Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 74χρονης



Συνελήφθησαν οι πέντε από τους οκτώ δράστες της απαγωγής.

Εξιχνιάσθηκε από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής της 74χρονης Ευανθίας Φραγκογιώργη, συζύγου του εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη, η οποία είχε απαχθεί στις 19 Ιουνίου 2009 στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν δύο Αιγύπτιοι, 35 και 32 ετών, υπάλληλοι της εταιρείας του εφοπλιστή και τρεις Αλβανοί, 27, 28 και 35 ετών. Επιπλέον, αναζητούνται άλλοι τρεις Αλβανοί, 29, 30 και 31 ετών, οι οποίοι διέφυγαν στη χώρα τους, αμέσως μετά την παραλαβή των λύτρων και την απελευθέρωση της 74χρονης.

Η 74χρονη είχε απαχθεί πρωινές ώρες της 19ης Ιουνίου, κοντά στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν το όχημά της, επιβιβάστηκαν σε αυτό και αφού το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Καλλιθέας, την επιβίβασαν σε τζιπ και τη μετέφεραν στο κρησφύγετό τους. Βραδινές ώρες της 25ης Ιουνίου οι δράστες την απελευθέρωσαν, αφού πρώτα ο σύζυγός της κατέβαλε ως λύτρα το χρηματικό ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, από 20ημέρου τουλάχιστον προ της απαγωγής, παίρνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους, έως και την απελευθέρωση της 74χρονης, οπότε και διακόπηκε κάθε επαφή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των χρημάτων και του κρησφύγετου όπου κρατούνταν η 74χρονη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_03/02/2010_322030

Δεν υπάρχουν σχόλια: