Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

όργιο λεηλασιών από μετανάστες σε όλη τη Ελλάδα


τελικά φαίνεται ότι οι αγαπημένοι μετανάστες του κυρίου Παυλοπουλου δεν εκτίμησα ιδιαίτερα το... ευχαριστώ…

διαβάστε περισσότερα…


Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για το πλιάτσικο στη Θεσσαλονίκη

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν 13 εκ των συνολικά 16 συλληφθέντων, που φέρονται να επιδόθηκαν αργά χθες το βράδυ σε πλιάτσικο στα εμπορικά καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν σ’ αυτά ομάδες κουκουλοφόρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που απήγγειλλε σε βάρος τους κατηγορίες και ακολούθως τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο απ' όπου πήραν προθεσμία για να δικαστούν τις επόμενες μέρες. Ένδεκα κατηγορούνται για κλοπή και δύο για απόπειρα κλοπής.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τρεις συλληφθέντες, πρόκειται για ανήλικους που παραπέμφθηκαν για κλοπή σε Δικαστήριο Ανηλίκων. Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οκτώ αλλοδαποί, ρουμανικής και αλβανικής υπηκοότητας.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_09/12/2008_259683

Συνέλαβαν 92, για κλοπές και πλιάτσικο κατηγορούνται οι 80


Συνέλαβαν 92, για κλοπές και πλιάτσικο κατηγορούνται οι 80

Καταστάσεις που θυμίζουν τα σοβαρότατα επεισόδια που συγκλόνισαν πριν από λίγο καιρό τη Γαλλία, φάνηκαν μέσα από τα προχθεσινά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλοδαποί είναι το 60% των συλληφθέντων από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών, που στην πλειονότητά τους κατηγορούνται για πλιάτσικο.

Συνολικά προσήχθησαν στην Ασφάλεια 176 άτομα, από τα οποία τελικά κρατήθηκαν 92 και άρχισαν από χθες να οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Η συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ήταν για λεηλασίες σε εμπορικά καταστήματα, περίπτερα και ό,τι άλλο κατάστημα υπήρχε στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον ανακριτή πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αλλοδαποί, γιατί πετούσαν μολότοφ και άλλα επτά στο αυτόφωρο για κλοπές και φθορές.

Από αυτούς οι τρεις ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι ογδόντα από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, είναι όλοι σχεδόν για λεηλασίες και κλοπές.

Οι δύο αλλοδαποί που συνελήφθησαν για μολότοφ είναι ένας Πολωνός και ένας Ιρακινός που ήταν μαζί με τους υπόλοιπους ταραξίες μέσα στο Πολυτεχνείο και έκαναν επιθέσεις στις δυνάμεις της αστυνομίας.

Η εικόνα αυτή αποτελεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την ελληνική κοινωνία και ταυτόχρονα τρανή απόδειξη ότι και η χώρα μας αρχίζει να γνωρίζει ανάλογα προβλήματα με αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και ιδιαίτερα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Σκηνές όπως Πακιστανών που αρπάζουν αρνιά και μοσχάρια από τα κρεοπωλεία ή τοξικομανών και άλλων περιθωριακών στοιχείων που λεηλατούν καταστήματα ηλεκτρονικών αρπάζοντας κινητά τηλέφωνα, αλλά πιο πολύ διαφόρων ατόμων που δεν αφήνουν ούτε ένα ρούχο στα καταστήματα του κέντρου αποτελούν ένα σοβαρό μήνυμα προς τους κυβερνώντες για το τι γίνεται στα χαμηλά στρώματα της αθηναϊκής κοινωνίας.

Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν αυτό που ξεχείλισε την οργή της νεολαίας που κατέβηκε στους δρόμους αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση γι αυτό το εντελώς άδικο έγκλημα.

Την οργισμένη αυτή κινητοποίηση όμως εκμεταλλεύτηκαν όλοι οι κατατρεγμένοι της Αθήνας, πεινασμένοι αλλοδαποί, άστεγοι και περιθωριακά άτομα, για να ξεσπάσουν τη δική τους οργή και στέρηση, δημιουργώντας μια κατάσταση που εξέπληξε σφόδρα τους κυβερνώντες και τον κατασταλτικό τους μηχανισμό, οι οποίοι έχασαν τον έλεγχο, αν και έπρεπε να το περιμένουν.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι παράλληλα με τα έκτροπα που γίνονταν στην Αθήνα, ξεσηκώνονταν και οι Ρομά(γυφτοι) με τους περιθωριοποιημένους ομογενείς στο Μενίδι, έστω και σε πολύ μικρότερο βαθμό, βάζοντας φωτιές, χτυπώντας πυροσβέστες και λεηλατώντας καταστήματα.

Είναι μάλλον καμπανάκι για τα «μεμονωμένα περιστατικά» που κάθε φορά αρέσκεται να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση στρουθοκαμηλίζοντας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1994782#


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ 5 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΙ 3 ΕΙΝΑΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ. ΟΙ 4 ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ... ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Η ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ...