Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΚΚΕ: Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι




Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα των Μεταναστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή την παγκόσμια μέρα για τους μετανάστες, το ΚΚΕ απευθύνει ταξικό, αγωνιστικό χαιρετισμό στους μετανάστες εργάτες - εργάτριες, τις οικογένειές τους και τους καλεί πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά να ενταχθούν στις γραμμές του αγώνα, στις γραμμές του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος για να διεκδικήσουν μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους τη ζωή που τους αξίζει.

Χαιρετίζει τους χιλιάδες μετανάστες που συμμετείχαν και στήριξαν τη χθεσινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που ευθύνονται για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, για τη στέρηση από τους μετανάστες ακόμη και των πιο βασικών δικαιωμάτων.

Οι μετανάστες δεν πρέπει να δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμιά εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το παρελθόν, οι εξαγγελίες και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης δείχνουν ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική με την κυβέρνηση της ΝΔ. Την πολιτική της παραχώρησης ελάχιστων δικαιωμάτων στους αναγκαίους για το κεφάλαιο μετανάστες και της μηδενικής ανοχής απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους, με τη διαιώνιση της παρανομίας, του κυνηγητού και των απελάσεων για τους περισσότερους.
Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τη διάσπαση, το διχασμό και το ρατσισμό μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια ταξικά συμφέροντα, επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρησκεία. Αυτοί που εκτοξεύουν δηλητήριο. Αυτοί που κατηγορούν τους μετανάστες για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας ή για τα κοινωνικά προβλήματα που οφείλονται στο εκμεταλλευτικό οικονομικό σύστημα, δεν έχουν ποτέ υποστηρίξει τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων για μια ζωή αντάξια της προσφοράς τους στον κοινωνικό πλούτο. Παίρνουν πάντα το μέρος των ταξικών εχθρών της εργατικής τάξης.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ - ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια, το κεφάλαιο είναι το μήνυμα του ΚΚΕ για την παγκόσμια μέρα μεταναστών».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5418683&publDate=19/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: