Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Μαριλένα Κoππά: Ακροδεξιοί κύκλοι διώχνουν τα παιδιά μεταναστών από τον Αγ. Παντελεήμονα!!!!


Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, για την απαγόρευση πρόσβασης παιδιών μεταναστών στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.

Στην ερώτησή της, η κ. Κοππά αναφέρει: «Από τις 16 Μαϊου, δηλαδή περισσότερους από έξι μήνες, η παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα, παραμένει κλειστή. Με κρεμασμένη μια ελληνική σημαία (!) στα κάγκελα απαγορεύεται η είσοδος στα παιδιά. Και όλα αυτά με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη....



»Στην Ελλάδα του 2010, η φυλετική καταγωγή, η εθνικότητα, αποτελούν σοβαρή αιτία απαγόρευσης της διασκέδασης της παιδικής ψυχής. Οι 'γνωστοί άγνωστοι' αντιδραστικοί κύκλοι της ακροδεξιάς, θεώρησαν 'απαράδεκτο' να παρουσιάζεται βιβλίο αλβανού μετανάστη, εντός της παιδικής χαράς και με τον προσφιλή τους τρόπο, επετέθησαν, προπηλάκισαν και εξύβρισαν τους παρευρισκομένους, με συνέπεια να διαλύσουν την εκδήλωση και να εκδιώξουν τους απλούς πολίτες.

»Στην συνέχεια και μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων και προς το αστυνομικό τμήμα και προς τον δήμαρχο Αθηναίων, ο τελευταίος, αποφάσισε να κλείσει την παιδική χαρά, με την δικαιολογία της 'μελέτης ανακαίνισης' της. Από τότε και μέχρι σήμερα τα παιδιά 'απαγορεύεται' να παίζουν. Η ιστορία λαμβάνει πλέον ευρύτερες διαστάσεις καθώς το κλείσιμο της παιδικής χαράς αποτελεί το 'κερασάκι' στη τούρτα ενός οργανωμένου σχεδίου υποβάθμισης της περιοχής με αφορμή προφανώς την συγκέντρωση και διαμονή μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, επικαλούμενη, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ελεύθερη κυκλοφορία κάθε προσώπου που διαμένει στην ΕΕ, ανεξαρτήτως φύλου και καταγωγής, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν συνάδει με το Κοινοτικό κεκτημένο και με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, η απαγόρευση πρόσβασης, σε δημόσιους χώρους, με βάση την εθνικότητα ή την φυλετική καταγωγή.


http://egersis.blogspot.com/2009/12/blog-post_5556.html?zx=1bb3b8274046bc93

Δεν υπάρχουν σχόλια: