Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Αλβανός επιτέθηκε σε 16χρονη Ελληνίδα



Στην Χρυσούπολη Καβάλας συνελήφθη 26χρονος Αλβανός κάτοικος Ερατεινού, μετά από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του από μία 39χρονη ημεδαπή και την ανήλικη 16χρονη κόρη της.

Ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι πήγε στην οικία της 39χρονης και χτύπησε την ανήλικη κόρη της, την ώρα που η μητέρας της έλειπε, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, ενώ στην συνέχεια την απείλησε με μαχαίρι.
Ο συλληφθείς έχει προσαχθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53882&cid=4

Οριστική «σκούπα» στο Εφετείο



Το «τελεσίγραφο» των Αρχών στους μετανάστες που είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδιο κατάλυμα το κτίριο του παλιού Εφετείου στην Σωκράτους, στο ύψος της Ομόνοιας, απέδωσε και η αποχώρησή τους ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά προβλήματα το μεσημέρι της Τρίτης.

Είχαν προηγηθεί οι πυρκαγιές σε σωρούς απορριμμάτων εντός του κτιρίου, σε τρεις ορόφους, προ ημερών, οι οποίες οδήγησαν στη νέα και πιθανώς τελική επέμβαση.

Υπό την επιτήρηση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. η πλειοψηφία των «ενοίκων» αποχώρησε ενώ το πρωί συνελήφθησαν τα τελευταία έξι άτομα, ρουμανικής και νιγηριανής καταγωγής, που παρέμεναν στο χώρο και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα.

Μετά την πλήρη εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά και στη συνέχεια αποκλείστηκε η πρόσβαση σε αυτό και τοποθετήθηκε φρούρηση, ενώ συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=4798824

Άγιος Παντελεήμονας, 20 Ιουλίου 2009. Οι αγωνιζόμενοι Έλληνες διώχνουν αστυνομία, δήμο και παρακρατικούς, κρατώντας την γειτονιά τους Ελληνική!


Παρά τα τηλεφωνήματα κατοίκων στον Δήμο Αθηναίων, και παρά τις δεκάδες αποκαλύψεις για τον ρόλο των επιδοτούμενων από το κράτος “αντιρατσιστών”, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει με το έτσι-θέλω στην προσπάθεια κατάληψης της Πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα και την παράδοσή του στους λαθρομετανάστες και στις αντιρατσιστικές συμμορίες!

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, μετέβησαν το μεσημέρι στην περιοχή και άρχισαν να στήνουν εξέδρα. Έπειτα, με την συνοδεία και την περιφρούρηση της Αστυνομίας έστησαν και μικροφωνική εγκατάσταση, την οποία περιφρουρούσαν επιμένοντας ότι η “συναυλία” θα γίνει, μια “συναυλία” που είχε σκοπό ο Βήχος με τους “αντιρατσιστές” μουσικούς και ομάδα “αντιεξουσιαστών” και λαθρομεταναστών, να βρίζουν από τα μικρόφωνα και με τα χρήματα του Δήμου Αθηναίων τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα μέσα στην ίδια την γειτονιά τους!

Πλήθος κατοίκων μαζεύτηκαν μπροστά στην εξέδρα, ενώ άρχισαν να έρχονται και αλληλέγγυοι από τις γύρω γειτονιές!

Τότε η αστυνομία, επιτέθηκε στους κατοίκους, προσπαθώντας να τους διαλύσει!Μάλιστα προσπάθησε να συλλάβει και έναν από τους κατοίκους, τον οποίον και αναγκάστηκε τελικώς να αφήσει ελεύθερο μετά από μαζική και δυναμική παρέμβαση των υπολοίπων!

Η δυναμική των κατοίκων ήταν τέτοια, που ανάγκασε τους έμμισθους του Δήμου να μαζέψουν όπως όπως τη μικροφωνική και να φύγουν ,και την αστυνομία να αποχωρήσει, αφήνοντας άδεια την εξέδρα! Οι κάτοικοι στην συνέχεια κατέλαβαν την εξέδρα, και περίμεναν από εκεί τους “αντιρατσιστές” της Νεάς Τάξης, που απειλούσαν μέσω του … Ίντερνετ και του καναπέ τους, ότι θα κατέβουν “μαζικά” να την καταλάβουν και να δώσουν την “συναυλία” του μίσους!

Η συνέχεια ήταν η εξής:

Ο “μαέστρος” της Νέας Τάξης, προτίμησε να μην βγει από το σπίτι του και να δημοσιεύει γελοία καλέσματα σε διάφορα “αντιεξουσιαστικά” φόρουμ ότι δήθεν γίνονται συγκρούσεις, καλώντας τους “αντιεξουσιαστές” να “κατέβουν” άμεσα στην πλατεία να βοηθήσουν” (αυτούς από τα Βόρεια προάστια, καθώς αυτοί που παραθερίζουν σε γκέι κλαμπ της Μυκόνου ήτανε μακριά). Άκαρπες οι προσπάθειες. Κανένας “αντιρατσιστής” δεν τόλμησε καν να πλησιάσει την Πλατεία, ενώ οι λιγοστοί που προσπάθησαν να πλησιάσουν την ευρύτερη περιοχή απλά και μόνο για να “κόψουν κίνηση” μετετράπησαν από “μουσικοί” σε “μαραθωνοδρόμοι”. Ο “αντιρατσιστής” “μαέστρος” του Κακλαμάνη παρά τις απειλές του όλες αυτές τις μέρες , δεν τόλμησε να βγει καν από την πόρτα του σπιτιού του!

Οι Λαϊκες και Εργατικές Γειτονιές έχουν γίνει καρμανιόλα για τους επαγγελματίες “αντιρατσιστές” της Νέας Τάξης. Καλύτερα ας κανονίσουν τις επόμενες “αντιρατσιστικές” συναυλίες τους στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα είναι και πιο άνετη η παρουσία των φίλων τους, όπως του Δημάρχου Κακλαμάνη, της ηγεσίας της Αστυνομίας, και των υπολοιπων που μπορείτε να δείτε στο τελευταίο κομμάτι του κειμένου εδώ:

http://gr.altermedia.info/?p=2990

ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ “ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ”, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΑ, ΘΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΝ, ΘΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ!

Πακιστανοί απήγαγαν 22χρονο συμπατριώτη τους



Όμηρος για τρεις μέρες στα χέρια τεσσάρων συμπατριωτών του παρέμεινε ένας 22χρονος Πακιστανός, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς σήμερα κατάφερε να δραπετεύσει.

Οι δράστες ζητούσαν αρχικά 3.000 ευρώ από συγγενικό πρόσωπο του 22χρονου, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, ενώ στη συνέχεια το ποσό αυξήθηκε.

Ο 22χρονος, μόλις τόσκασε κατήγγειλε την υπόθεση στις αστυνομικές αρχές και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι άντρες της δίωξης εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις δράστες, ηλικίας από 23 έως 26 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51157

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 81χρονου στην Ξάνθη



Την εξιχνίαση της δολοφονίας ενός 81χρονου αγρότη, ο οποίος βρέθηκε πριν από λίγες μέρες νεκρός χτυπημένος από τσεκούρι, μέσα στο σπίτι του, σε ορεινό χωριό του νομού Ξάνθης, γνωστοποίησε η αστυνομική διεύθυνση του νομού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δράστης του στυγερού εγκλήματος φέρεται ότι είναι ένας 39χρονος υπήκοος ΠΓΔΜ, που αναζητείται από τις διωκτικές αρχές. Σε βάρος του έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Ο ηλικιωμένος ήταν ο μοναδικός κάτοικος του χωριού Λιβάδι, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Ξάνθης. Τις τελευταίες μέρες δεν είχε δώσει σημάδια ζωής και συγγενείς του, που διαμένουν μόνιμα στην πόλη της Ξάνθης, ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία. Την περασμένη Πέμπτη, αστυνομικοί πήγαν στο Λιβάδι και μετέβησαν στο σπίτι του ηλικιωμένου, όπου και ανακάλυψαν το πτώμα του.

http://www.xronos.gr/police/detail.php?ID=47658



Αντιμεταναστευτική πολιτική με «μηδενική ανοχή»



Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, στον καταυλισμό των προσφύγων στην Πάτρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία του περιφερειάρχη Σπυρίδωνος Σπυρίδωνος, του νομάρχη Δημήτρη Κατσικόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και του δημάρχου Αντρέα Φούρα (ΠΑΣΟΚ), συνέλαβαν και εκδίωξαν όσους πρόσφυγες - στη συντριπτική τους πλειοψηφία Αφγανοί - είχαν απομείνει από τα συνεχή αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί από τον περασμένο Μάη. Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου που με τις μπουλντόζες τους ισοπέδωσαν το χώρο. Η πυρκαγιά που ξέσπασε αποτέλεσε τη χαριστική βολή στον καταυλισμό των αθλίων, καθώς η πύρινη λαίλαπα κατάπιε τα πάντα στο πέρασμά της και ακύρωσε κάθε δυνατότητα επιστροφής, κάτι που επιθυμούσαν... διακαώς οι «αρμόδιοι». Ολο αυτό το διάστημα περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες είτε συνελήφθησαν, είτε προωθήθηκαν σε κέντρα - στρατόπεδα, είτε διέφυγαν και κρύφτηκαν προκειμένου να γλιτώσουν και να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα για να μεταβούν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Η «Οδύσσεια» των περισσότερων οικονομικών μεταναστών και προσφύγων μοιάζει να μην έχει τέλος. Μονίμως κινούνται σε ένα απέραντο «ναρκοπέδιο». Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί (π.χ. Αφγανοί, Ιρακινοί) δεν ήρθαν στην Ελλάδα για τουρισμό... Ειδάλλως θα έρχονταν με πτήση τσάρτερ (σ.σ. όχι βέβαια σαν κι αυτές που τους τσουβαλιάζει τώρα η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.) και όχι με φορτηγά - ψυγεία, παστωμένοι σαν σαρδέλες και με πλοία σκυλοπνίχτες που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι. Ηρθαν για να γλιτώσουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Ηρθαν για να ξεφύγουν από τις μπόμπες που έσκαγαν - και συνεχίζουν να σκάνε - στα κεφάλια τους. Την εισβολή στο Αφγανιστάν όπως και στο Ιράκ δεν αρκέστηκαν να τη χαιρετίσουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ αλλά φρόντισαν να στείλουν και τμήμα του ελληνικού στρατού για να συνδράμει το στρατό κατοχής.

Η αντιμεταναστευτική πολιτική...
Ο κλοιός γύρω από τους μετανάστες σφίγγει ολοένα και περισσότερο (φωτ. από την επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό της Πάτρας)

Eurokinissi

Ο στόχος της κυβέρνησης, αφού διαμορφώνει, συναποφασίζει και εφαρμόζει τις αντιμεταναστευτικές συνθήκες της ΕΕ, είναι ουσιαστικά να επιτευχθεί η ελεγχόμενη και επιλεκτική μετανάστευση. Κάθε Οδηγία, κάθε ψήφισμα της ΕΕ, που υιοθετείται από τα κράτη - μέλη, είναι πλέον φανερό ότι δεν το διακρίνει καμιά διάθεση για ανθρωπιστική παρέμβαση. Αντίθετα, όλα τα μέτρα που παίρνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο ενισχύουν τη διάκριση «νόμιμης» και «παράνομης» μετανάστευσης, «προμηθεύουν» την εργοδοσία με φθηνή εργατική δύναμη για όσο χρόνο τη χρειάζεται, εξισώνουν την απόλυση με την απέλαση, εντείνουν την τρομοκράτηση των μεταναστών, προωθούν την κυκλική μετανάστευση, δηλαδή την κυκλική κίνηση εργατικού δυναμικού ανάλογα με τις ανάγκες τους. Πάντα με κριτήριο την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών, πάντα με γνώμονα την όσο το δυνατόν πιο στυγνή εκμετάλλευση των μεταναστών και των ντόπιων εργατών. Την ίδια στιγμή, όσοι μετανάστες δεν χωρούν σε αυτό το «σχήμα», τους επιφυλάσσεται μια ιδιαίτερη ...μεταχείριση. Υπάρχουν, λειτουργούν και σχεδιάζονται ακόμη περισσότερα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται - αλλού θα τα δούμε με τον εύηχο αλλά παραπλανητικό τίτλο «Κέντρο Υποδοχής», αλλού «Κέντρο Φιλοξενίας» κλπ. - με επόμενο βήμα την απέλασή τους.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση επιδίδεται σε... διεθνείς συνεργασίες. Αυτή την εποχή ο Κ. Καραμανλής συνομιλεί με τους ηγέτες της Ιταλίας (Σ. Μπερλουσκόνι) και της Ισπανίας (Χ. Θαπατέρο) - ως χώρες της Ευρώπης που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών και προσφύγων - για να στήσουν ένα ακόμα πιο αντιδραστικό μέτωπο σε βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων στη βάση της συνολικής διαχείρισής τους από την ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κ. Καραμανλής, συζητά με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ιταλίας, η οποία το 1997 δε δίστασε να εμβολίσει με πολεμικό της πλοίο ένα σαπιοκάραβο γεμάτο Αλβανούς μετανάστες στη θάλασσα της Αδριατικής και να τη γεμίσει με δεκάδες πτώματα προκειμένου να εμποδίσει την είσοδό τους στη χώρα. Επιπλέον, τώρα, συζητά με τον Μπερλουσκόνι που πριν λίγες μέρες πέρασε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όχι μόνο διώκονται ως εν δυνάμει εγκληματίες και απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες οι μετανάστες, αλλά απειλούν με κυρώσεις τους Ιταλούς πολίτες - μέχρι και ποινή φυλάκισης προβλέπεται - σε περίπτωση που δεν καταδίδουν στην αστυνομία όποιους μετανάστες συναντούν στο διάβα τους.

Παράλληλα, συζητά και με την κυβέρνηση της Ισπανίας, στα νερά της οποίας πνίγονται περισσότεροι από 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες κάθε χρόνο, εξαιτίας και του απάνθρωπου τρόπου με τον οποίο η χώρα αυτή φυλάει τα σύνορά της. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ισπανία, η οποία διατηρεί δύο θύλακες στο Μαρόκο, τη Σέουτα και την Μελίγια, το 2005 τουλάχιστον πέντε Αφρικανοί μετανάστες σκοτώθηκαν από πυρά του ισπανικού στρατού την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στο ισπανικό έδαφος, ενώ στο ίδιο περιστατικό τραυματίστηκαν άλλα 50 από τα συνολικά 163 άτομα που προσπάθησαν να περάσουν σε έναν από τους δύο θύλακες και συγκεκριμένα στη Σέουτα.

...και η μηδενική ανοχή

Η συστηματική και συνδυασμένη προσπάθεια να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη και κυρίως στα λαϊκά στρώματα πως οι μετανάστες είναι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά - στα οποία περιλαμβάνονται η ανεργία και το χαμηλό μεροκάματο μέχρι την ...εγκληματικότητα - γίνεται, πέρα από την κυβέρνηση, από το ΠΑΣΟΚ, που ο προσανατολισμός του συμπυκνώνεται στην πολιτική της «μηδενικής ανοχής» απέναντι στους μετανάστες, και το ΛΑ.Ο.Σ που διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον «αφανισμό» τους προβάλλοντας απόψεις που ξεκινούν από το ρατσισμό και καταλήγουν στο φασισμό. Από κοντά και τα αστικά ΜΜΕ, που δίνουν βήμα σε κάθε ρατσιστική και εθνικιστική άποψη, ενώ τα ρεπορτάζ προβάλλονται, κατά κανόνα, με τέτοιο τρόπο που τελικά το ανάθεμα να πέφτει αποκλειστικά στους μετανάστες.

Το γεγονός αυτό, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστούμε ότι πίσω απ' το άγριο κυνηγητό των μεταναστών τόσο στην Πάτρα, όσο όμως και στο κέντρο της Αθήνας - με τις επιχειρήσεις «σκούπα» - κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που εποφθαλμιούν φιλέτα γης για την εμπορευματοποίησή τους.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πρέπει να πάρουν στη δική τους ευθύνη την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκαλεί το λεγόμενο μεταναστευτικό. Είναι προϋπόθεση για να μη γίνει το άλλοθι για νέα μέτρα κατά των εργαζομένων, για το διαίρει και βασίλευε, για την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής που αποβλέπει τελικά στην υποταγή και τη φίμωση του κινήματος. Να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος. Και οι μετανάστες ως μέρος του λαϊκού κινήματος, να γίνουν πηγή δύναμης και όχι μοχλός για την ακόμα μεγαλύτερη αποδιάρθρωσή του. Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού προβλήματος της χώρας και γενικότερα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, άρα παράγοντας ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες

To ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί και διατυπώσει θέσεις και άμεσες προτάσεις σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών. Αναλυτικά:

  • Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε βάρος των μεταναστών, οι φυλακίσεις μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν χαρτιά.

  • Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και των προστίμων. Διευκόλυνση οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική Οδηγία.

  • Ασυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές Οδηγίες.

  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ.

  • Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες.

  • Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Οχι στη φυλάκισή τους και στην επαναπροώθηση.

  • Σεβασμός των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο στο Σχιστό.

  • Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνον εφόσον το επιθυμούν.

  • Η πολιτική που ασκείται, ωθεί τους μετανάστες στην απόγνωση και την αναξιοπρέπεια.

  • Οχι στα νέα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και ανάθεσης της φρούρησής τους στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5181516&publDate=19/7/2009

Tα συμπεράσματα δικάς σας ....

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό στη Λειβαδιά



Τραγική κατάληξη είχε η συμπλοκή ομάδας αλλοδαπών τα μεσάνυχτα στο κέντρο της Λιβαδειάς.

Επτά τουλάχιστον άτομα αλβανικής καταγωγής, στράφηκαν εναντίον ομοεθνή τους και τον τραυμάτισαν θανάσιμα, πιθανότατα με μαχαίρι.

Αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας, που ερευνά την υπόθεση.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51044

Κλοπές , ληστείες



Συνελήφθη η «συμμορία με τα καπέλα»


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε μία συμμορία Αλβανών, η οποία διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε άτομα. Η αρχή έγινε όταν η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τρεις από τους δράστες, μετά από ληστεία στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου πριν από μερικές μέρες.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν εδώ και καιρό τα πέντε μέλη της συμμορίας, ανάμεσά τους και τον αρχηγό της σπείρας, ο οποίος καταζητείται και από τις αλβανικές Αρχές για φόνο που είχε διαπράξει το 1997 στην Αλβανία.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Π. Φάληρο και τη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκεϊ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, εντοπίστηκαν δύο ακόμη άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, οι οποίοι και συνελήφθησαν, με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, αφού στο σπίτι εντοπίστηκαν 3 κιλά και 20 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 20 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η συμμορία είχε στο ενεργητικό της αρκετές ληστείες σε τράπεζες. Οι ληστές έμπαιναν στα υποκαταστήματα και με την απειλή όπλων, ενός υποπολυβόλου «σκόρπιον», καλάσνικοφ και ενός μαχαιριού, άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.
Μάλιστα, δύο από αυτούς τύλιγαν με γάζες τα χέρια τους για να μην αναγνωριστούν από τα τατουάζ τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον 17ο τακτικό ανακριτή, όπου θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53610&cid=4



Ταξιτζήδες στο στόχαστρο συμμορίας ληστών


Ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών ταξί στην Αττική έχει γίνει τους τελευταίους οκτώ μήνες συμμορία από τέσσερα άτομα.

Ο ένας δράστης παριστάνει τον πελάτη και οδηγεί τους ταξιτζήδες σε ερημικές τοποθεσίες, όπου οι υπόλοιποι του επιτίθενται και τον ακινητοποιούν με την απειλή μαχαιριών ή όπλων.

Μετά από σχετικές καταγγελίες, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη ενός από τα μέλη της συμμορίας. Πρόκειται για έναν 18χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή των Γλυκών Νερών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες έχουν διαπράξει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες οδηγών ταξί τους τελευταίους μήνες, ενώ θύμα τους έπεσε και μια γυναίκα που περπατούσε σε ερημική περιοχή.

Οι τρεις συνεργοί του αναζητούνται.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53901&cid=4




Εξάρθρωση συμμορίας ληστειών και κλοπών

Συμμορία που είχε διαπράξει σωρεία ένοπλων ληστειών και κλοπών στην Αττική, καθώς και σε επαρχιακές πόλεις, όπως Λουτράκι και Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας και Χατζή Μεσσηνίας, σε μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικα, πρατήρια καυσίμων, περίπτερα, ΕΛΤΑ, καθώς και κλοπή στο δημαρχείο Διονύσου Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μετά από πληροφορίες και έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές στους Αγ. Αναργύρους και συνέλαβαν δύο 29χρονους Αλβανούς και έναν 46χρονο Έλληνα σεσημασμένο για ναρκωτικά, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο Αλβανοί, που θεωρούνται μέλη της συμμορίας.

Κατά τη σύλληψη, ο ένας από τους Αλβανούς, ο οποίος διώκεται με καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 20 μηνών για οπλοκατοχή, υπεξαγωγή εγγράφων και φθορές ξένης ιδιοκτησίας, προσπάθησε να πυροβολήσει εναντίον των αστυνομικών, αλλά τον ακινητοποίησαν έγκαιρα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Αλειφέρης, τα μέλη της συμμορίας έκλεβαν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας και πήγαιναν στα καταστήματα με καλυμμένα τα πρόσωπα ή με μαύρα κράνη ή με κουκούλες και καπέλα τζόκεϊ και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριών, άρπαζαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, έκλεβαν διάφορα αντικείμενα από αυτοκίνητα, τα οποία παραβίαζαν. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν 22 ληστείες, 47 κλοπές από οχήματα, τρεις κλοπές αυτοκινήτων που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους καθώς και δύο κλοπές μοτοσικλετών, οι οποίες επίσης αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, κράνη μοτοσικλέτας, κουκούλες, γάντια και διαρρηκτικά εργαλεία, τρία μαχαίρια και δύο μπαλτάδες, καθώς και 8 κινητά τηλέφωνα και τρεις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στο 10ο ειδικό ανακριτή.

Από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_22/07/2009_289775

Εντοπίστηκαν κλοπιμαία σε αποθήκη


Χρυσά και ασημένια αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, εντοπίστηκαν σε αποθήκη στις Ράχες του δήμου Εχιναίων Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς πρόκειται για κλοπιμαία, αφού στην αποθήκη διέμεναν δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής που συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2008 για ληστεία και πλέον κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όσοι έχουν πέσει θύματα κλοπής πριν από τον Ιανουάριο του 2008, μπορούν να προσέρχονται στο αστυνομικό τμήμα της Στυλίδας για να αναγνωρίσουν αν μεταξύ των κλοπιμαίων περιλαμβάνονται και προσωπικά τους αντικείμενα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52766

Σύλληψεις για εμπορία ναρκωτικών



Επέστρεψε στη φυλακή με 47 γρ. κοκαΐνης στο στομάχι του

Ένας 24χρονος αλλοδαπός, έγκλειστος των φυλακών Δομοκού συνελήφθη αμέσως μετά την επιστροφή του από οχταήμερη άδεια, λίγες ώρες αφότου πέρασε την είσοδο του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ο 24χρονος είχε πάρει νόμιμα άδεια αλλά με την επιστροφή του κίνησε τις υποψίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι κάτι συνέβαινε.

Όπως αποδείχθηκε τελικά είχε καταπιεί 5 νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 47,4 γραμμαρίων, τις οποίες και απέβαλε δια της φυσικής οδού στον χώρο υποδοχής κρατουμένων των φυλακών. Προανάκριση για το συμβάν κάνει το Α.Τ. Λαμίας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51967

Σύλληψη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες 25χρονο αλλοδαπό, αφού βρέθηκαν μέσα στην οικία του, στην περιοχή Αμπελοκήπων, 9 μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 19,4 γρ. και 2 μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2,1 γρ.

Ο δράστης είχε σκοπό να διακινήσει τα εμπορεύματα σε στέκια τοξικομανών.

Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.415 ευρώ, προερχόμενο από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52942


«Πότιζαν» την αγορά με 50 κιλά ηρωίνη το μήνα


Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Αττική προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά άτομα -πέντε Αλβανοί και δυο Ιρανοί- ανάμεσα στους οποίους και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωΐνης και κοκαΐνης.

Σε διαμέρισμα που διατηρούσε η σπείρα, είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωΐνης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ολόκληρο τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, καθώς επίσης 5 κιλά και 635 γραμμάρια ηρωΐνης, 140 γραμμάρια κοκαΐνης, 3.800 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την προώθηση των ναρκωτικών.

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακινούσε περίπου 50 κιλά ηρωΐνη το μήνα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51079

Σύλληψη 21χρονου με 10 κιλά ηρωίνη


Συνολικά 10.760 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης, που προοριζόταν για την Αθήνα κατάσχεσαν τελωνειακοί του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου.

Τα ναρκωτικά εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου των τελωνειακών στη βαλίτσα 21χρονου Λιθουανού, που ταξίδευε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.

Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη σε πέντε συσκευασίες, στα ειδικά διαμορφωμένα διπλά τοιχώματα της βαλίτσας του νεαρού.

Συγχρόνως, σε πολλά σημεία της βαλίτσας υπήρχαν φύλλα κανέλλας, προκειμένου να παραπλανηθεί ο σκύλος ανιχνευτής σε περίπτωση ελέγχου.

Ανακρινόμενος ο νεαρός Λιθουανός είπε στους τελωνειακούς ότι ανέλαβε την μεταφορά της βαλίτσας με εντολή μέσω ίντερνετ. Η βαλίτσα θα παραδιδόταν σε άγνωστο άτομο που θα τον πλησίαζε στην Αθήνα και θα του έδινε ως αμοιβή 500 ευρώ.

Ο 21χρονος με τη δικογραφία που σχηματίζεται, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως προ δωδεκαημέρου, ακόμη ένας 24χρονος Λιθουανός συνελήφθη στο τελωνείο Κήπων, διότι με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μετέφερε στη βαλίτσα του 7,5 κιλά ηρωίνης.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51998





Συλλήψεις για παράνομη οπλοκατοχή



Αλβανός έκρυβε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του



Ολόκληρο οπλοστάσιο ανακάλυψαν αστυνομικοί στο σπίτι 30χρονου Αλβανού στη Νέα Σμύρνη.

Στο σπίτι του, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, βρέθηκαν δύο υποπολυβόλα (ένα ΑΚ-47 και ένα ΜP-5), ένα περίστροφο 357 Ruger, 385 σφαίρες, οκτώ ράβδοι εκρηκτικής ύλης, οκτώ πυροκροτητές, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, καθώς και μηχανήματα συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Ο 30χρονος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και πυρομαχικών, καθώς και για εγκατάσταση εργαστηρίου νοθεύσεως και επανασυσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


http://www.zougla.gr/news.php?id=51074

Έκρυβαν τα όπλα στην νεκροφόρα


Δυο Βούλγαρους συνέλαβε η αστυνομία στην Εγνατία Οδό την ώρα που προσπαθούσαν να πουλήσουν σε αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, που εμφανίστηκε σαν ενδιαφερόμενος αγοραστής, τρία πιστόλια, γεμιστήρες, ένα σιγαστήρα και σφαίρες.

Οι δύο Βούλγαροι κινούνταν στην περιοχή με νεκροφόρα στην οποία μάλιστα υπήρχε φέρετρο με τη σορό συμπατριώτη τους που θα μετέφεραν νομότυπα στη Βουλγαρία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό συνεργατών τους.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51580

λαθρομετανάστες κακοποιούν γυναίκες στο Σύνταγμα



‘Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε…


Συλλήψεις λαθρομεταναστών



Άγρια καταδίωξη δουλεμπόρου στην Εγνατία Οδό


Σκηνές βγαλμένες από ταινία του Χόλυγουντ εκτυλίχτηκαν στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα με κατεύθυνση από Ξάνθη προς Καβάλα, όταν ένα λευκό Citroen δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσει.

Η καταδίωξη ξεκίνησε λίγο έξω από την πόλη της Ξάνθης. Το λευκό Ι.Χ., το οποίο οδηγούσε ένας νεαρός άνδρας, ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς απέφευγε τα προπορευόμενα οχήματα. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που παραλίγο να προκαλέσει ατύχημα και να συγκρουστεί μαζί τους. Όπως τελικά αποδείχθηκε, μέσα στο λευκό αυτοκίνητο υπήρχαν λαθρομετανάστες.

Στην καταδίωξη αρχικά μετείχε ένα μόνο όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο ύψος της διασταύρωσης με την Χρυσούπολη οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ακόμη ένα περιπολικό. Αυτό όμως δεν πτόησε τον καταδιωκόμενο οδηγό, καθώς ανέπτυξε ακόμη περισσότερο ταχύτητα!

Τελικά, λίγο πριν τον κόμβο του Αγίου Σίλα, έξω από την πόλη της Καβάλας, ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Οι αστυνομικοί με συντονισμένες κινήσεις ακινητοποίησαν αρχικά τους λαθρομετανάστες. Ο δουλέμπορος, ο οποίος κατάφερε να κρυφτεί σε θαμνώδη περιοχή, συνελήφθη μετά από λίγο, αν και προέβαλε αντίσταση στις αστυνομικές Αρχές.

http://www.zougla.gr/news.php?id=50889

Λαθροδιακινητές ετών 15 και 18!


Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στις περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλονίκης, χθες στις 09:30 το πρωί, μπροστά από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο αλλοδαποί διακινητές λαθρομεταναστών, ηλικίας 18 και 15 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσαν μεταφορά είκοσι δύο λαθρομεταναστών, εκ των οποίων οι επτά ήταν ανήλικοι, με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη όπου και συνελήφθησαν τόσο οι διακινητές, όσο και οι λαθρομετανάστες.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51482


Στα… χέρια της αστυνομίας τρεις δουλέμποροι


Έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα στις περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλονίκης, χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τέσσερις διακινητές λαθρομεταναστών, ένας Έλληνας και τρείς αλλοδαποί, ηλικίας 27, 26,29 και 35 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, διαπίστωσαν μεταφορά είκοσι πέντε (25) λαθρομεταναστών, εκ των οποίων οι έξι ήταν ανήλικοι, με προορισμό την Αθήνα και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη, όπου και συνελήφθησαν τόσο οι διακινητές, όσο και οι λαθρομετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα – προανάκριση, προέκυψε ότι στην ομάδα των διακινητών θα συμμετείχε και 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Βελεστίνου, καθ’ οδόν προς Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντούσε τους υπόλοιπους σε προκαθορισμένο ραντεβού. Κατασχέθηκαν δύο πολυτελή ΙΧΕ αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Διεξάγονται έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52329


Έκρυβε λαθρομετανάστες στο φορτηγό του


Στα χέρια των ανδρών του Λιμενικού έπεσε ένας 38χρονος οδηγός φορτηγού στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος προσπάθησε να βγάλει από την χώρα 7 λαθρομετανάστες.

Ο οδηγός είχε κρύψει τους λαθρομετανάστες μαζί με το φορτίο του οχήματος, έγινε όμως αντιληπτός σε έλεγχο που πραγματοποίησε το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον οδηγό και τους λαθρομετανάστες, ενώ κατέσχεσαν το φορτηγό.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52401


Αστυνομικοί παρακολούθησαν τους διακινητές και τους συνέλαβαν


Πρωινές ώρες της Κυριακής, στο 40ο χλμ. Ε.Ο. Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας, συνοριοφύλακες του Τυχερού, που εκτελούσαν υπηρεσία προς εντοπισμό και σύλληψη διακινητών - λαθρομεταναστών, εντόπισαν ομάδα λαθρομεταναστών, οι οποίοι ανέμεναν κρυμμένοι πλησίον της Εθνικής Οδού, την παραλαβή και μεταφορά τους. Οι ανωτέρω λαθρομετανάστες τέθηκαν υπό παρακολούθηση σε συνεργασία με συνοριοφύλακες του Σουφλίου και της ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και την 18.30΄ ώρα της ιδίας εθεάθη ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ο οδηγός του, ένας 37χρονος αλλοδαπός, εξήλθε από αυτό και τους παρέδωσε μία σακούλα με τρόφιμα. Κατόπιν αυτού αναχώρησε από το σημείο και μετά από δύο χλμ. περίπου παρέλαβε μία 36χρονη αλλοδαπή την οποία είχε αποβιβάσει εκ των προτέρων, προκειμένου να τον ενημερώνει σε περίπτωση εμφάνισης της αστυνομίας και συνέχισε την πορεία του προς Αλεξανδρούπολη. Στις 18.40 το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές καθώς και οι 10 λαθρομετανάστες που ανέμεναν στην δασώδη περιοχή.
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι λαθρομετανάστες εισήλθαν λάθρα στη χώρα τις πρωινές ώρες της 19-07-2009 μέσω του ποταμού Έβρου, με πλαστική βάρκα, με τη βοήθεια ενός αλλοδαπού (α.σ.τ.), ο οποίος τους οδήγησε στο σημείο επιβίβασής τους και επέστρεψε στην Τουρκία και για τη μεταφορά τους, προκατέβαλαν 3.000 δολ. Η.Π.Α., έκαστος, στον αλλοδαπό που τους οδήγησε στο σημείο επιβίβασης. Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και δύο κινητά τηλέφωνα Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης όπου τους χορηγήθηκε προθεσμία 48 ωρών για να απολογηθούν. Την προανάκριση ενήργησε το τμήμα συνοριακής φύλαξης Τυχερού.

http://www.xronos.gr/police/detail.php?ID=47676


Συλλήψεις λαθρομεταναστών στα ανοιχτά της Σάμου


Όλη τη νύχτα αναζητούσαν οι λιμενικές αρχές στη Σάμο τέσσερις μετανάστες που, προσπαθώντας να μπουν λαθραία στη χώρα από τα τουρκικά παράλια, κατέστρεψαν τη φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν με άλλους 8 συμπατριώτες τους και έπεσαν στη θάλασσα.

Νωρίτερα χθες το απόγευμα είχαν εντοπιστεί επτά άνδρες και μια γυναίκα στη θαλάσσια περιοχή ένα ναυτικό μίλι ανατολικά του ακρωτηρίου «Γάτος» στη Σάμο, από προσωπικό πλωτού περιπολικού του Λιμενικού Σώματος.

Οι ίδιοι είπαν στους λιμενικούς ότι τρύπησαν τη βάρκα τους όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού και έπεσαν στη θάλασσα. Τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκαν και οι 4 συμπατριώτες τους.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείου Σάμου για να υποβληθούν προληπτικά σε εξετάσεις.


http://www.zougla.gr/news.php?id=51572



Συλλήψεις Τούρκων διακινητών

Αυξημένη ροή μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά καταγράφηκε και το τελευταίο τριήμερο.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν, συνολικά, 152 άτομα, ανάμεσά τους 25 γυναίκες και 17 παιδιά, που επιχειρούσαν να φτάσουν παράνομα στη χώρα μας. Παράλληλα, συνελήφθησαν και δύο Τούρκοι διακινητές, ηλικίας 24 και 25 χρόνων, αντίστοιχα.

Ο 25χρονος διακινητής ήταν χειριστής ταχύπλοου, που εντοπίστηκε ανοιχτά της Χίου να μεταφέρει 17 αλλοδαπούς, ανάμεσά τους 4 γυναίκες, ενώ ο 24χρονος ήταν χειριστής μιας φουσκωτής μηχανοκίνητης βάρκας, η οποία εντοπίστηκε ανοιχτά της Λέσβου να ρυμουλκεί δύο φουσκωτές κωπήλατες βάρκες με συνολικά 65 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 12 γυναίκες και 13 παιδιά. Να σημειωθεί ότι στη Λέσβο συνελήφθησαν άλλοι 36 μετανάστες, ανάμεσά τους 3 γυναίκες και 4 παιδιά. Οι υπόλοιποι μετανάστες συνελήφθησαν στη Σάμο (28) και στην Κω (6).

Διαψεύδονται κατηγορηματικά από τις ελληνικές Αρχές δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου περί ξυλοδαρμού δύο Τούρκων από λιμενικούς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο Τούρκοι ανέφεραν πως είχαν βγει για ψάρεμα με φουσκωτό σκάφος, πέρασαν κατά λάθος στα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους εντόπισαν λιμενικοί, οι οποίοι τους ξυλοκόπησαν.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=4770815


Σε ξενοδοχείο στον Καβρό οι λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν νότια των Χανίων

Σε ξενοδοχείο στον Καβρό Χανιων μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι 41 από τους συνολικά 45 λαθρομετανάστες που είχαν εντοπισθεί χθες το βράδυ σε ακτή στα νότια παράλια του νομού Χανίων.

Αργά χθες το απόγευμα κάτοικοι της Κουντούρας εντόπισαν 20 από αυτούς να περιφέρονται σε βραχώδη ακτή. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και λίγο μετά αστυνομικοί και λιμενικοί εντόπισαν την ομάδα των 20.

Σε συνεννόηση με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Δήμο Πελεκάνου αποφασίσθηκε να μεταφερθούν προσωρινά στο δημοτικό σχολείο Κουντούρας. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους δόθηκε νερό και τροφή.

Όπως είπαν, τους είχε αποβιβάσει στην περιοχή ένα άσπρο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο αργά το βράδυ εντοπίσθηκε ανοικτά του Ακρωτηρίου «Κριός» και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Όπως διαπιστώθηκε, στο σκάφος, μήκους 15 μέτρων, επέβαιναν άλλα 25 άτομα τα οποία επίσης οδηγήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Κουντούρας.

Μεταξύ των 45 ήταν και δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο κέντρο υγείας Κανδάνου, ενώ η έγκυος το πρωί μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Δήλωσαν πως ξεκίνησαν πριν από 4 ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν δύο άτομα που φέρονται ως οι διακινητές των λαθρομεταναστών.

Το σκάφος που τους μετέφερε και έφερε γερμανική σημαία, ήταν νηολογίου Αμβούργου.

Άνδρες της ΕΛΑΣ θα εξετάσουν έναν - έναν τους λαθρομετανάστες προκειμένου μέσα από τις διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει να αποφασισθεί η τύχη τους.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/07/2009_289632

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο


Στο Λιμεναρχείο Σάμου κρατούνται 34 αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν από λιμενικούς στο Ακρωτήρι Πράσσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων και πιστοποιητικών, επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια με μηχανοκίνητο φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν 27 άνδρες, 3 γυναίκες και 4 ανήλικοι.

Λόγω εισροής υδάτων, η λέμβος βυθίστηκε και στη συνέχεια οι αλλοδαποί περισυλλέγησαν και διακομίστηκαν στο Γενικό νοσοκομείο Σάμου για εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από τη λιμενική Αρχή του νησιού.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=53948&cid=4

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών στη Σάμο

Συνολικά 30 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της βραχονησίδας «ΜΑΚΡΟΝΗΣΙ» της Σάμου από άντρες του Λιμενικού.

Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων 4 γυναίκες και 7 ανήλικοι, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με μηχανοκίνητη λέμβου, την οποία και βύθισαν όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία πλωτού περιπολικού σκάφους του Λιμενικού.

Μετά την περισυλλογή, οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52082





Απόδραση Γεωργιανού κρατουμένου από το ΑΤ Μοσχάτου



Από το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου απέδρασε ένας 22χρονος Γεωργιανός πριν από λίγη ώρα.

Ο δραπέτης συνελήφθη με τις κατηγορίες της κλοπής, της πλαστογραφίας και για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Την ώρα που βρισκόταν στο Τμήμα, ο νεαρός είπε στους αστυνομικούς ότι αισθάνθηκε μία ξαφνική αδιαθεσία και αυτοί τον οδήγησαν σε χώρο προσωρινής κράτησης, χωρίς όμως να του βάλουν χειροπέδες.

Ο νεαρός Γεωργιανός κατάφερε και απέδρασε, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν διέφυγε από την πόρτα ή το παράθυρο.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52385

Αλλοδαποί κακοποιοί έβαλαν φωτιά στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου για να αποδράσουν



Κινηματογραφικές σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου, όταν δύο Ρουμάνοι κακοποιοί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί νωρίτερα να κλέβουν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά στο κελί τους με σκοπό να αποδράσουν.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είναι αδέρφια 28 και 32 ετών, συνελήφθησαν την ώρα που έσπαζαν παράθυρο αυτοκινήτου με σκοπό να το διαρρήξουν και να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα που θα έβρισκαν στο εσωτερικό του.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο κρατητήριο του Τμήματος, όμως ο ένας από αυτούς, γύρω στα μεσάνυχτα, προφασιζόμενος ότι θέλει να πάει τουαλέτα κατάφερε να δημιουργήσει πανικό, καθώς άρχισε να χτυπάει αρχικά το κεφάλι του στον τοίχο και στη συνέχεια σε γυάλινη εσωτερική πόρτα.


Ο δράστης οδηγήθηκε και πάλι στο κρατητήριο, ωστόσο έβαλε φωτιά σε κλινοσκεπάσματα με σκοπό την απόδραση.

Αστυνομικοί έτρεξαν να σβήσουν την πυρκαγιά, ενώ οι δράστες για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κατερίνης, ενώ σήμερα θα βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Παράλληλα θα γίνει έρευνα στο σπίτι τους στην Λεπτοκαρυά.


http://www.zougla.gr/news.php?id=50708