Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Τους πρόδωσε η dolce vita


Μέσα σε εργαστήριο ραπτικής έκρυβαν εργαστήριο παραγωγής και νόθευσης ηρωίνης. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που εξάρθρωσαν οι Αρχές τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Η έφοδος στο εργαστήριο ραπτικής στα Πατήσια έγινε χθες το πρωί. Συνελήφθησαν εννέα συνολικά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μια 27χρονη γυναίκα από τη Ρουμανία. Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος κατάγονται από τη Συρία, το Μπαγκλαντές και το Σουδάν.
Εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Τουρκία, την συσκεύαζαν και στη συνέχεια την διακινούσαν σε εμπόρους ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στο ημιυπόγειο του εργαστηρίου ραπτικής, είχαν διαμορφώσει ειδικό χώρο όπου επεξεργάζονταν και συσκεύαζαν την ηρωίνη.
Πριν δύο μήνες, στα πλαίσια ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα και περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα, άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν ένα πολυτελές τζιπ BMW X5 με βουλγαρικές πινακίδες να κινείται ύποπτα σε περιοχή της δυτικής Αττικής.


Πολυτελή ζωή, χωρίς δουλειά


Όπως διαπιστώθηκε, επιβάτες ήταν δύο άτομα Συριακής υπηκοότητας, οι οποίοι κυκλοφορούσαν με πλαστές βουλγαρικές ταυτότητες, οι οποίοι ξόδευαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε bar και club της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να εργάζονται…

Αρχικά, εκτιμήθηκε από τις Αρχές ότι πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας όπλων. Ωστόσο, η έρευνα και η παρακολούθηση έβγαλαν άλλο «λαβράκι». Κάθε βράδυ, οι δράστες μετέβαιναν στο εργαστήριο ραπτικής-φασόν στα Πατήσια και πολλές φορές έβγαιναν από το κατάστημα κουβαλώντας νάιλον σακούλες.

Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να γίνει έφοδος τόσο στα σπίτια των δραστών όσο και στο ραφτάδικο.

Εκεί, εντοπίστηκαν 134 κιλά ηρωίνης, μία πρέσα, έξι ζυγαριές ακριβείας, τρία ηλεκτρικά μίξερ, τέσσερα κόσκινα, δύο σπάτουλες, μια κατσαρόλα, τέσσερις πλαστικές λεκάνες και δέκα ταψιά. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι ρωσικής προέλευσης με σιγαστήρα, 15 φυσίγγια των 9mm, δύο συσκευασίες ηρωίνης, 5.240 ευρώ και πλήθος πλαστών εγγράφων.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=71982&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια: