Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

''Σπέρνουν'' ηρωίνη στην Εθνική οδό


Στη σύλληψη «εισπράκτορα» διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, που έχει ως έδρα την πόλη Σαντάνσκι της Βουλγαρίας, προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Το κύκλωμα που δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδος, τοποθετεί ποσότητες ηρωίνης κοντά σε πινακίδες χιλιομετρικής σήμανσης κατά μήκος της ΠΑΘΕ ή σε επαρχιακές οδούς, από όπου οι αγοραστές παίρνουν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια πληρώνουν, είτε μέσω τραπεζικών λογαριασμών ή δια μέσω «εισπρακτόρων», που τους επισκέπτονται.
Μετά από μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση, ένας από τους «εισπράκτορες» έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 411,4 γραμμάρια ηρωίνης, ποσότητα που ξεπερνά τις 800 δόσεις.
Οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετά από έρευνες μηνών, εντόπισαν το κινητό τηλέφωνου του Βούλγαρου «εγκέφαλου» και επικοινώνησαν μαζί του την περασμένη Τρίτη.
Αστυνομικός, παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής και ζήτησε από τον «εγκέφαλο» να του πουλήσει ποσότητα ηρωίνης, αντί του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ.
Ο Βούλγαρος
στη συνέχεια, μέσω συνεργατών του, τοποθέτησε την ποσότητα ηρωίνης σε πινακίδα χιλιομετρικής σήμανσης στη διασταύρωση των οδών Εδέσσης - Θεσσαλονίκης.
Προχθές, οι αστυνομικοί απευθύνθηκαν τηλεφωνικά σε Βούλγαρο συνεργάτη του «εγκεφάλου» και του ζήτησαν νέα ποσότητα ηρωίνης, την οποία παρέλαβε ο αστυνομικός - αγοραστής σε δασώδη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Οι ποσότητες ηρωίνης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκλεισαν τηλεφωνικό ραντεβού στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πληρωθεί.
Εκεί εμφανίστηκε 47χρονος Βούλγαρος, ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, προκειμένου να σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου έγινε σε συνεργασία με την Ιντερπόλ και τις βουλγαρικές Αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: