Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Συλλήψεις λαθρομεταναστών



Συλλήψεις λαθρομεταναστών στο Φαρμακονήσι

Εντοπίστηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ του Φαρμακονησίου, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με είκοσι δύο λαθρομετανάστες.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, επιβιβάστηκαν στο πλωτό περιπολικό του λιμενικού σώματος, ενώ η λέμβος τους βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_24/10/2009_304056

Συλλήψεις λαθροδιακινητών στην Καστοριά


Στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Ιορδανού 22 ετών και ενός Γεωργιανού 17 ετών, προχώρησε η Ομάδα Ειδικών Ελέγχων Λαθρομετανάστευσης της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Έπειτα από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22 χρόνος Ιορδανός αποκαλύφτηκε ότι μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς Αλβανικής υπηκοότητας προς την Θεσσαλονίκη με το χρηματικό αντίτιμο των 700 ευρώ.

Οι μεταφερόμενοι λαθρομετανάστες και οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ το αμάξι κατασχέθηκε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=70617&cid=4

Εντοπίστηκαν 45 λαθρομετανάστες νότια της Ανάφης

Σαράντα πέντε μετανάστες - αγνώστου μέχρι στιγμής εθνικότητας - που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, εντόπισαν σήμερα πάνω στη βραχονησίδα Μακρά, νότια της Ανάφης, στρατιώτες που ελάμβαναν μέρος σε άσκηση και οι οποίοι ειδοποίησαν στη συνέχεια το Λιμενικό.

Στην περιοχή σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού, καθώς και δυο λάντζες για την παραλαβή τους και τη μεταφορά τους στη Σαντορίνη.

Τους σαράντα πέντε λαθρομετανάστες είχε αποβιβάσει νωρίτερα, στη βραχονησίδα άγνωστο σκάφος, το οποίο και αναζητείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/10/2009_304448


Σύλληψη διακινητών λαθρομεταναστών

Ένας 22χρονος διακινητής που μετέφερε στο όχημά του δέκα λαθρομετανάστες συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη στην περιοχή Φερών Έβρου, ενώ συνεργάτης του κατόρθωσε να διαφύγει και αναζητείται.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα της Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν τέσσερις Βούλγαροι διακινητές και δέκα λαθρομετανάστες τους οποίους μετέφεραν με δύο Ι. Χ. αυτοκίνητα και συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_29/10/2009_304967

Δεν υπάρχουν σχόλια: