Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σπείρα Ρουμάνων παγίδευε ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη

Δύο Ρουμάνοι, μέλη διεθνούς σπείρας που παγιδεύει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 32χρονο, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω προχθές το βράδυ, στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Αιγαίου, να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν κάρτες - κλώνους, οι οποίες, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν προϊόντα υποκλοπής γνήσιων καρτών ανάληψης μετρητών. Η υποκλοπή έγινε το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 και 16 Απριλίου σε υποκατάστημα τράπεζας της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή των δύο Ρουμάνων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 69 κάρτες κλώνοι, το χρηματικό ποσό των 9.170 ευρώ και 1.070 λέι Ρουμανίας, χρήματα που προέρχονται από παράνομες αναλήψεις μετρητών, καθώς και ηλεκτρονικός εξοπλισμός για την παραγωγή των πλαστών καρτών.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


http://www.zougla.gr/news.php?id=36519

Δεν υπάρχουν σχόλια: