Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

O Νίκος …Οντουμπιτάν για τον ορισμό της Ελληνικότητας


Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Νοεμβρίου 5, 2009

neo-6Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα των τελευταίων ημερών για τα νέα μέτρα του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τους μετανάστες (παραχώρηση ιθαγένειας-δικαιώματος ψήφου), η εφημερίδα “Το Βήμα” σε σημερινό της άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις ενός “νέου Έλληνα” και μελλοντικού ψηφοφόρου που μας καταθέτει την άποψή του για τον ορισμό της… ελληνικότητας! Ονομάζεται Νίκος Οντουμπιτάν και είναι “Έλληνας από τη Νιγηρία” (κατά την νέα ορολογία).“Ο Νίκος δεν θέλει να πάει στη Νιγηρία. Τι θα πει για αυτόν «Έλληνας»; «Αυτός που λαμβάνει την ελληνική εκπαίδευση», λέει. «Εξαρτάται από τη διάθεση του ανθρώπου να μάθει, να προσαρμοστεί. Κάποιοι είναι 20 χρόνια στην Ελλάδα και δεν ξέρουν τίποτα» τονίζει. Ελπίζει ότι με τη νέα κυβέρνηση τα πράγματα θα βελτιωθούν, αλλά δεν κρύβει και τον σκεπτικισμό του: «Όλα θα κριθούν από τις λεπτομέρειες”.

Λίγο πιο πάνω το άρθρο της εφημερίδας μας πληροφορεί ότι ο Νίκος Οντουμπιτάν είναι “πολιτικοποιημένος” σε ζητήματα μεταναστών, μέλος ΜΚΟ ενώ εκδίδει και περιοδικό δωρεάν διανομής (με τί χρήματα άραγε;…) γραμμένο στα ελληνικά με στόχο την παρουσίαση της αφρικανικής κουλτούρας και της γλώσσας των σουαχίλι! Ο συγκεκριμένος μαύρος λοιπόν αισθάνεται υπερήφανος για την αφρικανική κουλτούρα (και καλά κάνει!) αλλά ταυτόχρονα θέλει να λέγεται και “Έλληνας” γιατί έχει λάβει την… ελληνική εκπαίδευση. Με λίγα λόγια έχουμε έναν Έλληνα Σουαχίλι και (γιατί όχι) ένα μελλοντικό πολιτικό στέλεχος της χώρας μας! Να το νέο μοντέλο της Ελλάδας του 21ου αιώνα, να το χαίρεστε!

http://xryshaygh.wordpress.com/2009/11/05/o-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια: