Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Το αβγό του φιδιού στον κυβερνοχώρο


Ρατσιστικές αναρτήσεις με αφορμή το νομοσχέδιο για τους μετανάστες

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ διαστάσεις έχει πάρει τον τελευταίο καιρό η εξάπλωση ακροδεξιών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων στο ελληνικό Διαδίκτυο. Από τους λόγους του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά ως τα σύμβολα της χούντας, όλα τα ακροδεξιά κλισέ ανακυκλώνονται στον κυβερνοχώρο μέσα από ιστολόγια και σελίδες σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook. Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την ανοικτή διαβούλευση του νομοσχεδίου
για την παροχή ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες που διαβιούν χρόνια στη χώρα, το ελληνικό Διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ξενοφοβικά συνθήματα και ιστοσελίδες που ζητούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αμέσως μετά την έναρξη του διαλόγου, η ιστοσελίδα opengov.gr άρχισε να βομβαρδίζεται από «ακροδεξιά» σχόλια, πολλά από τα οποία ήταν υβριστικά. Οταν ορισμένα από αυτά αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα, άρχισαν να εμφανίζονται στο Διαδίκτυο εκατοντάδες μηνύματα που κατηγορούσαν την κυβέρνηση για «φασιστικές πρακτικές και λογοκρισία». Επισημαίνεται ότι ξεπερνούν τα 300 τα ιστολόγια που προσυπογράφουν το αίτημα για δημοψήφισμα. Χωρίς να σημαίνει ότι και τα 300 εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις, ο αριθμός αυτός είναι ενδεικτικός του γενικού κλίματος.

«Η ένταξη στο ελληνικό έθνος δεν γίνεται με ντιρεκτίβες των ποικιλώνυμων ΜΚΟ της νέας τάξης πραγμάτωνούτε με φιρμάνια των σατράπηδων που μας κυβερνούν» διαβάζει κάποιος σε ένα από τα ιστολόγια που προσυπογράφουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

«Η μακροχρόνια “φοβική ειρήνη”, η υποχωρητικότητα, οι απανωτές καρπαζιές από φίλους και εχθρούς, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και η διεφθαρμένη δημοκρατία είναι τα καρκινικά κύτταρα της Ελλάδας.Ο κοινωνικός ιστός από τα εκατομμύρια αλλοδαπών που ζούνε παράνομα στην Ελλάδα έχει αλλοιωθεί, σειρά έχει τώρα και το έθνος μέσα από το νέο νομοσχέδιο του κυρίου Ρapandreou που νομιμοποιεί για ψύλλου πήδημα οποιονδήποτε αλλόθρησκο και αλλόφυλο με χαρτόσημο και υπογραφή» γράφει ένα άλλο.

«Εφέτος δεν διαμαρτυρόμαστε μόνο για τη γη μας που δόθηκε, για το αίμα των αξιωματικών που θυσιάστηκαν,αλλά και για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του γένους μας.Εφέτος θα επιχειρηθεί στη Βουλή η μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του έθνους μας:Η μαζική δημογραφική αλλοίωσή μας με “ελληνοποιήσεις” αλλοφύλων» διαβάζουμε σε ιστολόγιο που έχει αναρτήσει και αφίσα η οποία καλεί σε τελετή μνήμης για τα Ιμια και πορεία στη Βουλή το προσεχές Σάββατο, 30 Ιανουαρίου.

«Γιατί θέλετε να δώσετε με τόσο εύκολο τρόπο τα κλειδιά της χώρας σε ανθρώπους ξένους ως προς τον πολιτισμό μας, τον τρόπο ζωής μας, την ιστορική μας συνέχεια, ανθρώπους με αυξημένη παραβατικότητα,σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, ανθρώπους που δεν πρόκειται ποτέ να εγκλιματιστούν και να εναρμονιστούν με τον κοινωνικό ιστό;» διερωτάται ο διαχειριστής ενός άλλου ιστολογίου, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Επίσης έχουν εμφανιστεί στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ομάδες χρηστών, αρκετές από τις οποίες αναφέρουν ότι έχουν χιλιάδες μέλη, στις οποίες κυριαρχούν τα ξενοφοβικά συνθήματα. Με τίτλους όπως «Οχι ψήφο στους αλλοδαπούς», «Οχι άλλοι αλλοδαποί στην Ελλάδα» κτλ., οι ομάδες αυτές διοργανώνουν δράσεις γύρω από μηνύματα όπως: «Λέμε όχι στην προσπάθεια γνωστών ανθελλήνων να δώσουν ψήφο στους αλλοδαπούς και να είναι ισότιμοι με τους έλληνες πολίτες.Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μειονοτικών κομμάτων και την απόκτηση περισσότερων δικαιωμάτων των αλλοδαπών από τους Ελληνες».

Τα μέλη των ομάδων αυτών διοργανώνουν συγκεντρώσεις και εκστρατείες αποστολής e-mail με τα οποία καλούν γνωστούς και αγνώστους να διαδώσουν τις ιδέες της ομάδας και να συνεργαστούν με άλλες ομάδες με τις οποίες μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με σαθρά συνήθως επιχειρήματα του τύπου: «Αν είχες μια εταιρεία θα έβαζες άτομα χωρίς να έχουν πληρώσει τις μετοχές τους σαν συνεταίρους; Οχι βέβαια. Η πατρίδα (έδαφος, υπέδαφος, θάλασσα, χωρικά ύδατα) και τα υπάρχοντα σε αυτήν, υλικά και άυλα (τάφοι προγόνων,ιστορία, πολιτισμός, τέχνες, γράμματα) είναι δική σου περιουσία.Επιπλέον τα ταμεία.Και τώρα σου λένε να βάλεις κάθε καρυδιάς μαζώματα σαν συνεταίρους χωρίς να έχουν συνεισφέρει ούτε δραχμή,ούτε ευρώ,ούτε αίμα,ούτε ιδρώτα,ούτε πόνο,ούτε δάκρυα,ούτε νοσταλγία για αυτόν τον τόπο. Συγκέντρωσε υπογραφές για δημοψήφισμα. Τα εβραιοκίνητα κόμματα (πλην εξαιρέσεων) προδίδουν την πατρίδα. Σε άλλες εποχές θα τους είχαμε δικάσει για εθνική προδοσία».

«Η χρήση του Διαδικτύου για τη διακίνηση και έκφραση ρατσιστικών απόψεων, συνθημάτων και ιδεών είναι, τουλάχιστον στο εξωτερικό, μια παλιά ιστορία. Στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο καινούργιας εσοδείας» επισημαίνει χαρακτηριστικά η κυρία Λίλιαν Μήτρου, επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Επικοινωνιακών Συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι η διάδοση των απόψεων αυτών σε άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας, όπως η πλειονότητα των χρηστών του Διαδικτύου. «Με ανησυχεί γιατί οι απόψεις που δεν εκφράζουν ανεκτικότητα είναι επικίνδυνες» σημειώνει η κυρία Μήτρου.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=311351&dt=24/01/2010

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί τέτοια αγωνία εκ μέρους της ‘’ελεύθερης δημοσιογραφίας’’, ε, διαβάστε το παρακάτω κείμενο και θα καταλάβετε.


ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!


Zεστό ευρωπαικό χρήμα για δημοσιογράφους-επαγγελματίες αντιρατσιστέςΚερδίστε χρήματα υποστηρίζοντας την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στη Ε.Ε.

Πρόγραμμα για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών (2010/C 10/07)21/1/2010 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την επιχορήγηση δράσεων που στηρίζουν την πολιτική ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών. Λήξη προθεσμίας: 31 Ιανουαρίου 2010.
Aναλυτικές πληροφορίες, εδώ
Γίνε και συ επαγγελματίας ...υποστηρικτής. Τα λεφτά είναι καλά !

Ε, τι νομίζατε; Όλοι αυτοί που κόπτονται για τα δικαιώματα των μεταναστών, είναι ψυχοπονιάρηδες;;;;; Bussiness αναγνώστη μου, τα πάντα είναι bussiness.


Χέστηκε ο δημοσιογράφος της Εκάλης, για τον Αφγανό ταλαίπωρο. Σιγά να μην καθόταν να γράψει στην εφημερίδα του και να αμολάει κοτσάνες για..... "ακροδεξιούς", επειδή ενδιαφέρεται για το μέλλον του Αχμέτ...

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_2140.htmlΓίνε και εσύ Εφιάλτης! Μπορείς!

http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/z.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: