Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις

Αλβανός ο σεσημασμένος κλέφτης των 150.000 ευρώ

Ένας 30χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούν αρκετά εντάλματα σύλληψης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Ιωαννίνων, ο δράστης της κλοπής σε διαμέρισμα των Ιωαννίνων με λεία χρυσαφικά αξίας 150.000 ευρώ.

Ο 30χρονος συνελήφθη τυχαία την Πέμπτη, σε μπλόκο στα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας, επειδή μετέφερε παράνομους οικονομικούς μετανάστες με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Ο δράστης ήταν στο στόχαστρο των αστυνομικών για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς φέρεται να έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις τόσο στα Ιωάννινα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Κλιμάκιο της Ασφάλειας Ιωαννίνων έχει μεταβεί στην Πρέβεζα, προκειμένου να ανακρίνει τον Αλβανό για την υπόθεση της κλοπής των χρυσαφικών και να διασταυρώσει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν.

Πηγή: epiruspost.gr

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=102382&cid=4

Συνελήφθησαν οι Αλβανοί ληστές με τα καλάσνικοφ



Την ώρα που στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ειδικότερα στην Ασφάλεια Αττικής έχει πέσει παγωμάρα, μετά το πρωτοφανές, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, φιάσκο της Αστυνομίας -εκτός άλλου απροόπτου- να συλλάβει τον Ρώσο δολοφόνο που φέρεται να εκτέλεσε το χάραμα της 2ας Απριλίου τον αστυφύλακα της ομάδας «Δέλτα», Σπύρο Θεοδώρου, μια άλλη υπόθεση που απασχολούσε την ηγεσία της ΕΛΑΣ, φαίνεται να πήγε καλύτερα.

Ενώ επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει (αφού η Διεύθυνση της Ασφάλειας Αττικής έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις για… αύριο το μεσημέρι, ώρα που θα έχουν κλείσει όλες ανεξαιρέτως οι εφημερίδες, κυριακάτικες και καθημερινές και θα έχουν ξεχαστεί τα αρνητικά σχόλια την Τρίτη που θα επανακυκλοφορήσουν), πληροφορίες θέλουν να έχει συλληφθεί ο αδίστακτος κακοποιός Χαραλάμπι Σόλα και η παρέα του. Άλλοι τρεις Αλβανοί ένοπλοι ληστές, οι οποίοι με τα μέχρι τώρα στοιχεία αποτελούσαν την ομάδα των ληστών με τα καλάσνικοφ που είχαν αναστατώσει το αστυνομικό σώμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 27χρονος Σόλα συνελήφθη με τους ομοεθνείς του σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, οπλισμένος. Ήταν ο επικηρυγμένος κακοποιός που το ξημέρωμα της 7ης Σεπτεμβρίου, στη συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Λεωφόρο Βεΐκου στο Νέο Φάληρο, γλύτωσε σαν το αγρίμι από το καρτέρι που είχαν στήσει αστυνομικοί για να τον συλλάβουν, μαζί με τον 22χρονο συμπατριώτη του Αμαρίλντο Σαμαρτζή (Σαμάρχιου). Μετά από ανταλλαγή πυρών (στο τόπο της σύρραξης είχαν βρεθεί πάνω από 60 κάλυκες) ο Σαμαρτζής είχε πέσει νεκρός. Ο Σόλα, όμως, ξεγλίστρησε με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, είχε καταφύγει σε διαμέρισμα στα Πατήσια τραυματισμένος, ενώ τα ΕΚΑΜ τον αναζητούσαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην οδό Πειραιώς. Μάλιστα, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με γιατρό ιδιωτικής κλινικής (τον οποίο γνώριζε από νοσηλεία του σε τροχαίο με τη μοτοσυκλέτα του) και να του ζήτησε να του αφαιρέσει τις σφαίρες. Ο γιατρός αρνήθηκε. Οι επικοινωνίες με το κινητό τηλέφωνο, όμως, πιθανώς να τον πρόδωσαν, αφού είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όπως και η υπόλοιπη σπείρα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι ένοπλοι με τα καλάσνικοφ υπάρχει βάσιμη πιθανότητα να είναι οι δράστες πάνω από 19 ληστειών του παρελθόντος σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ στην περιοχή της αρμοδιότητας της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Όμως, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα δεδομένα, χρεώνονται και την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς το πρωινό της 27ης Ιανουαρίου στην Κόρινθο.

Την ημέρα εκείνη, τρεις άγνωστοι με καλάσνικοφ προσπάθησαν να ληστέψουν την Eurobank. Αφού άρπαξαν τα χρήματα, έπεσαν πάνω σε διερχόμενο περιπολικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Πάτησαν τη σκανδάλη και γάζωσαν το περιπολικό, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανένας από το πλήρωμα. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μαύρο τζιπ. Το αυτοκίνητο καταδιώχθηκε από περιπολικά. Οι κακοποιοί συνέχισαν τις ριπές και ένα από τα αστυνομικά αυτοκίνητα άρπαξε φωτιά. Όπως διαρρέεται από πηγές της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλέκονται και στις περιπετειώδεις ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα σε Νέα Σμύρνη και Ωρωπό.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=104952&cid=4

Στα χέρια της αστυνομίας τετραμελής σπείρα Ρουμάνων διαρρηκτών


Ό,τι έβρισκαν μπροστά τους έκλεβαν από τα σπίτια στα οποία «μπούκαραν» οι τέσσερις Ρουμάνοι, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που συνελήφθησαν στα Φιλιατρά και θεωρούνται δράστες μιας σειράς διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα της περιοχής.

Χρειάστηκαν πολυήμερες έρευνες από τους άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και των όμορων τμημάτων της δυτικής Μεσσηνίας για να πέσει στα χέρια τους η τετραμελής σπείρα. Οι αλλοδαποί διαρρήκτες συνελήφθησαν κατά την διάρκεια αιφνιδιαστικής επιχείρησης, μέσα στο σπίτι στο οποίο διέμεναν και οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 147 κλεμμένα αντικείμενα, από αλυσοπρίονα και είδη ρουχισμού ως οικιακά σκεύη και μπουκάλια με ποτά, τα οποία είχαν κλαπεί από σπίτια σε διάφορες περιοχές. Τα περισσότερα από αυτά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών και οι νόμιμοι κάτοχοί τους αναζητούνται.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=60639

Συλλήψεις αλλοδαπών διαρρηκτών

«Επαγγελματίας» διαρρήκτης έπεσε στα… χέρια της αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης είχε κλέψει το τελευταίο διάστημα 4 διαμερίσματα στην Καλαμαριά.
Συγκεκριμένα, ο 20χρονος αλλοδαπός, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2009, διέρρηξε συνολικά 4 διαμερίσματα, απ΄ όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Επίσης, επ΄ αυτοφώρω συνελήφθη ακόμη ένας 26χρονος αλλοδαπός, ο όποιος αποπειράθηκε να διαρρήξει εξώπορτα διαμερίσματος στην περιοχή της Ανάληψης. Μάλιστα, έπειτα από έρευνα που διεξήχθη, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είναι δράστης δύο επιπλέον διαρρήξεων σε διαμερίσματα, στην ίδια περιοχή, απ' όπου αφαιρέθηκαν 3 Η/Υ, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=102516&cid=4


Δεν υπάρχουν σχόλια: