Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΜΑΡΙΝΑ ΒΗΧΟΥ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ


όταν η αριστερά δημιουργεί επαγγελματίες ‘’αυτόπτες’’ μάρτυρες …


Με έκπληξη αντικρίσαμε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του Ant1 για μία ακόμη φορά την κυρία Μαρίνα Βήχου, να δηλώνει «αυτόπτης μάρτυρας» σε ένα περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, που αφορούσε το υποτιθέμενο «λιντσάρισμα» ενός αλλοδαπού «εξεγερμένου» που φρόντισε να ξαλαφρώσει ένα κατάστημα, από το περιεχόμενό του… Η υπόθεση ήλθε στην επικαιρότητα όταν πολίτες, συλλαμβάνοντας τον αλλοδαπό του … έριξαν καμπόσες, ενώ η αστυνομία έσπευσε να τον προστατεύσει.

Βγήκε λοιπόν η κυρία Βήχου, η οποία φαίνεται ότι είναι «πανταχού παρών» και έδωσε την δική της εκδοχή μιλώντας για συμμορίες «ακροδεξιών» με στρατιωτικού τύπου επικοινωνίες και λοιπά, που επιτίθονταν σε μετανάστες!

Βέβαια έγινε αμέσως μετά … ρόμπα, από όλους τους υπολοίπους, οι οποίοι κατέδειξαν ότι ήταν οι απλοί πολίτες που αντέδρασαν στην καταστροφική μανία και τις λεηλασίες. Η κυρία Βήχου, αυτόπτης μάρτυρας (υποτίθεται) του περιστατικού, έχει μία τάση να βρίσκεται … παντού. Είναι τύχη; Ή μήπως κατά την πάγια τακτική των … συντρόφων η αλήθεια είναι δευτερεύουσα μπροστά στον σκοπό;

Γιατί όπως θα διαβάσουμε η κυρία Βήχου ήταν επίσης παρούσα στις αντισυγκεντρώσεις των αριστεριστών και μεταναστών στον Αγιο Παντελεήμονα, όπου έκανε και δηλώσεις (ως κάτοικος Αγιου Παντελεήμονα φυσικά), αλλά και στην Φωκίωνος Νέγρη, ως (αντικειμενική) δημοσιογράφος που διαμαρτύρεται για τις μεθοδεύσεις κατά των καταληψιών! Και πουθενά φυσικά δεν ανέφερε ότι είναι μέλος της «Ανοιχτής Πόλης» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας δούμε τι είχαμε γράψει στο προηγούμενο φύλλο του «Ελεύθερου Κόσμου».

Ιδιότητα; Κάτοικος!
Πρίν από λίγες ημέρες, στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου, μέλος προφανώς του συγκεκριμένου σωματείου που έχει καταλάβει αυτόν τον δημόσιο χώρο, σε ένα κείμενο με επιμέλεια του κ. Κιούση, μίλησαν για "Προμελετημένο έγκλημα" στην δημοτική αγορά. Ξεκίνησαν το κείμενό τους κάπως έτσι: "Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας επιχείρησης συκοφάντησης του αυτοδιαχειριστικού εγχειρήματος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης από κύκλους του ΛΑΟΣ και της Ακροδεξιάς. Ο ΛΑΟΣ μέσα σε διάστημα ενός μήνα κατέθεσε μια επH κ. Μαρίνα Βήχου δημοσιογράφος-αυτόπτης μάρτυρας-κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα- κάτοικος Κύψέλης... και έχει ο Θεός!ίκαιρη ερώτηση και μια ερώτηση στη Βουλή, με ανυπόστατα επιχειρήματα περί δήθεν παραεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών και ενθάρρυνσης της παράνομης μετανάστευσης στον χώρο αυτόν, ενώ η εφημερίδα "Ελεύθερος Κόσμος" όπως και διάφορες ιστοσελίδες ακροδεξιών έχουν στοχοποιήσει το εγχείρημα. Συγχρόνως, παρουσιάστηκαν κρούσματα τρομοκρατίας προσώπων που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στον χώρο της Αγοράς". Αυτά μάς γράφει η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου.

Το κείμενο συνεχίζει κάνοντας έναν απολογισμό του τι έχουν … επιτύχει στην Δημοτική Αγορά, οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας πολύ γενικά και απροσδιόριστα για πολιτιστικές εκδηλώσεις και λοιπά. Την απάντηση τους την έδωσαν οι ίδιοι οι κάτοικοι της Κυψέλης, σχετικά με αυτές τους τις δραστηριότητες.


Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν κάτι άλλο.Τυχαία πέσαμε στο διαδίκτυο, μετά τα γεγονότα των εκδηλώσεων και των αντι-εκδηλώσεων στον Αγιο Παντελεήμονα, σε ένα ρεπορτάζ, το οποίο σαφέστατα παρουσίαζε τις απόψεις των αντιδιαδηλωτών. Σε αυτό το ρεπορτάζ λοιπόν, εντοπίσαμε την κυρία αυτή, Μαρίνα Βήχου, να κάνει δηλώσεις, έχοντας τον τίτλο Μαρίνα Βήχου - κάτοικος Αγιου Παντελεήμονα.
Εμείς πραγματικά αναρωτιόμαστε σε ποια από τις δύο της ιδιότητες δίνει πιο πολύ βάρος η κυρία Βήχου. Αυτή της "κατοίκου Αγίου Παντελεήμονα" ή της "κατοίκου Κυψέλης".

http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1789&Itemid=53

Δεν υπάρχουν σχόλια: