Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Εκτεταμένα επεισόδια με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας



Πορεία αλλοδαπών με επεισόδια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Την αφορμή για τις ταραχές έδωσαν, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές, αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της χθεσινής «επιχείρησης σκούπα» σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Σύριοι μετανάστες, έκαναν έλεγχο, προπηλακίζοντας έναν εξ αυτών, και το σημαντικότερο, έσκισαν ένα αντίτυπο του Κορανίου και ποδοπάτησαν τις σελίδες του.

Περίπου 200 άτομα, στην πλειοψηφία τους Αφγανοί, συγκεντρώθηκαν στις 16:00 στην οδό Αχαρνών, για να διαμαρτυρηθούν για τη χθεσινή συμπεριφορά της Αστυνομίας.

Τα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Αχαρνών, όταν κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν για τη συγκέντρωση των αλλοδαπών, την οποία πραγματοποίησαν χωρίς να ενημερώσουν κανέναν.

Οι συγκεντρωμένοι, που σταδιακά αυξήθηκαν στους 1.000, πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Ομονοίας, προξενώντας καταστροφές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Στη συνέχεια, προσευχήθηκαν ομαδικά στην πλατεία, την οποία και κατέλαβαν επί αρκετές ώρες. Οι αλλοδαποί θα πραγματοποιήσουν εκ νέου συγκέντρωση αύριο στην Ομόνοια στις 15:30.


http://www.zougla.gr/news.php?id=41508

Δεν υπάρχουν σχόλια: