Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ρουμάνος εξέδιδε, κακοποιούσε και εκβίαζε 16χρονη στο Ηράκλειο


Μια απίστευτη ιστορία φρίκης και κτηνωδίας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ένας 31χρονος Ρουμάνος κρατούσε φυλακισμένη από τον περασμένο Απρίλιο τη 16χρονη συμπατριώτισσά του, την οποία έφερε ο ίδιος στην Ελλάδα τάζοντάς της μια καλύτερη ζωή, και την εξανάγκαζε να συνευρίσκεται ερωτικά με δεκάδες πελάτες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της 16χρονης περισσότεροι από 100 άνδρες είχαν ασελγήσει πάνω της. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και αρκετοί «επιφανείς» άνδρες της Κρήτης που πλήρωναν ακόμη και 100 ευρώ για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους στο κορμί του ανήλικου κοριτσιού, καταγράφοντας μάλιστα τις σκηνές με κάμερα…

Ο Ρουμάνος «περιέφερε» τη 16χρονη σε διάφορα χωριά του Ηρακλείου. Την εκβίαζε, τη χτυπούσε χωρίς οίκτο και πολλές φορές, όταν το κορίτσι δεν ήθελε να υπακούσει στις διαταγές του την άφηνε για ημέρες χωρίς φαγητό.

Από το καλοκαίρι, ο 31χρονος κρατούσε φυλακισμένη την ανήλικη σε σπίτι στις Μοίρες. Από εκεί, πριν περίπου ένα μήνα, η 16χρονη κατάφερε να δραπετεύσει. Βρήκε καταφύγιο σε σπίτι φίλου της, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της και εργαζόταν σε καφενείο. Τρομοκρατημένη καθώς ήταν, δεν ήθελε να απευθυνθεί στην αστυνομία, καθώς ο Ρουμάνος την εκβίαζε ότι θα τη σκοτώσει.

Το σήμα της Ιντερπόλ και οι έρευνες

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν η Ασφάλεια της Χερσονήσου έλαβε σήμα από την Ιντερπόλ ότι αναζητεί έναν Ρουμάνο που εκδίδει στη χώρα μας ένα 16χρονο κορίτσι. Η καταγγελία έγινε από τους γονείς της κοπέλας, τους οποίους ειδοποίησε όταν κάποια στιγμή κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του σωματεμπόρου.

Μετά από έρευνες που κράτησαν δύο εβδομάδες, οι αστυνομικοί εντόπισαν το κορίτσι και με τη συνδρομή του φίλου της την έπεισαν να καταγγείλλει και η ίδια το περιστατικό, κάτι που έγινε τελικά χθες το απόγευμα.

Το κορίτσι, που είναι σε αθλία ψυχολογική κατάσταση, βρίσκεται πλέον υπό την προστασία ομάδας anti-trafficking της Ασφάλειας Ηρακλείου, όπου βρίσκει τη φροντίδα και την αγάπη που της στέρησε ο συμπατριώτης της, αλλά και οι δεκάδες πελάτες που την εκμεταλλεύτηκαν.

Στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί η μητέρα του Ρουμάνου και ο νεαρός φίλος της, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες του κοριτσιού, όταν κάποια στιγμή ο 31χρονος έλειπε σε ταξίδι, φρόντιζαν να συνεχίσουν το αρρωστημένο έργο του. Ο βασικός κατηγορούμενος, ο επικίνδυνος Ρουμάνος κακοποιός, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στη χώρα του και αναζητείται από τις αρχές.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται τόσο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άλλων ατόμων για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι συνεργάζονταν με τον Ρουμάνο, όσο και για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών εναντίον πελατών που συνευρίσκονταν με τη 16χρονη.

Παράλληλα, ερευνάται εάν οι σκηνές που κατέγραφαν με τις κάμερες έχουν χρησιμοποιηθεί και για άλλες κακουργηματικές πράξεις.

http://www.zougla.gr/news.php?id=14815

Δεν υπάρχουν σχόλια: