Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού για ληστεία και ομηρία στη ΘεσσαλονίκηΥπήκοος Μπανγκλαντές συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενος για υπόθεση ληστείας και ομηρίας που έγινε στην Αθήνα σε βάρος 32χρονου ομοεθνή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, το θύμα είχε ταξιδέψει στις 5 Ιανουαρίου με τρένο από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Μετά την άφιξή του συναντήθηκε με τέσσερις ομοεθνείς του, οι οποίοι αφού του απέσπασαν με την απειλή μαχαιριού 2.500 ευρώ, τον επιβίβασαν με τη βία σε ΙΧ αυτοκίνητο και τον μετέφεραν σε σπίτι, σε άγνωστο σημείο της Αττικής όπου τον κρατούσαν παράνομα.

Οι δράστες επικοινώνησαν με συγγενείς του θύματος στο Μπανγκλαντές, ζητώντας την καταβολή χρηματικού ποσού στους εκεί συνεργούς τους, για να τον απελευθερώσουν. Μετά την καταβολή των χρημάτων, ωστόσο, οι δράστες δεν τον απελευθέρωσαν, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Πέντε μέρες μετά την αρπαγή του, ο 32χρονος κατόρθωσε να απελευθερωθεί και κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Βουλιαγμένης.

Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ένας εκ των δραστών, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Αθηνών.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/01/2010_319435


Δεν υπάρχουν σχόλια: