Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Οριστική «σκούπα» στο ΕφετείοΤο «τελεσίγραφο» των Αρχών στους μετανάστες που είχαν μετατρέψει σε αυτοσχέδιο κατάλυμα το κτίριο του παλιού Εφετείου στην Σωκράτους, στο ύψος της Ομόνοιας, απέδωσε και η αποχώρησή τους ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικά προβλήματα το μεσημέρι της Τρίτης.

Είχαν προηγηθεί οι πυρκαγιές σε σωρούς απορριμμάτων εντός του κτιρίου, σε τρεις ορόφους, προ ημερών, οι οποίες οδήγησαν στη νέα και πιθανώς τελική επέμβαση.

Υπό την επιτήρηση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. η πλειοψηφία των «ενοίκων» αποχώρησε ενώ το πρωί συνελήφθησαν τα τελευταία έξι άτομα, ρουμανικής και νιγηριανής καταγωγής, που παρέμεναν στο χώρο και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, όπου θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν βρίσκονται νόμιμα ή παράνομα στην Ελλάδα.

Μετά την πλήρη εκκένωση του κτιρίου, κλιμάκια αστυνομικών το ερεύνησαν σχολαστικά και στη συνέχεια αποκλείστηκε η πρόσβαση σε αυτό και τοποθετήθηκε φρούρηση, ενώ συνεργείο καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων καθαρίζει και απολυμαίνει τον περιβάλλοντα χώρο.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=4798824

Δεν υπάρχουν σχόλια: