Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Απαγωγές



Ξυλοκόπησαν και απήγαγαν 14χρονο για να ζητήσουν λύτρα


Τέσσερις Πακιστανοί κι ένας υπήκοος Μπαγκλαντές συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αττικής για την απαγωγή και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 14χρονου αγοριού από το Μπαγκλαντές.

Στις 11 Μαΐου, οι δράστες προσέγγισαν το νεαρό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τον άρπαξαν με τη βία και τον μετέφεραν σε διαμέρισμα στην περιοχή, όπου τον ξυλοκοπούσαν διαρκώς, ζητώντας του να τους καταβάλλει 2.000 ευρώ.

Μετά τηλεφώνησαν σε συγγενή του ανήλικου, απαιτώντας το ίδιο ποσό για να τον αφήσουν ελεύθερο. Ο 37χρονος όμως κατάφερε να εντοπίσει και να ελευθερώσει μόνος του το 14χρονο, ειδοποιώντας στη συνέχεια την Αστυνομία.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες μετά από σχετική έρευνα και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

http://www.zougla.gr/news.php?id=40571

Μπαγκλαντεσιανοί απαγωγείς στην Κυψέλη

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς του τμήματος Κυψέλης δύο αλλοδαποί για αρπαγή δύο ομοεθνών τους. Οι δράστες, με ακόμα τρεις ομοεθνείς από το Μπαγκλαντές, οδήγησαν τα θύματα σε διαμέρισμα. Τους εξανάγκαζαν να τηλεφωνούν σε συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να τους δώσουν 6.000 ευρώ

http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1353:2009-05-13-01-04-25&catid=107:short-news&Itemid=317

Τους απήγαγαν και ζητούσαν 170.000 ευρώ λύτρα


Υπόθεση απαγωγής εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, 41 και 70 ετών, δέχθηκαν τηλεφώνημα στο πλαίσιο της δουλειάς τους και συναντήθηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας με άγνωστα άτομα. Από τη στιγμή εκείνη χάθηκαν τα ίχνη τους.

Το ίδιο βράδυ άγνωστος τηλεφώνησε στο συνεταίρο του 41χρονου, ζητώντας του 170.000 ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσει τους δυο απαχθέντες.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και ειδικός διαπραγματευτής προσέφερε τις υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των επαφών, που είχαν οι δράστες με τους συγγενείς των παθόντων. Συμφώνησαν τελικά να καταβληθεί στους απαγωγείς το ποσό των 14.500 ευρώ, κάτι που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στη συνέχεια απελευθερώθηκαν σταδιακά οι δυο απαχθέντες στην περιοχή των Μεγάρων.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας και δεν άργησαν να συγκεντρωθούν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία στην απαγωγή εμπλέκονταν πέντε άτομα συνολικά -συγκεκριμένα ένας Έλληνας 33 ετών και τέσσερις Αλβανοί.

Ένας από τους Αλβανούς είναι ήδη κρατούμενος στις φυλακές της Κέρκυρας, ενώ ο άλλος είναι σεσημασμένος για ληστείες.

Οι δράστες εντοπίστηκαν, και χθες συνελήφθησαν ο Έλληνας και δυο Αλβανοί 21 και 31 ετών, ενώ διαφεύγει μια γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας παραμένουν άγνωστα. Η γυναίκα αυτή έπαιξε βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση: ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις επαφές με τους συγγενείς των απαχθέντων.

Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι δράστες κακοποίησαν βάναυσα ιδιαίτερα τον 41χρονο, προκαλώντας κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για αρπαγή, εκβίαση κατά συναυτουργία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

http://www.zougla.gr/news.php?id=40271

Δεν υπάρχουν σχόλια: