Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών

Μία απο τις μεγαλύτερες συμμορίες ληστών, που τον τελευταίο χρόνο αποτελούσε τον «πονοκέφαλο» των διωκτικών αρχών, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.

Η πολυμελής και άριστα οργανωμένη συμμορία είχε διαπράξει, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, έξι ένοπλες ληστείες και τρεις απόπειρες σε χρηματαποστολές, τράπεζες, καταστήματα ΕΛΤΑ και εταιρίες χονδρικής πώλησης τσιγάρων με συνολική λεία περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την αστυνομία εξετάζεται η εμπλοκή μελών της σπείρας και σε άλλες σοβαρές ένοπλες επιθέσεις.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 4 Γεωργιανούς ηλικιών 21 έως 33 χρόνων και έναν 30χρονο Έλληνα, ενώ αναζητούνται 29χρονος ομογενής, που βρίσκεται στη Ρωσία, ως αρχηγός της συμμορίας, και επτά ακόμη συνεργοί.

Σε έρευνες, στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο, δύο πιστόλια, ένα πιστόλι "Ρέπλικα", ένα πιστόλι κρότου, είδη μεταμφίεσης, στολή ειδικού φρουρού, μαγνητικός φάρος οροφής για αυτοκίνητα, δύο κλεμένες μοτοσικλέτες και πλήθος άλλων πειστηρίων, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι οι δράστες, σε πολλές από τις ληστείες, ήταν μεταμφιεσμένοι σε ειδικούς φρουρούς ή σε μασκαράδες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ο ταξίαρχος Γρηγόρης Μπαλάκος σημείωσε ότι στις ληστείες που οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει συμπεριλαμβάνονται οι ληστείες στην εταιρία εμπορίας τσιγάρων ΜΟΥΧΑΛΗΣ ΑΕ στο Κορωπί τον Νοέμβριο του 2007 με λεία 725.650 ευρώ, στα ΕΛΤΑ Γλυφάδας τον Απρίλιο του 2008 με λεία 258.756 ευρώ, σε χρηματαποστολή της εταιρίας ΠΥΡΣΟΣ επί της 3ης Σεπτεμβρίου τον Απρίλιο του 2008 με λεία 730 χιλιάδες ευρώ και σε βάρος μετόχου της εταιρίας καπνοβιομηχανικών προϊόντων ΚΑΠΝΟΣ ΑΕ τον Αύγουστο του 2008 στη Νέα Σμύρνη, με λεία 140 χιλιάδες ευρώ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8452&pubid=1746771

Δεν υπάρχουν σχόλια: