Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 30 πλαστές κάρτες ανάληψης μετρητών


Οι δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 22 και 23 ετών, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να πάρουν μετρητά από ΑΤΜ τράπεζας στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Δύο Ρουμάνους συνέλαβαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι ανήκαν σε σπείρα, τα μέλη της οποίας πλαστογραφούσαν κάρτες ανάληψης μετρητών ανύποπτων πελατών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και εν συνεχεία έκαναν αναλήψεις από αυτόματες τραπεζικές μηχανές (ΑΤΜ).

Η σπείρα παγίδευε τα ΑΤΜ ορισμένων υποκαταστημάτων, υπέκλεπτε δεδομένα τραπεζικών καρτών και των αντίστοιχων κωδικών πρόσβασης (ΡΙΝ), μετέφερε τα στοιχεία σε πλαστές κάρτες - «κλώνους», όπως αποκαλούνται (μέθοδος «skimming") και στη συνέχεια προχωρούσε στις παράνομες αναλήψεις.

Οι δύο Ρουμάνοι, ηλικίας 22 και 23 ετών, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω τη στιγμή που επιχειρούσαν να πάρουν μετρητά από ΑΤΜ τράπεζας στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας κάρτες «κλώνους».

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30 κάρτες «κλώνοι» αλλά και το χρηματικό ποσό των 2.035 ευρώ, το οποίο εκτιμάται πως προερχόταν από παράνομες αναλήψεις μετρητών.

Από την έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε πως οι δύο συλληφθέντες διαμένουν μόνιμα στη Ρουμανία, καθώς και ότι μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς τους, αφίχθησαν στη χώρα μας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 16 Οκτωβρίου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/10/2008_252803

Δεν υπάρχουν σχόλια: