Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Εξαρθρώθηκε πολυεθνικό κύκλωμα ναρκωτικών



Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης, στο οποίο συμμετείχαν Περουβιανοί και Σέρβοι υπήκοοι, εξαρθρώθηκε μετά από συνεργασία των ελληνικών,των περουβιανών και των αμερικανικών Αρχών ασφαλείας.

Οι διακινητές οργάνωναν τη μεταφορά της κοκαίνης από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και εν συνεχεία, με τη βοήθεια των συνεργών τους, την παραλάμβαναν από διάφορα λιμάνια στην Ελλάδα και την προωθούσαν σε διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Σέρβοι υπήκοοι, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 20 κιλά κοκαϊνης.

Ο εντοπισμός της εν λόγω ποσότητας ναρκωτικού και η σύλληψη των διακινητών έγινε έπειτα από συνεργασία της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, της Διώξεως Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ, της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και της Περουβιανής Αστυνομίας (PNP).

Μετά από πληροφορίες των ξένων υπηρεσιών ασφαλείας, οι ελληνικές Αρχές έθεσαν υπό παρακολούθηση το κύκλωμα και την Τετάρτη κατέσχεσαν την ποσότητα της κοκαίνης και συνέλαβαν τους δύο Σέρβους, οποίοι είχαν έρθει δύο ημέρες νωρίτερα στην Αθήνα, προκειμένου να παραλάβουν τα είκοσι κιλά του ναρκωτικού.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κατασχεθείσα ποσότητα είχε μεταφερθεί μετά από αίτημα των διωκτικών Αρχών του Περού στην Αθήνα, έπειτα από έγκριση για ελεγχόμενη μεταφορά της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών (μέσω του Συντονιστικού Οργανισμού Δίωξης Ναρκωτικών).

Ο ένας από τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, είχε παραδώσει τον Νοέμβριο τα 20 κιλά κοκαΐνης σε ειδικό πράκτορα της Περουβιανής Αστυνομίας, ο οποίος είχε εμφανιστεί ως επιχειρηματίας που ασχολείται με ιστιοφόρα σκάφη.

Ο ειδικός πράκτοράς έδωσε την εντολή να μεταφερθεί η κοκαΐνη με παρόμοιο σκάφος στην Ελλάδα και όταν οι δύο Σέρβοι πήγαν να την παραλάβουν, συνελήφθησαν.

Για συμμετοχή στο κύκλωμα κατηγορούνται άλλοι δύο Σέρβοι, οι οποίοι διαμένουν στη Σερβία και τον Μπουένος Άυρες της Αργεντινής.

Σπύρος Κουντούρης

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=8990829

Δεν υπάρχουν σχόλια: