Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ληστείες


Σύλληψη αλλοδαπών για ληστεία


Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στον Πειραιά, για ληστεία κατά συναυτουργία και παραβάσεις των νόμων «περί Όπλων».

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, ηλικίας 38, 21 και 17 ετών, υπήκοοι Αφγανιστάν, μαζί με αγνώστων στοιχείων ομοεθνείς τους, λίγη ώρα πριν συλληφθούν αφαίρεσαν με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, από τρεις αλλοδαπούς 440 ευρώ.

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 205 Ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στα θύματα, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=40721

Οι ληστές με το κάμπριο


Έξι αλλοδαπούς, αλβανικής καταγωγής, συνέλαβε η Αστυνομία ως ύποπτους για πολλές ληστείες σε όλη την Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ασημί κάμπριο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι έξι Αλβανοί, να κινείται από την Κακαβιά προς τα Γιάννενα. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίοι ήταν κλεμμένο, υπήρχε σήμα στην Αστυνομία, γιατί είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστείες.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, αλλά ο οδηγός του ανάπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αθηνών. Οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς όμως επιτυχία.

Από έρευνα που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκε ένα πιστόλι, τύπου «Τοκάρεφ». Οι έξι ύποπτοι συνελήφθησαν και το όπλο εστάλη στην Αθήνα, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες επέστρεφαν στην Ελλάδα από την Αλβανία όπου είχαν πάει για να κρυφτούν για κάποιο διάστημα, προκειμένου οι Αρχές να χάσουν τα ίχνη τους.

http://www.zougla.gr/news.php?id=41545

Δεν υπάρχουν σχόλια: