Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Συνέλαβαν αλλοδαπούς με πλαστές πιστωτικές κάρτες



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ρουμάνων, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πλαστές πιστωτικές κάρτες, με τις οποίες έκαναν αγορές από καταστήματα.

Οι αλλοδαποί παγίδευαν ΑΤΜ και στη συνέχεια έφτιαχναν τις κάρτες – κλώνους, που τους επέτρεπαν να κινούνται με σχετική άνεση στις αγορές τους.

Οι κάρτες κατασκευάζονταν εξ αρχής στο όνομα υπαρκτών ή ανύπαρκτων προσώπων. Συνεργός τους στην Ουκρανία τους έστελνε στοιχεία διαφόρων προσώπων και αριθμούς πιστωτικών καρτών με τα οποία οι συλληφθέντες κατασκεύαζαν κάρτες. Για κάθε κάρτα που κατασκεύαζε με αυτά τα στοιχεία η συμμορία έστελνε στον Ουκρανό 500 ευρώ.

Ωστόσο, οι δύο από το συγκεκριμένο κύκλωμα συνελήφθησαν, ενώ οι άντρες της Αστυνομίας αναζητούν άλλους τέσσερις, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε σε κρησφύγετο της συμμορίας στο Παγκράτι, βρέθηκαν 55 πλαστές κάρτες και 11 χωρίς στοιχεία. Επίσης, κατασχέθηκαν 79 αυτοκόλλητες καρτέλες με γράμματα και αριθμούς, ένας προσωπικός υπολογιστής και μηχανή ανάγνωσης πιστωτικών καρτών, χρήματα σε ευρώ και πλαστές ταυτότητες.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση εκτελέστηκε εξ ολοκλήρου από το ΤΑ Ν. Ψυχικού το οποίο έχει δύναμη 8 ανδρών.

http://www.zougla.gr/news.php?id=41050

Δεν υπάρχουν σχόλια: