Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Συλληψείς λαθρομεταναστών

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών


Αρκετοί Αλβανοί λαθρομετανάστες πιάστηκαν ενώ επιχειρούσαν να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας, είτε πεζή είτε με αυτοκίνητα.

Στη γέφυρα Ράγιου Θεσπρωτίας συνελήφθη ένας Αλβανός, γιατί μετέφερε πέντε λαθρομετανάστες με επιβατικό αυτοκίνητο, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Μάλιστα, για το αυτοκίνητο, όπως προέκυψε από την προανάκριση, είχε δηλωθεί κλοπή την 6η Φεβρουαρίου στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών από τον Έλληνα ιδιοκτήτη του.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο ακόμα Αλβανοί, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο ΙΧ αυτοκίνητο και ενεργούσαν ως προπομποί.
Οι συλληφθέντες διακινητές και οι λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα δύο αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Στο 1ο χλμ της εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Έλληνα, γιατί μετέφερε με επιβατικό αυτοκίνητο τέσσερις λαθρομετανάστες, με τελικό προορισμό την Κόρινθο έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο 7ο χλμ της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς συνελήφθη ένας Αλβανός, επειδή μετέφερε με το αυτοκίνητό του τρεις συμπατριώτες του λαθρομετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επίσης, στη διασταύρωση Δελβινακίου Ιωαννίνων συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, γιατί ομοίως μετέφεραν έναν συμπατριώτη τους λαθρομετανάστη, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Τέλος, άλλοι 102 Αλβανοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην Ήπειρο και μέσω Κακαβιάς επαναπροωθήθηκαν στην πατρίδα τους.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=103216&cid=4




Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Αρχαία Κόρινθο




Σύλληψη παράνομων μεταναστών που προσπάθησαν να φύγουν έκνομα από Ελλάδα προς Ιταλία.

Τέσσερις αλλοδαποί, που διαβιούσαν παράνομα στην χώρα μας, συνελήφθησαν στην Αρχαία Κόρινθο από αστυνομικούς της ασφάλειας Κορίνθου.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 32, 27, 23 και 16 ετών είχαν επιβιβαστεί εντός του χώρου φόρτωσης Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, την ώρα που ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων.

Οι συλληφθέντες αλλοδαποί μπήκαν στο φορτηγό παραβιάζοντας το μουσαμά, προκαλώντας φθορές στο εμπόρευμα (κουτιά συσκευασίας γάλακτος) αξίας είκοσι χιλιάδων ευρώ, με σκοπό να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα προς Ιταλία μέσω του λιμένα της Κορίνθου, όπου θα επιβιβαζόταν το όχημα σε φορτηγό πλοίο που είχε προορισμό την Ιταλία .

Προανάκριση ενεργεί η ασφάλεια Κορίνθου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον εισαγγελέα Κορίνθου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_08/02/2010_322928



Σύλληψη λαθρομεταναστών στην Ηγουμενίτσα

Στα χέρια των ανδρών του Λιμενικού έπεσε ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του δύο παράνομους οικονομικούς μετανάστες.
Σε έλεγχο που έγινε από τους Λιμενικούς της Ηγουμενίτσας στο όχημα του 33χρονου, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε αυτό βρίσκονταν οι δύο παράνομοι μετανάστες.

Και οι τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=105105&cid=4

Αλβανός μεταφέρε με κλεμμένο αυτοκίνητο πέντε λαθρομετανάστες.



Κατάφερε να ξεφύγει από το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, αλλά τελικά τον έπιασαν… στα Γιάννενα. Ο λόγος για έναν Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές μέρες να μεταφέρει με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο πέντε λαθρομετανάστες.
Όπως αποκαλύφθηκε από την προανάκριση, ο Αλβανός ήταν ο δραπέτης που στις 11 Ιανουαρίου το έσκασε από το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας.

Εις βάρος του εκκρεμούν έξι καταδικαστικές αποφάσεις.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=103211&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: