Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ


Εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει συζήτηση στο διαδίκτυο για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ένα μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.
Δημιουργήσαμε αυτόν τον χώρο ώστε να λειτουργήσει ως κάλεσμα για όσους bloggers εναντιώνονται στις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ και συντάσσονται με το αίτημα για δημοψήφισμα.

Αν είσαι και εσύ σε αυτούς βάλε στα σχόλια (εδώ) το blog σου ή την σελίδα σου

Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

To σπίτι μας.

Του Φάηλου Μ. Κρανιδιώτη, Δικηγόρου, Προέδρου του Δ.Σ. του ΔΙΚΤΥΟΥ 21

Η χώρα μας είναι το σπίτι μας. Ο λαός μας, το Έθνος μας είναι η οικογένεια μας.
Στο σπίτι μας μπορούμε να φιλοξενήσουμε ένα ορισμένο αριθμό ανθρώπων, όσων μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας. Όταν χρειαστεί το κάνουμε. Από παράδοση φιλοξενίας, πολιτισμό, χριστιανικό πνεύμα, από την φυσική συμπάθεια μας προς τον αδύνατο. Όμως δεν θα ριψοκινδυνέψουμε την ασφάλεια των παιδιών μας, δεν θα επιτρέψουμε στον φιλοξενούμενο ν’ ανεβεί στο κρεβάτι μας, να μας αλλάξει συνήθειες, να φορέσει φερετζέ στις γυναίκες μας, δεν θα του επιτρέψουμε να θεωρήσει ότι μπορεί ν’ ανάψει φωτιά μες το σαλόνι μας, δεν θα του επιτρέψουμε να μας ζητήσει και τα ρέστα.
Χιλιάδες χιλιάδων λαθρομεταναστών συρρέουν στην χώρα μας. Η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι δυστυχείς φυγάδες, άνθρωποι που θα ήθελαν μια τίμια δουλειά, ψωμί, στέγη, ασφάλεια για τους ίδιους και τα παιδιά τους και φύγανε από τόπους ρημαγμένους από τον πόλεμο και την πείνα. Ένα κομμάτι τους είναι νταβαντζήδες, πρεζέμποροι, λαθρέμποροι. Κάντε μια βόλτα στην Ομόνοια και θα τους δείτε. Κάντε μια βόλτα στα Τριμελή και Πενταμελή Εφετεία Κακουργημάτων και διαβάστε τα ονόματα των κατηγορουμένων στα εκθέματα. Τεράστιο ποσοστό των κατηγορουμένων, συχνά η πλειοψηφία, στην εμπορία ναρκωτικών, στις ένοπλες ληστείες, τις διαρρήξεις και στην σωματεμπορία είναι αλλοδαποί. Οι «στατιστικές» που αθροίζουν στην εγκληματικότητα τις ακάλυπτες επιταγές και την μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών είναι για τα πανηγύρια. Αυτές οι τρίχες απευθύνονται σε νεοταξικούς πιθήκους. Έχετε δει αλβανό, αφγανό, σομαλό ή ρουμάνο με μπλοκ επιταγών; Ούτε κι εγώ. Δείτε την βαριά εγκληματικότητα, την συμμετοχή των αλλοδαπών σε αυτήν και τα λέμε.

Σχεδόν όλοι όμως, πλην των Αλβανών και των λοιπών βαλκάνιων, ερχόντουσαν κι έρχονται μέσω Τουρκίας. Οι Τούρκοι, κεμαλικοί πρωτοφασίστες ή νεοοθωμανοί ισλαμοφασίστες, έχουν στήσει μια τεράστια μηχανή προωθώντας αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, χρεώνοντας κάθε ταλαίπωρο χιλιάδες δολάρια το κεφάλι. Μιλάμε για βιομηχανία. Ο πρώτος δουλέμπορος είναι η ρατσιστική καμόρα που κυβερνάει την Άγκυρα. Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ΜΙΤ, δουλέμποροι, στρατοχωροφύλακες, αστυνομία, λιμενικό, στρατός, όλοι στην Τουρκία συνεργάζονται για να γδάρουν τους δύστυχους κι ύστερα να τους πετάξουν στις ακτές μας ή στην από δω όχθη του Έβρου. Έτσι από την μια κερδίζουν αμύθητα ποσά κι από την άλλη υπονομεύουν την οικονομία, την κοινωνία μας, την Εθνική μας Ασφάλεια.

Το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε προάστιο του Ισλαμαμπάντ ή του Μογκαντίσου. Λαθρέμποροι, ντίλερ ηρωΐνης, νταβαντζήδες «δουλεύουν» νυχθημερόν, οι νιγηριανές πόρνες τους φτάνουν ως τον Κηφισό. Ενίοτε συμπλέκονται μέρα μεσημέρι με τσεκούρια και μαχαίρια. Κοπάδια μαύρων με ζεμπίλια πουλάνες τσάντες, ζώνες, ότι φανταστείς. Συνήθως είναι «μαϊμούδες» κι οι πωλητές είναι το τελευταίο κομμάτι του πλοκαμιού που ξεκινά από την ναπολιτάνικη μαφία. Διαβάστε τα «Γόμμορα». Αξίζει. Οι Έλληνες μαγαζάτορες φεύγουν, οι τιμές της γης καταβαραθρώθηκαν. Περιμένετε να δούμε ποιοι θ’ αγοράσουν κι ύστερα θα διώξουν του γαβριάδες και θα πουλάνε ή θα νοικιάζουν με χρυσάφι. Ότι έγινε με του Ψυρρή και το Γκάζι. Φτιάξανε περιουσίες κάτι «σοσιαλιστές» υπουργοί και κάτι αδερφές τιμητές των πάντων από τηλοψίας. Είχανε βλέπετε την κατάλληλη πληροφόρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι μαϊμού φιλοκεμαλικοί και από ολίγον Γκότσε Ντέλτσεφ «οικολόγοι» και διάφοροι άλλοι «ιαχωβάδες» της πολιτικής ορθότητας είναι υπέρ του μέσα όλοι και να ΄ρθούνε κι άλλοι. Θέλουνε «πολυπολιτισμό» οι αβανταδόροι του κεμαλικού φασισμού, τα εγχώρια τσανάκια των πάλαι ποτέ «μακεδονικών» ταγμάτων των SS του Μιχαήλοφ, του πολιτικού «μπαμπά» του Γκρούεφσκι και κολλητού του Χάϊνριχ Χίμλερ και του ουστάσι χασάπη Άντε Πάβελιτς. Ως γνωστόν όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη κι αυτές οι συμπάθειες είναι φυσικές ανάμεσα σε μισέλληνες ολοκληρωτικούς και τους γείτονες σωβινιστές. Κατά την κοψιά και η περπατησιά. Σκυφτοί. Ένεκα και του γνωστού πάθους.

Λοιπόν, εμείς δεν θέλουμε το σπίτι μας να γίνει έτσι. Δεν θέλουμε τζαμί. Δεν θέλουμε μιναρέδες να διακόπτουν τον αττικό ορίζοντα. Δεν θέλουμε αγέλες σομαλών κι αφγανών ναρκεμπόρων να μαχαιρώνονται ντάλα μεσημέρι για τον έλεγχο της πιάτσας. Να κλείσουμε την πόρτα μας. Να πετάξουμε έξω όποιον παρανομεί. Καμμία ανοχή. Πουθενά και σε τίποτα. Καμμία ανοχή στην πορνεία, την επαιτεία, το παράνομο εμπόριο. Τα στρώνουν και πουλάνε έξω από τις πόρτες των καταστημάτων των Ελλήνων εμπόρων που τους σκίζει η εφορία, το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ. Να τους στείλουμε πεσκέσι σε αυτούς που τα κονομήσανε για να τους σπρώξουν στην αυλή μας. Να τους μαζέψουμε, όποιους μπήκαν παράνομα, σε στρατόπεδα και να ξεσκαρτάρουμε τους τίμιους ανθρώπους, τους πραγματικούς πρόσφυγες από τους νταβαντζήδες, τα παράσιτα και τους πρεζέμπορους. Βίαιη επαναπροώθηση και σ΄ όποιον αρέσει. Παρά τις μπούρδες που παπαγαλίζει η καθεστωτική ροζ «αριστερά», οι Έλληνες πουθενά δεν πήγανε ως ακρίδες, άναρχα, ως επιδρομείς. Στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ πήγανε οργανωμένα, συχνά τους περίμενε η δουλειά από πριν. Λίγοι ήταν αυτοί που ξεμπάρκαραν από βαπόρια στην Αμερική. Στην ουρά μήνες και χρόνια για να μεταναστεύσουν μετά από διαδικασίες επίπονες. Καμμία ανοχή σε όσους απασχολούν παράνομους μετανάστες. Ο νόμος υπάρχει αλλά ποιος τον εφαρμόζει; Στην Ισπανία για να νοικιάσεις σπίτι πρέπει να έχεις νόμιμη παραμονή και πας μαζί με τον ιδιοκτήτη στην Αστυνομία να δηλώσεις την κατοικία σου αλλιώς σας κόβουν και των δυο τα πόδια.

Θα προστατεύσουμε την χώρα μας, το σπίτι μας, τα παιδιά μας, την αισθητική μας; Ποιος θέλει 300.000 μουσουλμάνους στην Αθήνα; Ποιος μας ρώτησε αν θέλουμε άλλη μια τεράστια μειονότητα που θεωρεί τις μανάδες και τις κόρες μας πουτάνες γιατί δεν φοράνε μαντήλα και κυκλοφορούν με παντελόνια; Ποιος μας ρώτησε εάν θέλουμε ν’ ακούμε το κάλεσμα του μουεζίνη μέσα στην πόλη που πέθανε ο Καραϊσκάκης για την ελευθερία της;

Η πολιτική ορθότητα είναι κοινωνική αρρώστια, είναι η σύφιλη του δημόσιου λόγου. Αντιμετωπίστε τους φορείς της αναλόγως. Σίγουρα ενοχληθούν ορισμένοι από τα παραπάνω. Ε, θα το πω του σκύλου μου να κλάψει, που ‘ναι κι αλλοδαπός από την Ροδεσία.

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2009/12/to.html

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Η ΦΑΣΙΣΤΕΣ;;;;



Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;;;


ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΜΑΙL ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EMAIL ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΑΣ: epistoles@tanea.gr

http://antiratsistis.blogspot.com/2009/12/blog-post_5493.html

Ευχές στους μετανάστες από την Α. Παπαρήγα



Γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών διοργάνωσε την Κυριακή το ΚΚΕ, παρουσία της Γενικής Γραμματέως της Κ.Ο. του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα.
Η κ. Παπαρήγα απευθυνόμενη στους μετανάστες γονείς ευχήθηκε τα παιδιά τους να μεγαλώσουν όσο γίνεται καλύτερα, με υγεία, με τη δική τους φροντίδα αλλά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη.

Αναφερόμενη στην απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ως ισότιμα με τα παιδιά των Ελλήνων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να χειροκροτήσει εύκολα την απόφαση αυτή, αφού αφήνει απέξω τα 2/3 των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90493&cid=6

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:Βάρβαροι μουσουλμάνοι ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΜΕ ΛΑΜΕΣ στον Πειραιά!!!


Κ αι όμως στην Ελλάδα του (σχεδόν) 2010 συμβαίνουν κι αυτά:




Στον Πειραιά,εδώ και αρκετά χρόνια,παρακολουθούμε αυτό το ΒΑΡΒΑΡΟ ΘΕΑΜΑ ("Θρησκευτική Γιορτή" το λένε!!!) των ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΙΨΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ:ΑΥΤΟΥΣ θέλει να ελληνοποιήσει ο Γιωργάκης!Του αφιερώνουμε λοιπόν αυτό το βίντεο,με την ευχή να μην τον βρουν οι...λάμες!Βλέπετε,τις χτυπάνε με τέτοια μανία που ούτε "πολυπολιτισμό" υπολογίζουν ούτε τίποτα!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/12/blog-post_8875.html

Αλβανός πιάστηκε πριν αδειάσει το παγκάρι

Επ' αυτοφώρω πιάστηκε ένας Αλβανός κάτοικος του χωριού Πουρνάρι Δομοκού, την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει το ταμείο της εκκλησίας Αγίας Παρασκευής παραμονή Χριστουγέννων

Από το καφενείο που έχει ορατότητα προς την εκκλησία, οι θαμώνες είδαν κάποιον να μπαίνει. Πέρασαν κάποια λεπτά και ο άγνωστος αργούσε να βγει.

Αποφάσισαν να δουν τι συμβαίνει και, μπαίνοντας στην εκκλησία, τον είδαν να προσπαθεί με ένα κατσαβίδι να ανοίξει το ταμείο του ναού. Αφού τον έπιασαν, κάλεσαν την αστυνομία και τον συνέλαβαν.

Υπήρχαν και δύο συνεργοί, οι οποίοι κρατούσαν τσίλιες, αλλά εξαφανίστηκαν, αφού είδαν τους συγχωριανούς μας να πλησιάζουν.

Πηγή: pournari.blogspot.com

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90710&cid=4

ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ: Τα «φθηνά εργατικά χέρια» και οι εργολάβοι


Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση υποκατάστασης ελληνικού εργατικού δυναμικού από αλλοδαπούς είναι χωρίς αμφιβολία η οικοδομή, ένας χώρος που κατ’ εξοχήν ο Έλληνας εργαζόμενος διέπρεπε παρά την βαριά φύση της εργασίας.

Από το 1992, όμως, παρατηρείται μία ταχύτατη έξοδος από τον κλάδο των Ελλήνων εργαζομένων με κυριότερη αιτία την έλευση του φθηνού ανειδίκευτου εργατικού δυναμικού των αλλοδαπών. Ειδικότερα, ένας νέος οικοδόμος με μία όχι ιδιαίτερα μεγάλη προϋπηρεσία λάμβανε το 1992 περίπου 9-10.000 δραχμές μεροκάματο. Ξαφνικά, το εργασιακό καθεστώς ανατράπηκε όταν οι αλλοδαποί και κυρίως οι Αλβανοί ήρθαν στην Ελλάδα και εργάζονταν με 3-4.000 δραχμές.

Συλλήψεις για εμπόριο και κατοχή ναρκωτικών



Δύο άτομα συνελήφθησαν, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Στα χέρια των αρχών, με τον ερχομό του 2010, έπεσε 25χρονος αλλοδαπός που επιχείρησε να πουλήσει, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, 5.011 γραμμάρια κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των 5.750 ευρώ.

Εξάλλου, λίγη ώρα πριν αλλάξει ο χρόνος, ένας 34χρονος συνελήφθη στο 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αριδαίας-Σκύδρας, να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/01/2010_316605

Σύλληψη αλλοδαπού για εισαγωγή ναρκωτικών στη Φλώρινα



Για κατοχή και εισαγωγή ναρκωτικών κατηγορείται αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη στο μεθοριακό σταθμό Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του αλλοδαπού, με τη βοήθεια εκπαιδευμένου στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλου, βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης βάρους ενός κιλού και εξακοσίων είκοσι πέντε γραμμαρίων.

Όπως αποκαλύφθηκε την ηρωίνη εισήγαγαν στην Ελλάδα δύο συνεργοί του από αφύλακτο σημείο της μεθορίου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_31/12/2009_316552

Με κόλπο παίρνουν πλαστές συντάξεις!




Με κόλπο παίρνουν πλαστές συντάξεις!

Ακόμη και με έναν χρόνο ασφάλισης δεκάδες αλλοδαποί στο Βόλο κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης και ΕΚΑΣ!!

Αναγκαία προϋπόθεση για την καταβολή της σύνταξης είναι οι μετανάστες να έχουν ως τόπο κατοικίας το Βόλο, καθώς αν επιστρέψουν στη χώρα τους θα πάρουν από το ΙΚΑ μόλις 20 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις εισφορές τους).

Για τον σκοπό αυτό σημαντικός αριθμός αλλοδαπών δηλώνει ότι διαμένει στην πόλη και παίρνει το σύνολο της σύνταξης, ενώ στην ουσία περνάει το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη χώρα του.

Μάλιστα οι αλλοδαποί που παίρνουν σύνταξη, μπορούν στη συνέχεια να υποβάλουν τα χαρτιά τους και για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το επίδομα -για όσους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια- μπορεί να φτάσει μέχρι τα 230 ευρώ τον μήνα.

Έτσι έχοντας καταβάλλει ελάχιστες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία της Ελλάδας, η κύρια σύνταξη μαζί με το ΕΚΑΣ μπορούν να φτάσουν μέχρι 720 ευρώ!

Το ΙΚΑ με αφορμή αντιδράσεις και ενστάσεις που εγείρουν τα συνδικαλιστικά όργανα κατά καιρούς επικαλείται ότι προχωρά σε διασταυρώσεις στοιχείων μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφορικό του σύστημα, ωστόσο και στο Νομό όπως και σε όλη την Ελλάδα είναι πολλοί αυτοί που ευνοούνται τελικά από το όλο σύστημα όπως λειτουργεί.

Το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε «μάστιγα», παραδέχτηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανώτερο στέλεχος του ΙΚΑ στο Βόλο. Αναλογικά στην περιοχή μας υπολογίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια με αυτό το «σύστημα» έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 100 και πλέον μετανάστες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί εντολή και στο Βόλο να κάνουν αυστηρότερους ελέγχους και σε διασταυρώσεις μέσα από το ολοκληρωμένο πληροφοριακό του σύστημα.

Τα ταμεία είναι μείον, αλλά οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν έρθει στη πόλη, μερικά χρόνια, βγάζουν σύνταξη ίση με τον βασικό μισθό την ώρα που... στη χώρα τους θα έπαιρναν μόλις 100 ευρώ», τονίζουν συνδικαλιστές, που ωστόσο εμφανίζονται επιφυλακτικοί να σηκώσουν περισσότερο τους τόνους προς το παρόν, φοβούμενοι να μη χαρακτηριστούν «ρατσιστές».

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή, και είναι σκληρή και άδικη για τους Ελληνες ασφαλισμένους.
Με βάση τη νομοθεσία και με έναν μόλις χρόνο δουλειάς, όταν πρόκειται για μετανάστες, μπορούν να πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ σε ηλικία 60 ετών οι γυναίκες και στα 65 οι άντρες.

Πώς λειτουργεί το «σύστημα»

Στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Γεωργία ο μέσος όρος σύνταξης δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Με ένσημα ενός, μέχρι και τριών χρόνων στην Ελλάδα, λαμβάνουν σύνταξη μέχρι και 600 ευρώ.
Μάλιστα οι περισσότεροι δεν διαμένουν πλέον εδώ, αφού έχουν επιστρέψει στη χώρα τους και λαμβάνουν τραπεζικώς τη σύνταξη. Επιλέγουν βέβαια την Ελλάδα που ισχύει το καθεστώς της κατώτατης σύνταξης, δηλαδή περίπου 400 ευρώ, και έτσι μπορεί ένας μετανάστης συγκεντρώνοντας ένσημα 2 και 3 χρόνια να καταθέσει χαρτιά και να συνταξιοδοτηθεί.

Υπάρχουν περιπτώσεις μεταναστών με 1.000 ένσημα στην Ελλάδα που λαμβάνουν σύνταξη γήρατος μέχρι και 600 ευρώ, αφού αντί για αναλογικό τμήμα της σύνταξης, με βάση τα χρόνια ασφάλισης στη χώρα μας, λαμβάνουν την πλήρη προνοιακή σύνταξη και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στα οικονομικά των ταμείων. Σε όλες τις χώρες της Ε.Ε οι μετανάστες δικαιούνται για κάθε χρόνο παραμονής και ασφάλισης το 1/44 της κατώτατης εθνικής σύνταξης. Στην Ελλάδα όμως σύμφωνα με το ισχύον σύστημα και για ένα μόνο χρόνο ασφάλισης δικαιούνται όλη την προνοιακή σύνταξη των 486 ευρώ και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα για το ΙΚΑ.

Είναι μία ακόμη περίπτωση "αφαίμαξης" των οικονομικών των ασφαλιστικών Ταμείων υπογραμμίζουν οι συνδικαλιστές, αφού ουσιαστικά όσοι ευνοούνται εκμεταλλεύονται κενά της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Με βάση τις καταγγελίες πανελλαδικά της εύνοιας αυτής έχουν τύχει περίπου 10.000 μετανάστες που κοστίζουν στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα περί τα 30 με 40 εκατ. ευρώ.

«Πρέπει για όσο χρόνο ασφάλισης έχουν, να παίρνουν και το ανάλογο τμήμα της σύνταξης» επισημαίνουν οι συνδικαλιστές. Εμείς λέμε Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι να έχουν ίσα δικαιώματα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κοροϊδεύουν και να εκμεταλλεύονται το σύστημα, γιατί έτσι τους βολεύει».

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=19019#%23

Ληστείες , Διαρρήξεις

Εισβολή κακοποιών σε σπίτι στα Φάρσαλα


Εισβολή κακοποιών  σε σπίτι στα Φάρσαλα

του Μανώλη Βάϊα

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του στα Φάρσαλα, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο αλλοδαπούς κακοποιούς που είχαν εισβάλει στην κατοικία τους για να τους ληστέψουν.

Οι δράστες που φορούσαν κουκούλες, έκαναν θόρυβο καθώς πήδησαν τον μαντρότοιχο του σπιτιού, με αποτέλεσμα η σύζυγος του επιχειρηματία να βγει έξω για να δει τι συμβαίνει… Εκείνοι προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν, όμως η γυναίκα τους ξέφυγε και μπήκε στο σπίτι όπου βρισκόταν ο σύζυγός της. Ωστόσο, οι δύο άγνωστοι την ακολούθησαν και ακινητοποίησαν και τους δύο υπό την απειλή ενός Καλάσνικοφ.

Στην συνέχεια έκλεισαν το ζευγάρι στο μπάνιο και έφραξαν την πόρτα με ένα βαρύ έπιπλο. Ερεύνησαν το σπίτι και, πριν εξαφανιστούν στο σκοτάδι κόβοντας πρώτα με μαχαίρι τα λάστιχα των δυο αυτοκινήτων τους ζεύγους, άρπαξαν ένα πορτοφόλι με 9.500 ευρώ, χρυσαφικά αξίας περίπου 3.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και επιταγές αξίας περίπου 120.000 ευρώ.

Τα θύματα κατάφεραν να απελευθερωθούν λίγα λεπτά αργότερα και ειδοποίησαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπίσουν τους ληστές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

http://www.protothema.gr/content.php?id=56028&category_id=31

Σπείρα πίσω από κλοπές στη Μεσσηνία



Σε τέσσερα άτομα έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί που εξετάζουν τις 20 κλοπές που έχουν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην περιοχή Πυλία Μεσσηνίας, όπου και καταγγέλθηκαν οι κλοπές.

Η ταυτοποίηση των δραστών, οι οποίοι καταζητούνται, πραγματοποιήθηκε από δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη που άφησαν πίσω τους.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90723&cid=4



Εντοπίστηκε ο διαρρήκτης του Καρά Τεπέ


Από φορτηγά μέχρι εργαλεία, λάδι και κιβώτια αναψυκτικών είχε αρπάξει ο 26χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη για σειρά κλοπών στην περιοχή του Καρά Τεπέ, στη Μυτιλήνη.

Δύο φορές, μάλιστα, είχε καταφέρει να κλέψει και να επιστρέψει ένα φορτηγό κάτω από τη μύτη της αστυνομίας.

Ο 26χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την ώρα που «επέστρεφε» κλεμμένο αυτοκίνητο, τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής.

Στην κατοχή του, ωστόσο, δεν βρέθηκαν τα περισσότερα από τα κλοπιμαία, γι' αυτό και η Αστυνομία αναζητά τυχόν συνεργούς του.

Πάντως, ο Αλβανός, ο οποίος δεν διαθέτει άδεια παραμονής, δεν ήταν άγνωστος στις αστυνομικές Αρχές, καθώς, όπως προέκυψε, εις βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Χαλκίδας για σωρεία κλοπών που είχε κάνει τον προηγούμενο Αύγουστο στην περιοχή της Εύβοιας.

Ο 26χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών κατά συρροή σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: Εμπρός.net

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91308&cid=4

Είχαν ρημάξει εξοχικά στην Μάνδρα

Εννέα διαρρήξεις σε εξοχικά στην Μάνδρα Αττικής, μέσα σε ένα μόλις μήνα, είχε διαπράξει ένας 27χρονος Αλβανός μαζί με άγνωστους συνεργούς του.

Εναντίον του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τις ληστείες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δραστών, οι οποίοι είχαν μετατραπεί σε φόβο και τρόμο των ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90620&cid=4

Λήστεψαν επιχείρηση και υπαλλήλους


του Μανώλη Βάια

Δεν άφησαν ούτε δεκάρα να πάει …χαμένη οι τρεις κακοποιοί που εισέβαλαν οπλισμένοι σαν αστακοί σε επιχείρηση παρασκευής ξυδιού στην περιοχή «Τσακίρη» του Ζευγολατιού Κορινθίας, αφού εκτός από το ταμείο λήστεψαν και τους υπαλλήλους!

Οι άγνωστοι, που πιθανότατα ήταν αλλοδαποί, όρμησαν ξαφνικά στην επιχείρηση το μεσημέρι της Τετάρτης έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατώντας οι δύο κοντόκαννες καραμπίνες και ο τρίτος πιστόλι… Ακινητοποίησαν τους τρεις υπαλλήλους και ερεύνησαν με την ησυχία τους όλους τους χώρους, ανοίγοντας συρτάρια, ντουλάπες και το χρηματοκιβώτιο που ήταν ανοιχτό.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η λεία τους δεν τους ικανοποίησε, αφού διέταξαν τους υπαλλήλους να τους δώσουν ό,τι είχαν και δεν είχαν μαζί τους! Συνολικά, άρπαξαν 2.500 ευρώ και ένα μπλοκ επιταγών, αλλά και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα δύο υπαλλήλων!

Οι δράστες διέφυγαν με ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας OPEL, το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση όπου το εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορίνθου. Όπως διαπιστώθηκε, είχε κλαπεί από την περιοχή Νεμέας.

http://www.protothema.gr/content.php?id=56259&category_id=31

Αλλοδαποί της άρπαξαν την τσάντα


Τρεις αλλοδαποί επιτέθηκαν στις 2 περίπου τα ξημερώματα σε μία γυναίκα, η οποία ήταν πεζή στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Παιωνίου.

Με χρήση σωματικής βίας την ακινητοποίησαν και της άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 315 € και διάφορα προσωπικά της έγγραφα - αντικείμενα.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=91803&cid=4

Ενας νεκρός από συμπλοκή σε κέντρο διασκέδασης στη Λαμία


Ενας νεκρός βρέθηκε έξω από κέντρο διασκέδασης στη Λαμία, έπειτα απο συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, γύρω στις 03.00, έξω από κέντρο διασκέδασης (μπαρ) που βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, σημειώθηκε διαπληκτισμός - συμπλοκή στην οποία συμμετείχαν τέσσερις αλλοδαποί Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας από 21 έως 23 ετών, όλοι κάτοικοι Λαμίας.

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, από μαχαίρι, ο ένας εξ αυτών ηλικίας 23 ετών, ο οποίος εργαζόταν στο κατάστημα.

Οι υπόλοιποι νεαροί ετράπησαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Ο τραυματίας διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Λαμίας όπου εξέπνευσε λίγη ώρα μετά την διακομιδή του.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. ΛΑΜΙΑΣ.

http://www.protothema.gr/content.php?id=56357&category_id=31


Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Καλά Πολυπολιτισμικά Χριστούγεννα ,με συμπλοκές και μαχαιρώματα!

Σκηνές Φαρ Ουέστ στα Χανιά


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Δήμος Μουσούρων στα Χανιά της Κρήτης, όταν 100 περίπου αλλοδαποί συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κρατώντας στα χέρια σιδερολοστούς και ξύλα, οι αλλοδαποί που δουλεύουν στα χωράφια των γύρω περιοχών έκλεισαν «ραντεβού» στον Δήμο Μουσούρων, όπου έδωσαν «μάχες» σώμα με σώμα.



Από τη συμπλοκή δεν γλίτωσαν ούτε τα αυτοκίνητα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συχνά γίνονται θιασώτες ανάλογων περιστατικών. Τέσσερις Βούλγαροι συνελήφθησαν και κρατούνται στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων ως υπαίτιοι της συμπλοκής.

Πηγή: tvcreta

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90438&cid=4




Πακιστανοί μαχαίρωσαν Αφγανούς


Σε αιματηρό επεισόδιο κατέληξε ο διαπληκτισμός μιας ομάδας, αποτελούμενη από πέντε άτομα, Πακιστανικής καταγωγής, με δύο Αφγανούς, στο Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Τα πέντε άτομα, τα κίνητρα των οποίων παραμένουν άγνωστα, μαχαίρωσαν στην πλάτη τον ένα αλλοδαπό και ξυλοκόπησαν τον δεύτερο Αφγανό. Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν τα δελτία ασύλου τους και διέφυγαν.

Η Αστυνομία εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90394&cid=4

Συμπλοκή Φιλιππινέζων με δύο τραυματίες

Με λοστούς και μαχαίρια αλληλοχτυπήθηκαν τέσσερις Φιλιππινέζοι το Σάββατο το πρωί, στους Αμπελόκηπους.

Η συμπλοκή σημειώθηκε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στη συμβολή των οδών Ήλιδος και Δασκαλάκη, λίγο μετά τις 10:30.

Οι τρεις από τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων, ενώ δύο από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90371&cid=4

Όταν σε μια χώρα οι κάτοικοί της φοβούνται και οι ξένοι αισθάνονται ασφαλείς, τότε έχουμε ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ


Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση:«Το 73,4% των μεταναστών αισθάνονται «ασφαλείς» και το 25,3% νοιώθει ότι «κινδυνεύει», ενώ το 65,3% των Ελλήνων πιστεύει ότι «κινδυνεύει» έναντι του 29,6% που αισθάνονται «ασφαλείς»…»

Δηλαδή μέσα στην ίδια την Ελλάδα 2 στους 3 Έλληνες νοιώθουν ότι κινδυνεύουν, ενώ στους ξένους(λαθρομετανάστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, που ήλθαν παράνομα στη χώρα μας) νοιώθει ότι κινδυνεύει ΜΟΝΟ 1 στους 4!!!

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ «ΠΟΛΙΤΩΝ»… Ο Πλάτων στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ τονίζει ότι όταν σε μία πόλη οι ξένοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον πολίτη, τότε η πόλη βυθίζεται στην αναρχία και την παρακμή.

Συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα «ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ», που εντόπισε το σχετικό απόσπασμα: «Προφητικός Διαχρονικός ο Πλάτων: «Και θα διεισδύσει η αναρχία στα ίδια μας τα σπίτια… Πως; Κατά τον ίδιο τρόπο, που ο πατέρας ανέχεται να γίνεται όμοιος προς το παιδί… για να είναι δήθεν ελεύθερο και ο μέτοικος-μετανάστης αποκτά ίδια δικαιώματα (εξισούσθαι) με τον πολίτη και ο ξένος παρομοίως… »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Προφητικός ο Πλάτωνας! Παραμονές σωτηρίου έτους 2010 Εδώ στο «Νεα Ελλάντα» κατάφεραν επιτυχώς και επαξίως οι αχρείοι!!!


http://xryshaygh.wordpress.com/2009/12/26/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BD/

Αλλοδαπός σκότωσε Έλληνα και τον πέταξε σε βόθρο!




Τις πτυχές μιας εν ψυχρώ δολοφονίας που αναστάτωσε τα ξημερώματα τη Λέσβο ερευνούν οι αξιωματικοί της τοπικής Ασφάλειας, που έχουν συλλάβει τον δράστη ο οποίος εκτέλεσε με πολεμικό όπλο έναν κάτοικο της περιοχής και πέταξε το πτώμα του σε… βόθρο!

Το έγκλημα έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξω από μπαρ που βρίσκεται στην Καλλονή στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καλλονή με τα Παράκοιλα Λέσβου . Ο δολοφόνος έφτασε με μοτοσικλέτα έξω από το κατάστημα και καραδοκούσε οπλισμένος με ένα πολεμικό αυτόματο τύπου G3!

Μόλις είδε τον στόχο του -έναν 38χρονο κάτοικο της περιοχής- να βγαίνει από το μπαρ, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρός, έσυρε τη σορό του και την πέταξε μέσα σε έναν κοντινό βόθρο! Ωστόσο, οι θαμώνες του μπαρ που άκουσαν τους πυροβολισμούς κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν εγκαίρως στην περιοχή και συνέλαβαν τον δράστη πριν απομακρυνθεί.

Ο δολοφόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαπός, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ανακρίνεται για να αποκαλύψει τα κίνητρα του εγκλήματος, αλλά και της συμπεριφοράς του στη σορό του θύματος.

Ναρκωτικά



Συνελήφθη Αλβανός με 158 κιλά χασίς

Εγκατέλειψε το αυτοκίνητό του για να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει. Για κακή του τύχη όμως… «συγκρούστηκε» με δεύτερο περιπολικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και συνελήφθη.

Ο λόγος για έναν 25χρονο Αλβανό, ο οποίος μετέφερε χθες το απόγευμα με το όχημά του 158 κιλά χασίς.
Στο 25ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Ιωαννίνων έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών. Ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα εγκατέλειψε το όχημα για να συνεχίσει με τα πόδια.

Συνελήφθη, ωστόσο, από αστυνομικούς της Δίωξης, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την καταδίωξη και έσπευσαν προς βοήθεια των συναδέλφων τους.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90485&cid=4


Αφγανός έκρυψε την ηρωίνη στους θάμνους


Είχε κρύψει 63 νάιλον σακουλάκια, με 38 γραμμάρια ηρωίνης (εν συνόλω), μέσα σε θάμνους, σε περιοχή των Πατρών.

Δράστης ένας Αφγανός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας προμήθευε με ηρωίνη τοξικομανείς.

Ο Αφγανός έμπορος συνελήφθη μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών ανήμερα των Χριστουγέννων. Λίγο πριν από τη σύλληψή του είχε κρύψει τα ναρκωτικά στους θάμνους.

Κατά τη σύλληψή του είχε 700 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από την εμπορία ναρκωτικών.
Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πατρών.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90328&cid=4


Σύλληψη αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών στον Προμαχώνα


Μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός έμπορος ναρκωτικών.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε στο Συνοριακό Σταθμό του Προμαχώνα Σερρών και μεταφέρθηκε άμεσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου.

Βρέθηκε ένα κρυμμένο δέμα ηρωίνης, βάρους 1.038 γραμμαρίων, το οποίο προοριζόταν για εμπορία.

Η συνεργασία των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών ήταν καθοριστική.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=89038&cid=4

Πέντε Αράβες άρπαξαν 600 ευρώ



Επίθεση από πέντε άτομα δέχθηκε ένας άνδρας τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι πέντε ληστές, οι οποίοι είναι αραβικής καταγωγής, ασκώντας σωματική βία στον άτυχο άνδρα, του απέσπασαν 600 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο αλλά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Το θύμα της ληστείας υπέστη ελαφρά τραύματα και χρειάστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90366&cid=4

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Μαριλένα Κoππά: Ακροδεξιοί κύκλοι διώχνουν τα παιδιά μεταναστών από τον Αγ. Παντελεήμονα!!!!


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, για την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών μεταναστών στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.

Στην ερώτησή της, η κ. Κοππά αναφέρει: «Από τις 16 Μαϊου, δηλαδή περισσότερους από έξι μήνες, η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, παραμένει κλειστή. Με κρεμασμένη μια ελληνική σημαία (!) στα κάγκελα απαγορεύεται η είσοδος στα παιδιά. Και όλα αυτά με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη....



»Στην Ελλάδα του 2010, η φυλετική καταγωγή, η εθνικότητα, αποτελούν σοβαρή αιτία απαγόρευσης της διασκέδασης της παιδικής ψυχής. Οι 'γνωστοί άγνωστοι' αντιδραστικοί κύκλοι της ακροδεξιάς, θεώρησαν 'απαράδεκτο' να παρουσιάζεται βιβλίο αλβανού μετανάστη, εντός της παιδικής χαράς και με τον προσφιλή τους τρόπο, επετέθησαν, προπηλάκισαν και εξύβρισαν τους παρευρισκομένους, με συνέπεια να διαλύσουν την εκδήλωση και να εκδιώξουν τους απλούς πολίτες.

»Στην συνέχεια και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων και προς το αστυνομικό τμήμα και προς τον δήμαρχο Αθηναίων, ο τελευταίος, αποφάσισε να κλείσει την παιδική χαρά, με την δικαιολογία της 'μελέτης ανακαίνισης' της. Από τότε και μέχρι σήμερα τα παιδιά 'απαγορεύεται' να παίζουν. Η ιστορία λαμβάνει πλέον ευρύτερες διαστάσεις καθώς το κλείσιμο της παιδικής χαράς αποτελεί το 'κερασάκι' στη τούρτα ενός οργανωμένου σχεδίου υποβάθμισης της περιοχής με αφορμή προφανώς την συγκέντρωση και διαμονή μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, επικαλούμενη, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελεύθερη κυκλοφορία κάθε προσώπου που διαμένει στην ΕΕ, ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν συνάδει με το Κοινοτικό κεκτημένο και με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, η απαγόρευση πρόσβασης, σε δημόσιους χώρους, με βάση την εθνικότητα ή την φυλετική καταγωγή.


http://egersis.blogspot.com/2009/12/blog-post_5556.html?zx=1bb3b8274046bc93

Ένοπλη ληστεία στην Κόρινθο


Στην περιοχή ''Τσακίρη'' του Ζευγολατιού Κορινθίας χθες, τρεις άνδρες, πιθανόν αλλοδαποί οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, κρατώντας οι δύο κοντόκαννες καραμπίνες και ο τρίτος πιστόλι, μπήκαν μέσα σε επιχείρηση οξοποιίας, ακινητοποίησαν τους τρεις υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο και από τσάντα υπαλλήλου συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και ένα μπλοκ επιταγών, καθώς επίσης έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων.

Στη συνέχεια αποχώρησαν από την επιχείρηση και διέφυγαν με φορτηγάκι μάρκας OPEL RECORD, χρώματος λευκού, το οποίο εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση και το οποίο εντοπίσθηκε άμεσα από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου.

Το φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες, είχε κλαπεί τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης από την περιοχή Νεμέας. Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_24/12/2009_315847

Συνελήφθη ανήλικος διαρρήκτης


Ένα 14χρονο αγόρι, υπήκοο Αλβανίας, αλλά και τους γονείς του συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λαρδά του Νομού Χανίων.

Ο 14χρονος νωρίτερα επιχείρησε να ληστέψει μια γυναίκα, αφού διέρρηξε το σπίτι της και, μάλιστα, την απείλησε, όταν αυτή τον αντιλήφθηκε.

Στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κινεζικής κατασκευής.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90374&cid=4

Σύλληψη σπείρας αλλοδαπών διαρρηκτών αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκη

Για διαρρήξεις οκτώ αυτοκινήτων κατηγορείται σπείρα νεαρών, που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 19, 26, 31 και 20 ετών, εκ των οποίων οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για συμμετοχή, προ ημερών, σε διάρρηξη διαμερίσματος στην Καλαμαριά, όπου επιτέθηκαν στον 41χρονο ιδιοκτήτη του.

Το ψυχογράφημα του ελληνόφωνου Ανθέλληνα. Ποιοι είναι; Πώς εξηγείται;



Αν και ανέκαθεν στην ελληνική κοινωνία υπήρχε ο ανθελληνισμός, τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο παρουσιάζει αύξηση. Και αν υποθέσουμε πως δεν μιλάμε για μια μεγάλη ποσοτική αύξηση σίγουρα έχουμε μια ποιοτική αναβάθμιση. Για την ακρίβεια ο ανθελληνισμός έχει γίνει μόδα και αποτελεί το καταφύγιο του κάθε δήθεν επαναστάτη και ψευτοδιανοούμενου.
Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι, ποια η κοσμοθεωρία τους και πως τελικά γελοιοποιούνται με τα ίδια τους τα επιχειρήματα.

Η εμμονή για τους <<Αρχαίους Έλληνες ομοφυλόφιλους>>

Συνήθως οι ανθέλληνες χαρακτηρίζουν εαυτούς «προοδευτικούς» και προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των ιδιαιτεροτήτων των ανθρώπων όπως για παράδειγμα των ομοφυλοφίλων. Την ίδια όμως στιγμή και με σκοπό να πλήξουν την Αρχαία Ελλάδα επαναλαμβάνουν με μανία πως όλοι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι!


Εδώ ξεκινά και η πρώτη μεγάλη αντίφαση τους αλλά και η υποκρισία τους αφού από τη μια είναι υπέρμαχοι των ιδιαιτεροτήτων και από την άλλη την «ιδιαιτερότητα» την χρησιμοποιούν ως όπλο για να πλήξουν και να μειώσουν την Αρχαία Ελλάδα!
Πώς είναι δυνατόν αλήθεια να σέβεσαι και να προασπίζεσαι σεξουαλικές επιλογές και από την άλλη να τις χρησιμοποιείς ως επιχείρημα και όπλο για να πλήξεις κάτι; Συνεπώς έχουμε υποκρισία σε σημείο που ο ανθέλληνας αυτοεξευτελίζεται
Αυτό βεβαίως είναι και το μοναδικό πράγμα που τους απασχολεί από την Αρχαία Ελλάδα και τις προσωπικότητες της. Αν τους ρωτήσει κανείς τι έγραφε ο Πλάτων στην «Πολιτεία» ή στους «Νόμους» του δεν έχουν ιδέα…



Η εμμονή για τους <<κακούς>> Έλληνες οι οποίοι είναι <<εθνικιστές>> και <<φασίστες.>>

Ο αμπελοφιλόσοφος ανθέλληνας αυτοχαρακτηρίζεται ως πολέμιος του εθνικισμού, του φασισμού, ως προοδευτικό και ανοικτόμυαλος αριστερός κτλ. Το να μην επιθυμεί λοιπόν κάποιος Έλληνας τα Σκόπια να αναγνωριστούν ως Μακεδονία, για αυτούς θεωρείται ένδειξη εθνικισμού!
Την ίδια στιγμή όμως ευθυγραμμίζονται με το Σκοπιανό εθνικισμό!
Δηλαδή οι πολέμιοι του <<ελληνικού εθνικισμού>> ευθυγραμμίζονται έναν άλλο εθνικισμό!
Μιλάμε δηλαδή για υποκρισία και πάλι που φτάνει στα όρια της νέυρωσης. Φυσικά τις ίδιες απόψεις έχουν και για τα ελληνοτουρκικά. Σε αυτή την περίπτωση η αυτογελοιοποίηση τους και η υποκρισία τους είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού ευθυγραμμίζονται με το Θεοκρατικό-Στρατοκρατικό καθεστώς της Άγκυρας!Είναι τόσο γελοίο όσο το να ισχυρίζεται κάποιος πως είναι αντιεθνικιστής και προοδευτικός αλλά και ταυτόχρονα οπαδός της Χούντας και του Χομεινί!

Η εμμονή για τους «Τουρκόσπορους» Νεοέλληνες ή για τους Έλληνες οι οποίοι είναι απόγονοι Σλάβων, Αλβανών κτλ

Ο ανθέλληνας εκτός των άλλων δηλώνει πως η καταγωγή, οι φυλές, οι θρησκείες, το έθνος δεν έχουν καμία αξία. Λίγο έως πολύ για τον κλασσικό ανθέλληνα αυτά είναι θεωρίες περίπου Ναζιστικές τις οποίες απορρίπτει μετά βδελυγμίας.
Την ίδια στιγμή όμως λυσσωδώς, προσπαθούν να αποδείξουν πως οι Έλληνες είμαστε «Τουρκόσποροι» ή απόγονοι Σλάβων και Αλβανών και το φωνάζουν προς πάσα κατεύθυνση. Για άλλη μια φορά αυτογελοιοποιούνται. Αφού η καταγωγή δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί έχουν τόση μανία για να αποδείξουν πως δεν είμαστε Έλληνες; Στην ουσία δηλαδή οι ίδιοι πρώτοι όχι απλώς αποδέχονται το έθνος αλλά αποδέχονται την σημασία της «καθαρότητας» της φυλής . Μάλλον πρόκειται για νοσταλγούς του Χίτλερ διότι αλλιώς δεν εξηγείται…

Ο άθεος ανθέλληνας «αντιεξουσιαστής» που δηλώνει πολέμιος του συστήματος, της εξουσίας, της θρησκείας και του παγκόσμιου καπιταλισμου

Σε αυτή την περίπτωση ο ανθέλληνας μάχεται το «όπιο τους λαού», τη θρησκεία. Παράλληλα μάχεται την παγκόσμια εξουσία και το διεθνές σύστημα. Πρώτος όμως είναι αυτός που υπερασπίστηκε το «όπιο του λαού», τη θρησκεία στην περίπτωση του δήθεν σχισμένου Κορανίου μιλώντας για σεβασμό της θρησκευτικότητας. Φυσικά όταν η θρησκεία είναι η επίσημη του ελληνικού κράτους θα εισβάλλει διαμαρτυρόμενος στο Άγιο Όρος αδιαφορώντας για την θρησκευτική παράδοση.
Η αντίφαση εδώ ξεκινά από τη νεύρωση και καταλήγει στη σχιζοφρένεια.
Δηλαδή είναι Άθεοι αλλά αγωνίζονται για τη θρησκεία των Μουσουλμάνων!
Σέβονται τη θρησκεία αλλά όχι στην περίπτωση του Άγιου Όρους!
Ότι να ‘ναι δηλαδή αρκεί να πηγαίνουν κόντρα σε αυτό που θεωρούν ελληνικό!

Παράλληλα μάχονται το παγκόσμιο σύστημα και είναι αντιεξουσιαστές αλλά από την άλλη είναι κατά του Έθνους κράτους όπως ακριβώς προστάζει το Παγκόσμιο Σύστημα και ο Νεοφιλελευθερισμός. Μάλιστα θα υπερασπιστούν τις διεθνιστικές απόψεις της εξουσίας ακόμα και με τη βία.


Τελικά ποιοι είναι οι ανθέλληνες; Και πώς Εξηγείται το φαινόμενο;

Οι μη Έλληνες ή αυτοί που αμφιβάλλουν για την καταγωγή τους

Αρχικά έχουμε αυτόν που αμφιβάλλει για την καταγωγή του ή είναι σίγουρος πως δεν είναι Έλληνας. Πιθανότατα όταν ήταν μικρός άκουσε τη γιαγιά του να μιλά Σλάβικα για παράδειγμα ή ενδεχομένως ξέρει πως δεν είναι Έλληνας.
Αυτομάτως αισθάνεται και κόμπλεξ κατωτερότητας γιατί νιώθει πως δεν είναι μέρος του μεγάλου ελληνικού πολιτισμού. Ξέρει πως προέρχεται από κάπου αλλού. Αν και δηλώνει πως η καταγωγή δεν παίζει κανένα ρόλο βαθειά μέσα του δεν το πιστεύει.
Νιώθει άσημος έναντι των άλλων. Μετά μανίας θα προσπαθήσει να αποδείξει πως και όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι απόγονοι των Ελλήνων αλλά κάποιας καταγωγής ανάλογης της δική τουή και κατώτερης. Έτσι θα μειωθούν οι λοιποί Έλληνες στα μάτια του και θα έρθουν στα δικά του μέτρα ώστε να αισθάνεται άνετα, ισότιμος ή ενδεχομένως και ανώτερος.
Στην περίπτωση του μη Έλληνα δεν αποκλείεται να προέρχεται και από κράτος ή να ασπάζεται θρησκεία,που μισεί ή έχει διαφορές με την Ελλάδα. Επομένως όχι μόνο θα ισχυρίζεται πως δεν είμαστε Έλληνες αλλά και πως η Ελλάδα είναι το υπέρτατο κακό.
Εδώ βεβαίως μπορεί εκτός από τη δική του νεύρωση να εξυπηρετεί και άλλα συμφέροντα.


Οι μπαχαλάκηδες ή αλλιώς οι κοινοί Χούλιγκανς

Αυτή την κατηγορία ανθέλληνα θα μπορούσαμε πριν λίγα χρόνια να τη βρούμε στα ελληνικά γήπεδα. Πρόκειται για μπαχαλάκηδες που θέλουν να εκτονωθούν. Στη θέση του «Γάβρου» ή του «Βάζελου» είναι τώρα ο «κακός Έλληνας φασίστας».

Η ανάγκη της συμμέτοχης σε μια ομάδα

Τα ανθρώπινα όντα έχουν την έμφυτη ανάγκη να νιώθουν πως ανήκουν κάπου. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο ανθελληνισμός προβάλλεται ως η ιδεολογία της ελίτ. Της ψωροελίτ για την ακρίβεια. Έτσι άτομα που συνήθως είναι ανασφαλή μετέχουν σε μια τέτοια ομάδα με την ανάλογη κοσμοθεωρία.

Το παιδί με το...κουσούρι

Σε αυτή την περίπτωση κάποιος γίνεται ανθέλληνας επειδή απο μικρός είχε κάποια ιδιαιτερότητα. Πιθανότατα βρέθηκε σε μια συντηρητική οικογένεια που κατέκρινε τις επιλογές του και έβλεπε την ιδιαιτερότητα του ως "κουσούρι." Η συντηρητική κοινωνία τον κορόιδευε. Τώρα με το να γίνει ανθέλληνας αισθάνεται πως παίρνει εκδίκηση απο την κακή ελληνική κοινωνία και απο τους Έλληνες νοικοκυραίους.

Το βόλεμα και οι κουτοπόνηροι

Εδώ ο ανθέλληνας σκέφτεται κουτοπόνηρα και συμφεροντολογικά. Βλέπει πως η ιδεολογία που κυριαρχεί είναι ο ανθελληνισμός. Αυτή προωθείται. Ελπίζει λοιπόν πως έτσι θα καταξιωθεί κοινωνικά. Δεν αποκλείεται δε να διοριστεί στο Δημόσιο και να βολευτεί.
Ακόμα και ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας μπορεί να διοριστεί για να ευθυμήσουμε και λίγο.


Οι χαμένοι του εμφυλίου πολέμου ή οι ιδεολογικοί τους απόγονοι

Εδώ ο ανθέλληνας νιώθει πως παίρνει το αίμα του πίσω από τους «κακούς δεξιούς» και κεντρώους. Έχασε στον εμφύλιο και μαζί του ο διεθνισμός αλλά τώρα θα πάρει την εκδίκηση του. Έτσι ότι αυτός νομίζει πως είναι ελληνικό θα το πολεμήσει. Θα πάει κόντρα σε κάθε λογική αρκεί να νιώθει πως χάνει η <<πατρίδα.>>

Φυσικά δεν αποκλείεται ο ανθέλληνας να προκύψει από συνδυασμό όλων των παραπάνω.


Ελπίζουμε πως με δόσεις χιούμορ δώσαμε στον αναγνώστη να κατανοήσει την προσωπικότητα του ανθέλληνα. Να δει και ο ίδιος ο ανθέλληνας την αντιφατικότητα και την υποκρισία που τον χαρακτηρίζει.
ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ. ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ…

ΠΗΓΗ

http://antiratsistis.blogspot.com/2009/12/blog-post_1300.html

Αλβανός τραυμάτισε τον αδελφό του με ποτήρι



Με σπασμένο ποτήρι τραυμάτισε τον αδελφό του ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας στο δημοτικό διαμέρισμα Γιάλοβας, στη Μεσσηνία.

Τα δύο αδέλφια τσακώθηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και κάποια στιγμή ο νεαρός επιτέθηκε στον αδελφό του και τον τραυμάτισε στον λαιμό, χρησιμοποιώντας ένα σπασμένο ποτήρι.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, ενώ ο δράστης αναζητείται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90382&cid=4

O ''καημένος'' Μουσουλμάνος με το σκισμένο Κοράνι ,είναι ένας κοινός διαρρήκτης



ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ VETO ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ ΤΟ ΕΚΡΥΨΑΝ.
Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΒΙΛΕΣ.






http://ventetta.blogspot.com/2009/12/o_22.html

Ανήλικοι Αλβανοί λήστεψαν ανήλικους


Πέντε ανήλικοι αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς ύστερα από καταγγελία για κλοπή.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι επιτέθηκαν και με την απειλή βίας λήστεψαν τέσσερις 15χρονους, στην παραλία του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=89031&cid=4

Μεγάλη ζωή με πλαστά χαρτονομίσματα

Προσπάθησε να πληρώσει με πλαστά χαρτονομίσματα, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Ο λόγος για έναν 28χρονο Γεωργιανό, ο οποίος πήγε την Κυριακή το μεσημέρι και πραγματοποίησε αγορές στο κατάστημα «Carrefour», το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Μαραθώνα 131 στον Γέρακα. Ο 28χρονος πλήρωσε με τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 100 €, ωστόσο η υπάλληλος το αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δέκα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 €, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν πραγματοποίησε αγορές στο ίδιο κατάστημα χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 € και των 100 €.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=89386&cid=4

Πακιστανός «Χτύπησε» πέντε αυτοκίνητα σε τρεις ημέρες


Κινητά τηλέφωνα, κάρτες τραπεζικών συναλλαγών και χρήματα ήταν ο στόχος του 23χρονου Πακιστανού, ο οποίος μέσα σε τρεις ημέρες είχε «ανοίξει» πέντε αυτοκίνητα σε διαφορετικές περιοχές της Αθήνας.

Ο 23χρονος συνελήφθη στην περιοχή Έξω Βρύση στα Μέγαρα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητά τηλέφωνα αλλά και διάφορες τραπεζικές κάρτες.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=90376&cid=4

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ


ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΦΟΥ ΓΑΖΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ



Αισιόδοξοι παρουσιάζονται σήμερα οι γιατροί για την εξέλιξη της υγείας των δύο Αστυνομικών που τραυματίστηκαν εχθές στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην Σαλαμίνα. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι ενώ ο δεύτερος φέρει τραύματα από Καλάζνικοφ σε όλο του το σώμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δύο αστυνομικοί βρέθηκαν ένστολοι στο σημείο την ώρα της ληστείας, αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε στο εσωτερικό της τράπεζας από το ΑΤΜ στο οποίο βρισκόντουσαν και προσπάθησαν να επέμβουν. Παρ' όλη την εμπειρία τους αιφνιδιάστηκαν αφού δέχτηκαν τα πυρά αυτόματου πολυβόλου από τρίτο δράστη που βρισκόταν ακροβολισμένος έξω από την τράπεζα. Οι δράστες συνέχιζαν να σκορπούν πυρά δεξιά κι αριστερά κατά την διαφυγή τους, αφήνοντας τα σημάδια τους στα περισσότερα μαγαζιά της περιοχής.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες ήταν αλλοδαποί, κάτι για το οποίο -και μετά το αδίστακτο του τρόπου δράσης τους- δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία...

http://www.stoxos.gr/2009/12/blog-post_22.html