Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Σύλληψεις για εμπορία ναρκωτικών



Επέστρεψε στη φυλακή με 47 γρ. κοκαΐνης στο στομάχι του

Ένας 24χρονος αλλοδαπός, έγκλειστος των φυλακών Δομοκού συνελήφθη αμέσως μετά την επιστροφή του από οχταήμερη άδεια, λίγες ώρες αφότου πέρασε την είσοδο του ιδρύματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά ο 24χρονος είχε πάρει νόμιμα άδεια αλλά με την επιστροφή του κίνησε τις υποψίες των σωφρονιστικών υπαλλήλων ότι κάτι συνέβαινε.

Όπως αποδείχθηκε τελικά είχε καταπιεί 5 νάιλον ανισοβαρείς συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 47,4 γραμμαρίων, τις οποίες και απέβαλε δια της φυσικής οδού στον χώρο υποδοχής κρατουμένων των φυλακών. Προανάκριση για το συμβάν κάνει το Α.Τ. Λαμίας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51967

Σύλληψη για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν χθες 25χρονο αλλοδαπό, αφού βρέθηκαν μέσα στην οικία του, στην περιοχή Αμπελοκήπων, 9 μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 19,4 γρ. και 2 μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2,1 γρ.

Ο δράστης είχε σκοπό να διακινήσει τα εμπορεύματα σε στέκια τοξικομανών.

Επίσης, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.415 ευρώ, προερχόμενο από την ως άνω παράνομη δραστηριότητα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=52942


«Πότιζαν» την αγορά με 50 κιλά ηρωίνη το μήνα


Στην εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στην Αττική προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά άτομα -πέντε Αλβανοί και δυο Ιρανοί- ανάμεσα στους οποίους και ένας 16χρονος, οι οποίοι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωΐνης και κοκαΐνης.

Σε διαμέρισμα που διατηρούσε η σπείρα, είχαν στήσει εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ηρωΐνης. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ολόκληρο τον εξοπλισμό του εργαστηρίου, καθώς επίσης 5 κιλά και 635 γραμμάρια ηρωΐνης, 140 γραμμάρια κοκαΐνης, 3.800 ευρώ, τρεις ζυγαριές ακριβείας, δέκα κινητά τηλέφωνα και ένα ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για την προώθηση των ναρκωτικών.

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακινούσε περίπου 50 κιλά ηρωΐνη το μήνα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51079

Σύλληψη 21χρονου με 10 κιλά ηρωίνη


Συνολικά 10.760 γραμμάρια καθαρής ηρωίνης, που προοριζόταν για την Αθήνα κατάσχεσαν τελωνειακοί του μεθοριακού σταθμού Κήπων Έβρου.

Τα ναρκωτικά εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου των τελωνειακών στη βαλίτσα 21χρονου Λιθουανού, που ταξίδευε στο λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής Κωνσταντινούπολη - Αθήνα.

Η ηρωίνη ήταν κρυμμένη σε πέντε συσκευασίες, στα ειδικά διαμορφωμένα διπλά τοιχώματα της βαλίτσας του νεαρού.

Συγχρόνως, σε πολλά σημεία της βαλίτσας υπήρχαν φύλλα κανέλλας, προκειμένου να παραπλανηθεί ο σκύλος ανιχνευτής σε περίπτωση ελέγχου.

Ανακρινόμενος ο νεαρός Λιθουανός είπε στους τελωνειακούς ότι ανέλαβε την μεταφορά της βαλίτσας με εντολή μέσω ίντερνετ. Η βαλίτσα θα παραδιδόταν σε άγνωστο άτομο που θα τον πλησίαζε στην Αθήνα και θα του έδινε ως αμοιβή 500 ευρώ.

Ο 21χρονος με τη δικογραφία που σχηματίζεται, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως προ δωδεκαημέρου, ακόμη ένας 24χρονος Λιθουανός συνελήφθη στο τελωνείο Κήπων, διότι με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μετέφερε στη βαλίτσα του 7,5 κιλά ηρωίνης.

http://www.zougla.gr/news.php?id=51998





Δεν υπάρχουν σχόλια: