Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2008

Συνελήφθησαν αλβανοί εκτελεστές

Τους βαραίνει σχεδόν το σύνολο του ποινικού κώδικα. Κατηγορούνται για ότι έχουν διαπράξει 11 δολοφονίες, 13 απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπόριο ναρκωτικών και όπλων- και είναι μόνο μερικά από τα αδικήματα.

Ήρθαν στην Αθήνα από την Αλβανία, και οργανώθηκαν σε μια 20μελή ομάδα, με σκοπό να ελέγξουν το εμπόριο ναρκωτικών. Η διαφωνίες που είχαν σχετικά με τον καταμερισμό των χρημάτων χώρισε τους δρόμους τους και διασπάστηκαν σε δύο νέες ομάδες. Τότε άρχισε η αλληλοεξόντωση. Όποιος επικρατούσε θα έπαιρνε τον έλεγχο της εμπορίας των ναρκωτικών.

Τον τελευταίο χρόνο, τα μέλη της πρώτης ομάδας εκτελέστηκαν- εκτός από έναν συνεργό τους ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, και βρίσκεται στη φυλακή-. Από τη δεύτερη ομάδα μόνο πέντε κατάφεραν να γλιτώσουν- τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας, ενώ αναζητείται ο πέμπτος συνεργός τους. Στα μέλη της δεύτερης ομάδας της Αλβανικής μαφίας που δρούσε στην Αττική, οι αστυνομικοί αποδίδουν τη βαριά εγκληματικότητα που καταγραφόταν στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα.

Πιο συγκεκριμένα οι αλβανοί κακοποιοί κατηγορούνται για τις δολοφονίες, Αλβανού στις 5/09.2007 στην οδό Βαρείας Ηπείρου στον Κολωνό, στις 21/10.207 ενός Αλβανού και μιας Ελληνίδας, μέσα σε καφενείο στην οδό Νεοφύτου Μεταξά 14, στις 18/01.2008 είχαν δολοφονήσει έναν Αλβανό μέσα σε καφενείο στην οδό Ερμού 9 στο Κερατσίνι . Τρεις μήνες μετά, στις 26/04.2008 εκτέλεσαν έναν ακόμα πρώην σύντροφό τους, σε καφετέρια στην οδό Ελ.Βενιζέλου 85 στη Ν.Σμύρνη, ενώ στις 14/05.2008 τρεις Αλβανοί πρώην συνεργάτες τους έπεφταν νεκροί σε καφενείο στην οδό Αλκιβιάδου 48 στον Αγ.Παντελεήμονα και ένα μήνα μετά, στις 8/06.2008 εκτέλεσαν έναν ακόμη Αλβανό μέλος της αντίπαλης ομάδας, μέσα στη μέση του δρόμου, επί της οδού Ραιδεστού 227 στο Κερατσίνι.

Σε 7 ταυτόχρονες εφόδους σε σπίτια που διατηρούσαν στην Αθήνα οι αστυνομικοί, βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν 2 ημιαυτόματα SCORPION, 3 πιστόλια, 10 γεμιστήρες όπλων, 450 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2.5 κιλά χασίς, 1.5 κιλά ηρωίνης, 1 ζυγαριά ακριβείας, στολές αστυνομικών, πτυσσόμενα γκλοπ, 10 κινητά τηλέφωνα και 7.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/220316.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: