Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Συνέλαβαν τρία μέλη του κυκλώματος που δολοφόνησε λαθρομετανάστες στον Πόρο

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρία μέλη του κυκλώματος των δουλεμπόρων που είχαν πετάξει σαν σκουπίδια δύο νεκρούς λαθρομετανάστες πριν από τρεις ημέρες στον Πόρο, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Γαλατά - Ερμιόνης.

Οι δύο δουλέμποροι, οι οποίοι είναι Ελληνες (πατέρας και γιος), εντοπίστηκαν στο Κρανίδι Αργολίδας να μεταφέρουν μέσα σε φορτηγό-ψυγείο 30 λαθρομετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και άλλες ασιατικές χώρες, ενώ ο τρίτος, ο οποίος είναι Ινδός υπήκοος, συνελήφθη στη συνέχεια.

Οι 30 λαθρομετανάστες, που βρέθηκαν στον ψυκτικό θάλαμο του φορτηγού, ήταν προηγουμένως στο ίδιο ταχύπλοο πλοιάριο με τα θύματα, γι αυτό εξετάζονται από τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής, προκειμένου να φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοί οι άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες είπαν στους αστυνομικούς ότι οι δουλέμποροι τους χτυπούσαν μέσα στο πλοιάριο όταν διαμαρτύρονταν, ενώ το ταχύπλοο έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα καθώς τους μετέφερε από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χτυπούν στα τοιχώματα του σκάφους.

«Οταν φτάσαμε, μας είπαν ότι δύο δεν είναι καλά και ότι θα τους πήγαιναν στο νοσοκομείο», φέρονται να είπαν οι Ασιάτες οικονομικοί μετανάστες στους αστυνομικούς.

Ο ιατροδικαστής, που είχε κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στα θύματα, είχε διαπιστώσει βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ στον έναν βρέθηκαν ίχνη στραγγαλισμού.

Οπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία, οι δύο Ελληνες που συνελήφθησαν ήταν απλώς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των δουλεμπόρων (ο ένας οδηγός του φορτηγού-ψυγείου και ο άλλος προπομπός).

Ως ηγετικά στελέχη φέρονται ένας 50χρονος Ελληνας που αναζητείται, ο 43χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού-ψυγείου, επίσης Ελληνας, ο οποίος φέρεται ότι είχε συγκροτήσει την εγκληματική ομάδα το 1995, και ένας Πακιστανός, που έφερνε σε επαφή με το κύκλωμα τους ομοεθνείς του και άλλους Ασιάτες.

Στους εγκεφάλους του κυκλώματος ανήκει και το ταχύπλοο σκάφος με το οποίο γίνονταν οι λαθρομεταφορές.

Κάθε λαθρομετανάστης κατέβαλε στο κύκλωμα 6.000 ευρώ. Από τα χρήματα που συγκεντρώνονταν τα ηγετικά στελέχη έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος, ενώ ο καπετάνιος του ταχύπλοου σκάφους λάμβανε 3.000 ευρώ για κάθε μεταφορά, οι οδηγοί των μεταφορικών μέσων και οι προπομποί 2.500 ευρώ και το άτομο που τους παρείχε κατάλυμα όταν έφταναν στην Ελλάδα 10.000 ευρώ.

Η ανεύρεση των δύο νεκρών μεταναστών στον Πόρο οδήγησε στην εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας.

Οι αστυνομικοί εκτίμησαν ότι μαζί με τους δύο νεκρούς πρέπει να είχαν αποβιβαστεί και άλλοι λαθρομετανάστες στον Πόρο και άρχισαν εκτεταμένες έρευνες στο νησί και στην περιοχή της Αργολίδας.

Ο εντοπισμός του φορτηγού-ψυγείου στο Κρανίδι με τους 30 λαθρομετανάστες ήταν η άκρη του νήματος.

ΤΑΚΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1928764

1 σχόλιο:

mariloy είπε...

μαθετε καλυτερα τα γεγονοτα κ υστερα να κρινετε αυτουσ του δυο ανθρωπουσ..δε μπορειτε να τουσ κρινετε ουτε να τουσ κατηγορειτε γιατι δε γνωριζεται τι μπορει να του εφερε σε θεση να κανουν αυτη τη δουλεια μια φορα...να μαθενετε πριν γραψετε κατι