Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Το αδιέξοδο της Ελλάδας Με 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και με 1,5 εκατομμύριο ξένους εργάτες

Αυτό είναι το σχέδιο των μεγαλοκαπιταλιστών που ο τελειωτικός σκοπός τους είναι: Να αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, με πρωτόγονους και υποτακτικούς ξένους εργάτες, με ανύπαρκτη πολιτική και ταξική συνείδηση.

Το σχέδιο όμως για τη διάσωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού είναι εντελώς διαφορετικό και απαιτεί άμεσα: Την αύξηση της γεννητικότητάς του, και τον περιορισμό των ξένων στους εντελώς αναγκαίους, και όταν δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι.

1. Όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι το στρατηγικότερο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη, είναι το σχέδιο της ραγδαίας εθνολογικής αλλαγής του πληθυσμού της Ελλάδας.
Πρώτοι οι εφοπλιστές αντικατέστησαν το ενενήντα τοις εκατό των Ελλήνων ναυτεργατών με ξένους. Εν συνεχεία, το μεγάλο και μικρό κατασκευαστικό κεφάλαιο αντικατέστησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οικοδόμους επίσης με ξένους. Εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ εκθειάζει με τις επίσημες εκθέσεις του τη χρησιμότητα της μετανάστευσης.

Όλα σχεδόν τα αστικά συγκροτήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με επικεφαλής την "Καθημερινή", το "Βήμα" και την "Ελευθεροτυπία", προπαγανδίζουν λυσσαλέα την εισαγωγή ξένων εργατών. Και όλα τα κόμματα, ακόμα και η δεξιά Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τις αυστηρές διαταγές της αστικής τάξης, υπηρετούν πιστά το ίδιο σχέδιο.

Το σχέδιο της αστικής τάξης για μαζική εισαγωγή εκατομμυρίων από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς δεν γίνεται για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις, αλλά μάλλον τις έχει μειώσει. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, όπως ήταν κάποτε η ανοικοδομούμενη ματαπολεμική Γερμανία ή η ραγδαία αναπτυσσόμενη Αμερική. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι σκοπός της αστικής τάξης είναι η αφαίρεση των θέσεων εργασίας από τους "απαιτητικούς" Έλληνες και η αντικατάστασή τους με υποτακτικούς τριτοκοσμικούς ξένους, με ανύπαρκτη ταξική συνείδηση. Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε απ΄τη μια πλευρά ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και απ' την άλλη ενάμισι εκατομμύριο ξένους εργαζόμενους στη χώρα.

Είναι λοιπόν τεράστιο ψέμα ότι κάτω απ΄ τις σημερινές συνθήκες "οι ξένοι δεν παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων".


Το σχέδιο όμως αυτό δεν περιορίζεται στους χώρους εργασίας αλλά στοχεύει στην ίδια την εθνολογική σύνθεση της Ελλάδας. Η αστική τάξη δεν θέλει την Ελλάδα να κατοικείται αποκλειστικά από τον Ελληνικό λαό, γι' αυτό θέλει να εγκαταστήσει μόνιμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας εκατομμύρια ξένους. Τους ξένους αυτούς τους θέλει κοινωνικά καθυστερημένους, ταξικά ακίνδυνους, πολιτικά ανίδεους και θρησκευτικά ελεγχόμενους. Γι' αυτό σχεδιάζει τη μαζική εισαγωγή μουσουλμάνων, που πληρούν περισσότερο τις παραπάνω προδιαγραφές. Μάλιστα, για να επιταχύνει την εθνολογική αλλοίωση της χώρας, έχει εγκαταλείψει τελείως αβοήθητη την ελληνική οικογένεια, χωρίς κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς γονικές άδειες και επιδόματα, και έχει καταδικάσει τους Έλληνες να έχουν το χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη. Ξέροντας ότι την ίδια στιγμή, οι καθυστερημένοι ξένοι πληθυσμοί που ζουν στην Ελλάδα, λόγω συνήθειας και χαμηλότατων απαιτήσεων τεκνοποιούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την πιστή τήρηση του σχεδίου αυτού.
Απ' τη μια μεριά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στερούμενος άλλωστε προσωπικά ελληνικής εθνικής συνείδησης, επέλεξε για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης μια κατ' ουσίαν Τουρκάλα υποψήφια, τη στιγμή που το 90% του πληθυσμού της υπερνομαρχίας είναι ελληνικός. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί θρασύτατα να πείσει τον ελληνικό λαό όχι απλά να δεχτεί την εισαγωγή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και Τούρκων, αλλά και να υποταχθεί πολιτικά σε αυτούς, παραδίδοντάς τους τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρότασή του να δοθούν με συνταγματική διάταξη στους ξένους πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Απ' την άλλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δείχνει πρωτοφανή ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα, παρά το θάνατο του Έλληνα πιλότου, προκειμένου να υποστηρίξει με νύχια και με δόντια την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να πετύχουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., έτσι ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή εκατομμυρίων καθυστερημένων μουσουλμάνων από τα βάθη της Τουρκίας υπό την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι τα δύο μεγάλα ελληνικά αστικά κόμματα εξακολουθούν να τηρούν πιστά το σχέδιο. Και βέβαια ακολουθούνται κατά πόδας από όλο το συρφετό της λεγόμενης "αριστεράς", που έχει αναγορευθεί στο μεγαλύτερο εχθρό του ελληνικού λαού, πλασάροντας την αντικατάστασή του σαν "φιλανθρωπία", "διεθνισμό" και "αντιρατσισμό".

3. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων, όπως η ιδιωτικοποίηση οργανισμών και υπηρεσιών, η σκανδαλώδης εύνοια στους εφοπλιστές (που όμως δεν αργκούνται στην απελευθέρωση ναύλων και δρομολογίων και τα απαιτούν όλα), η προσπάθεια ανοίγματος του ασφαλιστικού και ούτω καθεξής.
Ένα απ΄ τα σημαντικότερα μέτωπα που έχει ανοίξει αυτόν τον καιρό είναι της παιδείας, την οποία προσπαθεί να καθυποτάξει στο κεφάλαιο και να ιδιωτικοποιήσει, χτυπώντας συγχρόνως τα δικαιώματα των φοιτητών, οι οποίοι όμως αντιδρούν με ένα πλατύ κύμα καταλήψεων.
4. Στο διεθνές πεδίο, το σημαντικότερο γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε, είναι η νέα στρατιωτική συμμαχία των μεγάλων σταλινοκαπιταλισμών της Ρωσίας και της Κίνας, υπό τον τίτλο "Σύμφωνο της Σαγκάης". Το στρατιωτικό Σύμφωνο της Σαγκάης, που αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρωσία και αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κίνα, αποτελεί μια νέα συμμαχία ανάμεσα στα δύο αυτά βάρβαρα νεοκαπιταλιστικά καθεστώτα, που τα συνδέει στενά η κοινή σταλινική καταγωγή τους.
Μάλιστα, το Σύμφωνο αυτό φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αποτελεί το βασικό υποστηρικτή του ισλαμικού φανατισμού, που εκφράζεται κυρίως από τα πυρηνικά εξοπλιστικά σχέδια του Ιράν. Άλλωστε, τόσο ο ρωσοκινεζικός σταλινοκαπιταλισμός, όσο και ο ισλαμικός φανατισμός της άρχουσας τάξης των πετρελαίων, έχουν σαν κοινή απώτερη καταγωγή το σύστημα του ασιατικού δεσποτισμού.
Αν και δεν ξέρουμε πόσο θ' αντέξει η ευρύτερη αυτή συμμαχία σε βάθος χρόνου, εντούτοις τη στιγμή αυτή είναι ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός.
5. Επίσης στο διεθνές πεδίο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις μεγάλες δυσκολίς του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.
Η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με τρόμο την απειλή που εκτοξεύτηκε εκ μέρους των ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να υποτιμήσει το δολάριο κατά 30-40% προκειμένου να υποστηρίξει τη δική της παραγωγή και τις δικές της εξαγωγές. Καταρρίπτοντας το μύθο περί "ισχυρού ευρώ" και "ανίσχυρου δολαρίου", ο αμερικανικός καπιταλισμός δείχνει ότι όχι απλά θέλει το σημερινό φτηνό δολάριο, αλλά σκέφτεται να το υποτιμήσει ακόμα περισσότερο, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που λίγο αφού μαθεύτηκαν τα αμερικανικά σχέδια, εκδηλώθηκε μίνι-κραχ στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ελλάδας.
6. Απέναντι σε όλα αυτά τα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης, ο ελληνικός λαός γενικότερα και κυρίως η ελληνική εργατική τάξη, πρέπει χωρίς κανένα φόβο να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους. Πρέπει ν' αδιαφορήσουν για τον κίνδυνο να τους χαρακτηρίσουν οι διάφοροι πληρωμένοι κοντυλοφόροι "ρατσιστές", και να πάρουν ξεκάθαρη θέση που θα απαρτίζεται από τα παρακάτω δύο σκέλη:

Πρώτον να δοθούν κίνητρα και βοηθήματα στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, υπό μορφή τόσο κοινωνικών, όσο και οικονομικών παροχών, για να αυξήσει τη γεννητικότητά του.

Και δεύτερον, να περιοριστεί ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα σε τόσους όσους αντέχει η ελληνική οικονομία, δηλαδή σε τόσους όσους μπορούν να απασχοληθούν χωρίς να προκαλείται ανεργία στους Έλληνες εργαζόμενους.

Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα αιτήματα θα γίνουν πλατιά αποδεκτά απ΄ τον ελληνικό λαό, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν οι εκμεταλλευτές του.
Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του και τις εκατόμβες των μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας του. Και τελικά πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει την εξαφάνισή του.
Αθήνα, 31.5.2006 Η Συντακτική Επιτροπή

«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς» Αυτό είναι ένα από τα πλέον επίκαιρα συνθήματα του Μάρξ, για την περιφρούρηση της ύπαρξης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και ιδιαίτερα της ελληνικής. Από τη σύνταξη της εφημερίδος

Πηγη «Σοσιαλιστική Προοπτική» που αποτελεί εδώ και δεκαετίες το όργανο της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής) – Ιούνιος 2006, Νο 218.


Στη... φάκα Γεωργιανοί διαρρήκτες που είχαν «ρημάξει» την Αττική

«Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται», λέει η παροιμία και κάπως έτσι την πάτησαν έξι Γεωργιανοί διαρρήκτες, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 65 κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες πήγαν σε ενεχυροδανειστήριο στην Νέα Φιλαδέλφεια για να δώσουν μεγάλο αριθμό χρυσαφικών, όμως ο ιδιοκτήτης του κάτι υποψιάστηκε και ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία τους συνέλαβε.

Όπως διαπιστώθηκε οι Γεωργιανοί έκλεβαν σπίτια τις πρωινές κυρίως ώρες, όταν απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες. Παραβίαζαν τον αφαλό της πόρτας και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, κινητά, τιμαλφή και μικρές ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν.

http://www.zougla.gr/news.php?id=13324

Ρουμάνοι είχαν παγιδεύσει ΑΤΜ



Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο Ρουμάνοι την ώρα που πήγαν να αφαιρέσουν χρήματα από ΑΤΜ τράπεζας στη Γλυφάδα, το οποίο προηγουμένως είχαν παγιδεύσει.

Περαστικοί είδαν κάποιες περίεργες κινήσεις των δραστών και ειδοποίησαν την αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας Γλυφάδας έσπευσαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τους κακοποιούς.

http://www.zougla.gr/news.php?id=13354

Κομφούζιο στην Π. Ράλλη από διαδήλωση μεταναστών

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στην οδό Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του Μεταγωγών και στην γύρω περιοχή, λόγω συγκέντρωσης 300 περίπου μεταναστών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα κατά τη διαδικασία έκδοσης αδειών παραμονής και εργασίας.

Οι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει από το σημείο και κατευθύνονται μέσω της οδού Πειραιώς προς το Θησείο.

Σημειώνεται ότι με το θέμα ασχολήθηκε και ο Συνήγορος του πολίτη, ο οποίος επεσήμανε τα προβλήματα και την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι μετανάστες αιτούνται ασύλου ή άδειας παραμονής και εργασίας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=13292

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Συνελήφθησαν αλβανοί εκτελεστές

Τους βαραίνει σχεδόν το σύνολο του ποινικού κώδικα. Κατηγορούνται για ότι έχουν διαπράξει 11 δολοφονίες, 13 απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων- και είναι μόνο μερικά από τα αδικήματα.

Ήρθαν στην Αθήνα από την Αλβανία, και οργανώθηκαν σε μια 20μελή ομάδα, με σκοπό να ελέγξουν το εμπόριο ναρκωτικών. Η διαφωνίες που είχαν σχετικά με τον καταμερισμό των χρημάτων χώρισε τους δρόμους τους και διασπάστηκαν σε δύο νέες ομάδες. Τότε άρχισε η αλληλοεξόντωση. Όποιος επικρατούσε θα έπαιρνε τον έλεγχο της εμπορίας των ναρκωτικών.

Τον τελευταίο χρόνο, τα μέλη της πρώτης ομάδας εκτελέστηκαν- εκτός από έναν συνεργό τους ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, και βρίσκεται στη φυλακή-. Από τη δεύτερη ομάδα μόνο πέντε κατάφεραν να γλιτώσουν- τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, ενώ αναζητείται ο πέμπτος συνεργός τους. Στα μέλη της δεύτερης ομάδας της Αλβανικής μαφίας που δρούσε στην Αττική, οι αστυνομικοί αποδίδουν τη βαριά εγκληματικότητα που καταγραφόταν στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα.

Πιο συγκεκριμένα οι αλβανοί κακοποιοί κατηγορούνται για τις δολοφονίες, Αλβανού στις 5/09.2007 στην οδό Βαρείας Ηπείρου στον Κολωνό, στις 21/10.207 ενός Αλβανού και μιας Ελληνίδας, μέσα σε καφενείο στην οδό Νεοφύτου Μεταξά 14, στις 18/01.2008 είχαν δολοφονήσει έναν Αλβανό μέσα σε καφενείο στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι . Τρεις μήνες μετά, στις 26/04.2008 εκτέλεσαν έναν ακόμα πρώην σύντροφό τους, σε καφετέρια στην οδό Ελ.Βενιζέλου 85 στη Ν.Σμύρνη, ενώ στις 14/05.2008 τρεις Αλβανοί πρώην συνεργάτες τους έπεφταν νεκροί σε καφενείο στην οδό Αλκιβιάδου 48 στον Αγ.Παντελεήμονα και ένα μήνα μετά, στις 8/06.2008 εκτέλεσαν έναν ακόμη Αλβανό μέλος της αντίπαλης ομάδας, μέσα στη μέση του δρόμου, επί της οδού Ραιδεστού 227 στο Κερατσίνι.

Σε 7 ταυτόχρονες εφόδους σε σπίτια που διατηρούσαν στην Αθήνα οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν 2 ημιαυτόματα SCORPION, 3 πιστόλια, 10 γεμιστήρες όπλων, 450 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2.5 κιλά χασίς, 1.5 κιλά ηρωίνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, στολές αστυνομικών, πτυσσόμενα γκλοπ, 10 κινητά τηλέφωνα και 7.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/220316.html

Συλλήψεις λαθρομεταναστών

Σφραγισμένη κενή αίτηση για άσυλο σε αλλοδαπό και μάλιστα με προσωπική σφραγίδα αστυνομικού είχαν στην κατοχή τους 3 αλλοδαποί που συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Καλλιθέα.

Οι δύο από τους συλληφθέντες βρίσκονταν παράνομα στην χώρα μας, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός συνελήφθη διότι τους είχε παραχωρήσει κατάλυμα έναντι 200 ευρώ για τον καθένα.

Στην κατοχή τους, εκτός από την κενή αίτηση, βρέθηκαν 2 πακιστανικά διαβατήρια, που όμως δεν ανήκαν σε αυτούς, φωτοτυπία βεβαίωσης για κατάθεση αίτησης για ανανέωση άδειας παραμονής, επίσης άλλου αλλοδαπού, και 200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=13249

Γεωργιανός Κατηγορείται για 21 ληστείες

19 ληστείες σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ και άλλες 2 σε πρατήριο υγρών καυσίμων και Ιντερνετ καφέ φέρεται να είχε διαπράξει ένας Γεωργιανός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο 41χρονος Γεωργιανός, από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι από τον περασμένο Μάιο έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του, με την απειλή πιστολιού είχε διαπράξει 21 ληστείες και είχε αποσπάσει 35.000 ευρώ, τα οποία και ξόδεψε.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ένα δίπλωμα οδήγησης. Η έρευνα ωστόσο των αστυνομικών συνεχίζεται για τυχόν συμμετοχή του 41χρονου και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ο δράστης, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/220179.html

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΣΟΚ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

Επιστολή με 1000 υπογραφές στέλνουν κατοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βολευτές. Τα όσα περιγράφουν και τα όσα βιώνουν είναι πράγματικά τραγικά. Ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή τους διαβάστε και φρίξτε, τρελλαθείτε, αηδιάστε και επιτέλους ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ...



Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφα
Κοιν.: Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κων/νο Καραμανλή,
Υπουργό Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξης κ. Παυλόπουλο,
Υπουργό Δικαιοσύνης κ Χατζηγάκη,
Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο,
Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη,
Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη,
Αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές Α΄ Αθηνών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,
ΣΥΝ και ΛΑΟΣ,
Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρα,
Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό,
Δήμαρχο Αθηνών κ. Κακλαμάνη,
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά,
Πρόεδρο Δικ. Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινό,
Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Μεγάλος αριθμός μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα- Πλατεία Αττικής και οι τραγικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

Τα επίσημα κρατικά στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 1.500.000 ανθρώπους από άλλες χώρες του κόσμου που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από άθλιες και επικίνδυνες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές καταστάσεις που συνέβαιναν ή συμβαίνουν στη χώρα τους. Ποσοστιαία, λοιπόν, οι μετανάστες καλύπτουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της πατρίδας μας.
Στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον Άγιο Παύλο- Σταθμού Λαρίσης έως τον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών και από την Πατησίων έως την Λιοσίων, ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι. Αναλογικά, λοιπόν- βάσει του 15%- στην περιοχή μας πρέπει να κατοικούν 100.000 περίπου αλλοδαποί.
Στο σημείο αυτό θα αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία μιας μικρής έρευνας σε μερικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά) της περιοχής μας, ενδεικτικό δείγμα για τον πραγματικό αριθμό αλλοδαπών που ζουν κοντά μας.










Εάν συμβαίνει το ένα ή το άλλο, γνωρίζετε ότι στην περιοχή μας ζει και βασιλεύει στο έπακρον και με τις χειρότερες μορφές της η βία, η εγκληματικότητα, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κάθε μορφής παραβατικότητα, με αποτέλεσμα το τελευταίο 10μηνο να έχουν συμβεί 13 φόνοι, πλήθος αιματηρών ληστειών και αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η αστυνόμευση της περιοχής είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη, λόγω αδυναμίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, λόγω έλλειψης προσωπικού;

Γνωρίζετε, ότι οι αναφορές και οι έγγραφες αιτήσεις των διοικητών του Α.Τ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους, παραμένουν επί χρόνια αναπάντητες;

Γνωρίζετε, ότι ο περίβολος του μεγαλοπρεπούς ενοριακού Ιερού Ναού μας, του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς επίσης και η υπόλοιπη πλατεία, αποτελούν μεταναστευτική «χωματερή», απαγορευτική ακόμη και για την διέλευση των πεζών;

Γνωρίζετε, ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της περιοχής μας, προσφέρουν καθημερινό τόπο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς;


Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, αν και κέντρο της Πρωτεύουσας της πατρίδας μας, αποτελεί πλέοντόπο προς αποφυγή για κατοικία, επένδυση, επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και επίσκεψη από Έλληνες οποιασδήποτε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου;

Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, ως άλλοτε πόλος έλξης φοιτητών, οικογενειών καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματιών, ακόμη και περιπατητών, μετρά πλέον μηδενικά στην κυριολεξία ποσοστά;

Γνωρίζετε, ότι οι τιμές των ακινήτων της περιοχής μας φθίνουν συνεχώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα; Γνωρίζετε, ότι οι μόνοι πλέον Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι ελάχιστοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ξεφύγουν κι αυτοί από εδώ;

Γνωρίζετε, ότι δεν υπάρχει νέος και νέα στην περιοχή μας;

Γνωρίζετε, ότι το 75% περίπου των καταστημάτων της περιοχής επιχειρείται από αλλοδαπούς;


Γνωρίζετε, ότι η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής μας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που προσπαθούν μάταια να την επισκεφτούν;

Γνωρίζετε, ότι από νωρίς το απόγευμα δεν υπάρχει Έλληνας σε δρόμο της περιοχής μας;

Γνωρίζετε, ότι όσοι Έλληνες έφυγαν από την περιοχή, το σκέπτονται αρκετά πριν επισκεφθούν γονείς ή συγγενείς που παρέμειναν εδώ;

Γνωρίζετε, ότι ακόμη και οι οικογενειάρχες μετανάστες ασφυκτιούν και οι ίδιοι με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μερικοί από αυτούς, μην αντέχοντας άλλο, μετακομίζουν σε άλλη περιοχή;

Γνωρίζετε, ότι οι βραδινές Θείες Λειτουργίες στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν παύσει να τελούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω του φόβου των πιστών για το τι θα τους συμβεί στο δρόμο, κατά την προσέλευση και την επιστροφή στα σπίτια τους;

Μήπως, για όλα τα παραπάνω δεν καταδέχεται να κατοικήσει κανένας «επώνυμος» στην περιοχή μας;

Εκτιμούμε, ότι σε μία από τις μεγαλύτερες αναγκαστικές εσωτερικές μεταναστεύσεις των Ελλήνων -σε περίοδο ειρήνης- σημειώθηκε στην περιοχή μας, τα τελευταία 10-15 χρόνια, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον- άρον και όσο- όσο τα σπίτια τους και δανειζόμενοι από Τράπεζες υπέρογκα χρηματικά ποσά, ως συμπλήρωμα, αγόρασαν σπίτια σε άλλες «καθαρές», αλλά πανάκριβες περιοχές της Αθήνας, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους φυσιολογικά, αλλά και οι ίδιοι να ζήσουν με ασφάλεια.
Με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες τους, μαζί με αυτούς και τους υπόλοιπους (παράνομους και ανένταχτους) τους βοηθάμε ποικιλοτρόπως και ως Έλληνες που είμαστε τους θεωρούμε όλους συνανθρώπους μας, αδέλφια μας. Όμως, μαζευτήκαμε πολλά αδέλφια μαζί στο ίδιο σπίτι και μη χωρώντας πια όλοι μαζί, αποχωρήσαμε εμείς.
Με μεγάλο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε τον μεγάλο αριθμό τους, που σε σχέση με τους ελάχιστους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή, πέραν της αισθητικής άποψης, έχουν παρουσιαστεί και διάφορα άλλα προβλήματα που έχουν άμεση επίδραση στην συμπεριφορά τόσο των Ελλήνων, όσο και στη δική τους.
Η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον τόσους μετανάστες και η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Και ως απόδειξη, σας παραθέτουμε επιπλέον γεγονότα του τελευταίου 2μήνου:

Έχουν έρθει στην περιοχή μας 25- 30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες (άντρες, γυναίκες, παιδιά) όπου κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στις πλατείες, κατά ομάδες των 20 έως 30 ατόμων. Καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων, ψάχνουν κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν εντός αυτών ή πεταμένα στους δρόμους. Σε ορισμένα δε σημεία συγκεντρώνονται σε ομάδες των 50 τουλάχιστον ατόμων, περιμένοντας έξω από πολυκατοικίες και εισέρχονται ανά ομάδες των δέκα ατόμων, αφού προηγουμένως εξέλθουν οι προηγούμενοι.
Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθημερινά το «αντάμωμά» τους, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες (6μμ-8μμ) ξεπερνά τα 2.000 άτομα.
Δεν υπάρχει διαμέρισμα, στο οποίο να κατοικούν λιγότεροι από 50 μετανάστες. Στη πλατεία δε του Αγίου Παντελεήμονα, κοιμούνται και αφοδεύουν καθημερινά περί τους 200 μετανάστες

Ομάδα 300 περίπου Ασιατών μεταναστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και με οργή και με θυμό εκραύγαζαν επί μία τουλάχιστον ώρα «Κάτω η Ορθοδοξία», «Κάτω ο Χριστός».

Έχει αυξηθεί η προκλητικότητα τους απέναντι στους ελάχιστους Έλληνες, κάνοντας χρήση της μεγάλης αριθμητικής τους υπεροχής, αλλά και της ανοχής από το Ελληνικό Κράτος.

Δίπλα στην πλατεία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ισόγειο αίθουσα 120 τ.μ., όπου έχει εκμισθωθεί από τον Ιερό Ναό για να εξυπηρετεί ενορίτες με ομιλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παιδιών και κατηχητικά σχολεία, αγοράστηκε από μουσουλμανική οργάνωση σε διπλάσια τιμή από την τρέχουσα εμπορική της αξία, για να χρησιμοποιηθεί ως «τζαμί». Μάλιστα, εστάλη επείγουσα ειδοποίηση στον Ιερό Ναό να παραδώσει την αίθουσα εντός 2 μηνών.

Το αποκορύφωμα του κακού, πέρα από κάθε όριο φαντασίας:

Σε 3όροφο ακίνητο, δίπλα στον Ιερό Ναό και επί της πλατείας διαμένουν περίπου 500 αλλοδαποί. Στην ταράτσα του κτίσματος υπάρχουν δύο πρόβατα. Σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου μαζί με τους ενοίκους ζουν περί τις 15 κότες και κοκόρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τις απέναντι πολυκατοικίες, όπου έχουν άμεση οπτική επαφή, τόσο στη ταράτσα, όσο και εντός των διαμερισμάτων, οι ένοικοι του συγκεκριμένου ακινήτου κτηνοβατούν στα πρόβατα, σφαγιάζουν δε κοκόρια και κότες με αδιευκρίνιστες προθέσεις και με άμεσες συνέπειες στην Δημόσια Υγεία από προερχόμενες μολυσματικές ασθένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακίνητα της περιοχής μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι κάτοικοι απειλούν να βγουν στους δρόμους για να «καθαρίσουν» την περιοχή, αφού αυτό δεν γίνεται από την κυβερνητική, πολιτική και δημοτική αρχή.

Τέλος, αγαπητοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Ελλάδας μας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα- το οποί εσείς νομοθετείτε- έχετε θέσει ως θεμελιώδη αρχή την ΑΞΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, η ατομική μας ελευθερία καταπατείται βάναυσα, τα δικαιώματά μας ως Έλληνες πολίτες παραβιάζονται καθημερινά και ως συνέπεια αυτών η ανθρώπινη αξία μας έχει τεθεί στο περιθώριο. Εγείρεται πλέον νομικό ζήτημα, για την εξέλιξη του οποίου επιφυλασσόμεθα.
Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:

1. Έλεγχο και καταγραφή των μεταναστών (εργασία, κατοικία),
2. Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτίρια,
3. Αστυνομική και δημοτική επαρκή 24ωρη παρουσία σε πλατείες και δρόμους,
4. Ποσόστωση μεταναστών.

Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Αναδημοσιεύτηκε από: http://egersis.blogspot.com/

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΚΑΛΟΥΣ'' ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Οι μετανάστες της Αθήνας

Το ποσοστό των μεταναστών, που έχουν επιλέξει ως τόπο διαμονής την Αθήνα παρά το οξύ πρόβλημα της νομιμότητας, ξεπερνά το 17% σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Βρετανικού Συμβουλίου. Το ανησυχητικό είναι ότι τα περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς και βίας εναντίον μεταναστών αυξάνονται σε αριθμούς και σοβαρότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού προγράμματος που έχει ως στόχο να αποτυπώσει τις αλλαγές οι οποίες έχουν επέλθει στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ευρώπης από τη μόνιμη διαμονή μεταναστών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Πολιτικής Ένταξης Μεταναστών (MIPEX).

Από τους μετανάστες, οι Αλβανοί έχουν ως ένα μεγάλο βαθμό καταφέρει την αυτοαπασχόληση, ενώ οι Ασιάτες (από Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Ινδία) και οι Κινέζοι ασχολούνται με το εμπόριο. (Οι μισοί Κινέζοι διαθέτουν δικά τους εμπορικά καταστήματα). (εις βαρος των Ελλήνων φυσικά).

Οι μετανάστες δίνουν πνοή στις υποβαθμισμένες γειτονιές της κεντρικής Αθήνας(lol) και έχει αναζωογονηθεί η στάσιμη μέχρι πριν από λίγα χρόνια κτηματο-μεσιτική αγορά στις περιοχές αυτές.(εδώ γελάμε !)

Σύμφωνα, ωστόσο, με πρόσφατη έρευνα της Public Issue σε συνεργασία με το ΙΜΕΠΟ, το 48% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι μετανάστες καταστρέφουν την Ελλάδα διότι απειλούν με μετάλλαξη την εθνική μας ταυτότητα, το 71% θεωρεί ότι οι μετανάστες ευθύνονται για την αύξηση της εγκληματικότητας και μόνο το 21% θεωρεί τη μετανάστευση θετική για την ελληνική κοινωνία. (Οι θετικές απόψεις εκφράζονται κυρίως από τις νεαρότερες ηλικίες και όσους έχουν υψηλή μόρφωση).(sic)

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής συμπεριφοράς και βίας εναντίον των μεταναστών. Το 2007, το Εθνικό Παρατηρητήριο για το Ρατσισμό και την Ξενοφοβία είχε καταγράψει μεγάλη άνοδο των επιθέσεων από οπαδούς ακροδεξιών ομάδων (με παραστρατιωτική ένδυση)(sic) εναντίον τόπων συνάθροισης και διαμερισμάτων μεταναστών - κυρίως Πακιστανών - σε περιοχές των δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Αιγάλεω. Παράλληλα, έχει αυξηθεί και η αστυνομική βία.

Ρενάτα Γρυπάρη

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/220006.html

Μπράβο κυρα ρενάτα άξια, άξια!

Η αστυνομία εξιχνίασε ληστείες οργανωμένης συμμορίας

Νέα στοιχεία προέκυψαν από τις έρευνες του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής, για την οργανωμένη συμμορία Ελλήνων και Γεωργιανών, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές, πρατήρια τσιγάρων, ΕΛ.ΤΑ, υποκαταστήματα τραπεζών, χωρίς να διστάζουν μπροστά σε τίποτε, ακόμα και να πυροβολήσουν.

Πέντε μέλη της συμμορίας είχαν πέσει στα χέρια τις αστυνομίας στις (20/10) και όπως προέκυψε, είχαν συμμετοχή σε περισσότερες από 9 ληστείες με λεία 3.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πρόκειται για 12μελή οργανωμένη εγκληματική ομάδα, «εγκέφαλος» της οποίας φέρεται ένας 29χρονος Ρώσος, ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του και αναζητείται. Από τις έρευνες προέκυψε επίσης η συμμετοχή ενός ακόμα 35χρονου Έλληνα και ενός 31χρονου Ρώσου.

Στη δράση της σπείρας, συμπεριλαμβάνονται η ληστεία στις 20.04.2007 σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στους Θρακομακεδόνες, απ’ όπου οι δράστες οι οποίοι φορούσαν στολές ειδικών φρουρών χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα όμοια με της αστυνομίας και φάρους είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής, το είχαν μεταφέρει σε ερημική τοποθεσία και είχαν αφαιρέσει 1.941.660 ευρώ.

Στις 03.09.2007 είχαν ληστέψει τα ΕΛ.ΤΑ Αχαρνών, επί της Λ.Δημοκρατίας 66, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει 489.425 ευρώ. Στις 15.11.2007, προέκυψε η συμμετοχή τους στη ληστεία των ΕΛ.ΤΑ Π. Φαλήρου στην οδό Ζησιμοπούλου 111, με λεία 49.000 ευρώ. Ένα μήνα αργότερα, το ίδιο υποκατάστημα είχε και πάλι μπει στο στόχαστρό τους, από το οποίο είχαν αφαιρέσει 4.850 ευρώ.

Στις 24.12.2007 είχαν αποπειραθεί να ληστέψουν όχημα χρηματαποστολής ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που μετέφερε το ποσό των 2.040.000 ευρώ από το Καζίνο της Πάρνηθας. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει το όχημα της χρηματαποστολής στο 20ο χλμ. της Λ. Πάρνηθος.

Και στις 27.08.2008, όπως προέκυψε από τις έρευνες, είχαν ληστέψει υπάλληλο της ΔΕΗ στη Ν. Μάκρη, από τον οποίο είχαν αφαιρέσει χρήματα ύψους 62.940 ευρώ και επιταγή που θα κατάθετε σε υποκατάστημα τράπεζας, ύψους 6.199 ευρώ.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων στις (20/10) είχαν βρεθεί και κατασχεθεί: ένα αυτόματο όπλο, δύο πιστόλια, κουκούλες, στολές ειδικών φρουρών, ένας φάρος οροφής αυτοκινήτων, 15.000 ευρώ και δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των υπολοίπων κατηγορουμένων- μελών της σπείρας, και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες ληστείες, και αξιόποινες πράξεις.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/220012.html

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Aλλοδαπή έπνιξε το νεογέννητό της

Μια απίστευτη τραγωδία έλαβε χώρα στο Σχηματάρι, όπου μια 35χρονη αλλοδαπή γυναίκα, βουλγαρικής καταγωγής, έπνιξε τα ξημερώματα το μωρό που έφερε στον κόσμο.


Η γυναίκα, οικιακή βοηθός στο επάγγελμα, ήταν στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά όταν την έπιασαν οι πόνοι του τοκετού δεν πήγε στο νοσοκομείο.

Γέννησε το παιδί μόνη της στο μπάνιο του σπιτιού της και στη συνέχεια τύλιξε το μωρό με σακούλα, με αποτέλεσμα αυτό να πεθάνει από ασφυξία.

Η μητέρα έχει μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενη.

http://www.zougla.gr/news.php?id=12831

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε τράπεζα

Τη ληστεία που διαπράχθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2008, στην Εμπορική τράπεζα Καλαμάτας εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό γραφείο.
Δράστης της ληστείας είναι ένας 21χρονος Αλβανός, ο οποίος και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=60107

Ληστεία με «λεία» 25.000 ευρώ στη Νέα Ερυθραία

Δύο κουκουλοφόροι* εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία και, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους δύο ενοίκους, τους ανάγκασαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και άρπαξαν από μέσα 25.000 ευρώ, χρυσές λίρες Αγγλίας, μπλοκ επιταγών, ρολόγια και χρυσά κοσμήματα.

Στη συνέχεια οι δράστες, οι οποίοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παθόντων, ήταν πιθανότητα αλβανικής καταγωγής, άρπαξαν και τα τρία κινητά τηλέφωνα των ενοίκων και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους διεξάγονται έρευνες από την Ασφάλεια ΒΑ Αττικής.

* Πριν από λίγο ο Φιλλιπάκης στο ALTER ,είπε ότι ήταν Αλβανοι.

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=60180

Προσπάθησαν να ληστέψουν οδηγό ταξί

Απόπειρα ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί έγινε τα ξημερώματα στην Καλλιθέα από δύο άνδρες, πιθανότατα αλλοδαπούς.

Οι δράστες παριστάνοντας τους πελάτες σταμάτησαν το ταξί και αφού υπέδειξαν στον οδηγό τον προορισμό τους διαφώνησαν μαζί του για το αντίτιμο της διαδρομής.

Τότε τον χτύπησαν στο κεφάλι προσπαθώντας να τον ληστέψουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν, καθώς ο οδηγός πριν προλάβουν να επιβιβαστούν ανέπτυξε ταχύτητα και τους διέφυγε.

http://www.zougla.gr/news.php?id=12698