,τι το 1980. Η δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος είναι οι περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη υπογεννητικότητα, ενώ στην αντίθετη πλευρά βρίσκονται το νότιο Αιγαίο και η Κρήτη.

Η πιο σημαντική όμως επίπτωση από την αύξηση της υπογεννητικότητας, σύμφωνα με τον κ. Δρεττάκη, είναι η μείωση των μαθητών με Έλληνες γονείς. Κατά 435.000 μειώθηκαν από το 1980 έως το 2004 στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Την ίδια ώρα, οι θάνατοι, από 53.000 το 1951, έφτασαν τους 105.000 το 2004, όχι από νοσηρότητα, αλλά από γήρανση. Έτσι, τριπλασιάστηκαν τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 65 ετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νέοι, που το 1950 ήταν υπερτετραπλάσιοι των ηλικιωμένων, είναι σήμερα κατά 10% λιγότεροι από τους ηλικιωμένους. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μια χώρα θεωρείται γερασμένη, όταν το 7% στο σύνολο του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών. Στη χώρα μας σήμερα το ποσοστό αυτό φτάνει περίπου στο 18%, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, το 2025 θα φτάσει το 25%…


http://xryshaygh.wordpress.com/2009/12/20/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85/

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ



Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αναφορικά με την πρότασή κάποιων blogs για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα τους λαθρομετανάστες και την λαθρομετανάστευση θέλω να τους συγχαρώ και να επικροτήσω την πρόταση.


Αναμφίβολα η φτώχεια η οποία μαστίζει σχεδόν τα μισό πληθυσμό της
ανθρωπότητας των 6 και πλέον δισεκατομμυρίων ατόμων ( σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούνε με λιγότερο από 40 ευρώ τον μήνα) γίνεται ΚΙΝΗΤΡΟ για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο σε κάποια από τις αναπτυγμένες όπως και τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο έλεγχος εκείνων που προσπαθούν (και συχνά πετυχαίνουν) να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας έπρεπε να θεωρείται “εκ των ων ουκ άνευ” (ή όπως το θέλει λατινιστί η διεθνής κοινότητα sine qua non…)


ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαγόρευση όπως και η επιστροφή στην γείτονα Τουρκία εκείνων που εισήλθαν παράνομα στην ΕΛΛΑΔΑ καθότι η συνεχής ροή θα έχει ως νομοτελειακή κατάληξη το Ελληνικό Κράτος να γίνει ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ απέναντι στους δικούς τους πολίτες.

Μελετώντας τους περισσότερους από 800,000 συμπατριώτες μας που πήγαν να δουλέψουν στην Ευρώπη και κυρίαρχα στην τότε Δυτική Γερμανία στην Διδακτορική μου διατριβή το 1970 “zur problematik der griechischen arbeitnehmer in der Bundesrepublik Deutschland” διαπίστωσα ότι είχαν υποστεί από τις Ελληνο – Γερμανικές Επιτροπές που λειτουργούσαν στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΥΣ εξονυχιστικούς ελέγχους για θέματα υγείας και ΓΝΩΡΙΖΑΝ επακριβώς οι Γερμανικές Αρχές που θα εργαζόταν ο καθένας και η καθεμιά τους και ποια ακριβώς ήταν η διεύθυνση κατοικίας τους στην Γερμανία.
Πώς να τολμήσει να περάσει τα τότε σύνορα της Δυτικής Γερμανίας ένας ή περισσότεροι λαθραίοι Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και. Φυσικά…Τούρκοι;

Βέβαια στο “ξέφραγο αμπέλι” που μοιάζει να είναι εδώ και μερικές δεκαετίες η Ελλάδα πώς να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάθε ώρα του 24ωρου οι Τούρκοι δουλέμποροι ξεφορτώνουν το ανθρώπινο (σαφώς ταλαιπωρημένο) φορτίο τους σε κάποιο ελληνικό νησί…

Το “παραμύθι” των ταλαιπωρημένων και οικονομικά “πάμφτωχων” λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟ όταν γνωρίζει κανείς ότι σε εκείνες τις χώρες το μηνιάτικο είναι της τάξης των 30 ευρώ αλλά κάθε άτομο πληρώνει στους Τούρκους δουλεμπόρους 2 και 3 χιλιάδες ευρώ (εάν κάποιος διαθέτει τόσα χρήματα ΓΙΑΤΙ να έρθει με τόσες ταλαιπωρίες και με αμφίβολη έκβαση της προσπάθειάς του στην Ελλάδα?)


Είναι – σε αναλογία λογικής και οικονομικής φύσεως – σαν να είχα βρει εγώ γράφοντας την διδακτορική μου διατριβή ότι στις δεκαετίες του 195ο, 1960 και λιγότερο του 1970 οι Έλληνες αφήνανε τις βίλλες τους στο Πανόραμα ή τη Γλυφάδα, δεν τους ήταν αρκετά τα 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και γινόντουσαν μετανάστες (gastarbeiter) στη Δυτική Γερμανία ζώντας με άλλους 3,4 ή και 5 στο ίδιο δωμάτιο για να εισπράξουνε….χίλια ευρώ το μήνα!!!!
Υπάρχουν λοιπόν και ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ διαστάσεις στο θέμα των λαθρομεταναστών…

Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα στην ΕΛΒΕΤΙΑ αποδείχτηκε πρακτικά ότι ξεπεράσανε πολλοί δημοσιογράφοι «στα γρήγορα» το ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο αναφοράς που ήταν η ουσία του Δημοψηφίσματος δηλαδή η ανέγερση μουσουλμανικών τεμενών και μιναρέδων για τους περίπου 400,000 νόμιμους μουσουλμάνους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί…
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2009 για επιλογή Προέδρου της Ν.Δ. όπου διαπιστώθηκε (να μου επιτραπεί η μεταφορά και απόδοση στη νεοελληνική του Βιβλικού αποφθέγματος ότι τελικά ήταν «άλλες οι επιθυμίες των…ΚΥΡΙΩΝ και άλλα πρόσταξε ο ΛΑΟΣ!»)

Προσωπικά λέω ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από έναν λαό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αλλά λαός με πλούσια εμπειρία και ως χώρα ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και ως χώρα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ…
Ως γιος Πόντιου Πατέρα και Θρακιώτισας Μικρασιάτισας Μητέρας που
πέρασα τη μισή ζωή μου σε Αμερική και Ευρώπη έχω το δικαίωμα να δηλώνω γνώστης και της τραγικότητας της προσφυγιάς και της οδύνης της μοναξιάς της μετανάστευσης…

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους πολιτικούς μας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το συντομότερο δυνατόν!…

http://egersis.blogspot.com/2009/12/blog-post_5512.html?zx=18bfd10528edcb5e

Εξαρθρώθηκε πολυεθνικό κύκλωμα ναρκωτικών



Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης, στο οποίο συμμετείχαν Περουβιανοί και Σέρβοι υπήκοοι, εξαρθρώθηκε μετά από συνεργασία των ελληνικών,των περουβιανών και των αμερικανικών Αρχών ασφαλείας.

Οι διακινητές οργάνωναν τη μεταφορά της κοκαίνης από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και εν συνεχεία, με τη βοήθεια των συνεργών τους, την παραλάμβαναν από διάφορα λιμάνια στην Ελλάδα και την προωθούσαν σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Σέρβοι υπήκοοι, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 κιλά κοκαϊνης.

Ο εντοπισμός της εν λόγω ποσότητας ναρκωτικού και η σύλληψη των διακινητών έγινε έπειτα από συνεργασία της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, της Διώξεως Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ, της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και της Περουβιανής Αστυνομίας (PNP).

Μετά από πληροφορίες των ξένων υπηρεσιών ασφαλείας, οι ελληνικές Αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση το κύκλωμα και την Τετάρτη κατέσχεσαν την ποσότητα της κοκαίνης και συνέλαβαν τους δύο Σέρβους, οποίοι είχαν έρθει δύο ημέρες νωρίτερα στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβουν τα είκοσι κιλά του ναρκωτικού.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κατασχεθείσα ποσότητα είχε μεταφερθεί μετά από αίτημα των διωκτικών Αρχών του Περού στην Αθήνα, έπειτα από έγκριση για ελεγχόμενη μεταφορά της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών (μέσω του Συντονιστικού Οργανισμού Δίωξης Ναρκωτικών).

Ο ένας από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, είχε παραδώσει τον Νοέμβριο τα 20 κιλά κοκαΐνης σε ειδικό πράκτορα της Περουβιανής Αστυνομίας, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως επιχειρηματίας που ασχολείται με ιστιοφόρα σκάφη.

Ο ειδικός πράκτοράς έδωσε την εντολή να μεταφερθεί η κοκαΐνη με παρόμοιο σκάφος στην Ελλάδα και όταν οι δύο Σέρβοι πήγαν να την παραλάβουν, συνελήφθησαν.

Για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται άλλοι δύο Σέρβοι, οι οποίοι διαμένουν στη Σερβία και τον Μπουένος Άυρες της Αργεντινής.

Σπύρος Κουντούρης

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8990829

Αξιοποίησαν τις πληροφορίες

Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Πακιστάν, συνέλαβαν οι Αρχές στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της πόλης, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών κατάφερε να συλλάβει τους δύο αλλοδαπούς οι οποίοι εμπορεύονταν ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα ηρωίνη σε τοξικομανείς της πόλης των Πατρών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά από έρευνα στην οικία τους στην πόλη των Πατρών τριάντα οκτώ νάυλον σακουλάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους 18 γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των 1.380 ευρώ, προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88456&cid=4

Τον τραυμάτισαν για 60 ευρώ!



Δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν στις 2:30 τα ξημερώματα σε άλλον αλλοδαπό, ο οποίος βρισκόταν στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως και Πάτμου.

Οι δράστες τον τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή και θωρακική χώρα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 €.

Στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Έκλεψαν 36.000 με πλαστές κάρτες


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Βούλγαροι, οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες αφαίρεσαν αρκετές χιλιάδες ευρώ από τράπεζες, με τη χρήση πλαστών καρτών Τραπεζών.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 31 ετών, χρησιμοποίησαν πλαστές κάρτες ανάληψης, για να πάρουν συνολικά 36.690 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο Περιστέρι, την ώρα που προσπαθούσαν με πλαστή κάρτα να αποσπάσουν χρήματα από ΑΤΜ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88810&cid=4

Συνέλαβαν 24χρονο ληστή



Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 24χρονος ληστής, ο οποίος κατάγεται από την Παλαιστίνη.

Ο Παλαιστίνιος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με δύο ακόμα άτομα ξυλοκόπησαν έναν περαστικό και του άρπαξαν ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο υπήρχαν 1.800 ευρώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88453&cid=4

Έκλεψαν από ομοεθνείς τους 5.000 ευρώ



Στο κέντρο της Αθήνας, ένας 25χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν μαζί με δύο ακόμα συνεργούς μπήκαν στο σπίτι Πακιστανού μετανάστη και, αφού τον ακινητοποίησαν, τραυμάτισαν το αριστερό του μάτι με μαχαίρι.
Στη συνέχεια έκλεψαν όσα χρήματα είχε. Το ποσό που του απέσπασαν ανέρχεται στα 5.000ευρώ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88703&cid=4

Οι «ποντικοί» πιάστηκαν στη φάκα


Ένας 22χρονος από τη Βουλγαρία, ένας ανήλικος από τη Γεωργία και ένας τρίτος αγνώστων στοιχείων ήταν η ομάδα που ήταν έτοιμη να εισβάλει σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Ευτυχώς για τον ιδιοκτήτη, οι δύο συνελήφθησαν λίγο πριν από τη διάρρηξη, ενώ ο τρίτος μόλις είδε τους αστυνομικούς το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε.

Στις τσέπες των αλλοδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σουγιάς, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα κλειδί πασπαρτού και μία λίμα. Τέλος, στα πορτοφόλια τους βρήκαν 620ευρώ.
Διενεργείται προανάκριση για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ο τρίτος δράστης αναζητείται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88704&cid=4

Ληστεία διά... ροπάλου


Με όπλο ένα ρόπαλο, τρεις Σύροι απείλησαν και προσπάθησαν να ληστέψουν έναν αυτοκινητιστή και να του αποσπάσουν το κινητό του τηλέφωνο.

Για καλή τύχη, όμως, του θύματος, εκείνη τη στιγμή περνούσε από το σημείο ένα περιπολικό. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο αλλοδαποί, 22 και 27 ετών, ενώ διέφυγε ο συνεργός τους.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=88608&cid=4

ΚΚΕ: Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι




Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Μεταναστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τους μετανάστες, το ΚΚΕ απευθύνει ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους μετανάστες εργάτες - εργάτριες, τις οικογένειές τους και τους καλεί πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά να ενταχθούν στις γραμμές του αγώνα, στις γραμμές του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους τη ζωή που τους αξίζει.

Χαιρετίζει τους χιλιάδες μετανάστες που συμμετείχαν και στήριξαν τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, για τη στέρηση από τους μετανάστες ακόμη και των πιο βασικών δικαιωμάτων.

Οι μετανάστες δεν πρέπει να δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμιά εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το παρελθόν, οι εξαγγελίες και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης δείχνουν ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση της ΝΔ. Την πολιτική της παραχώρησης ελάχιστων δικαιωμάτων στους αναγκαίους για το κεφάλαιο μετανάστες και της μηδενικής ανοχής απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους, με τη διαιώνιση της παρανομίας, του κυνηγητού και των απελάσεων για τους περισσότερους.
Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τη διάσπαση, το διχασμό και το ρατσισμό μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια ταξικά συμφέροντα, επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Αυτοί που εκτοξεύουν δηλητήριο. Αυτοί που κατηγορούν τους μετανάστες για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας ή για τα κοινωνικά προβλήματα που οφείλονται στο εκμεταλλευτικό οικονομικό σύστημα, δεν έχουν ποτέ υποστηρίξει τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων για μια ζωή αντάξια της προσφοράς τους στον κοινωνικό πλούτο. Παίρνουν πάντα το μέρος των ταξικών εχθρών της εργατικής τάξης.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, το κεφάλαιο είναι το μήνυμα του ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα μεταναστών».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5418683&publDate=19/12/2009