Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2008

Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Δύο ακόμα αλλοδαποί, μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών, συνελήφθησαν, ενώ άλλοι τέσσερις αναζητούνται από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι δράστες κρατούσαν έγκλειστους έξι λαθρομετανάστες στην περιοχή των Αχαρνών, κάτω από άθλιες συνθήκες και τους απειλούσαν ώσπου να καταβάλουν το χρηματικό ποσό, που είχαν συμφωνήσει για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, προκειμένου να τους ελευθερώσουν. Οι λαθρομετανάστες πλήρωναν για τη μεταφορά από 4 έως 6 χιλιάδες ευρώ, έκαστος.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκαναν αυτή τη δουλειά συστηματικά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μεταλλική ράβδος, την οποία χρησιμοποιούσαν για να χτυπούν τους έγκλειστους λαθρομετανάστες, ένα ιδιόχειρο σημείωμα στην αραβική γλώσσα, όπου αναγράφονταν ονοματεπώνυμα και χρηματικά ποσά λαθρομεταναστών, ένα φωτοαντίγραφο ειδικού δελτίου για αίτηση ασύλου με τα στοιχεία του ενός από τους τέσσερις, που αναζητούνται, μια πλαστή διεθνής ιρακινή άδεια ικανότητας οδήγησης και άλλα πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για αρπαγή, προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, περί οργανωμένου εγκλήματος, πλαστογραφία και άλλα αδικήματα.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/12/2008_258575

Δεν υπάρχουν σχόλια: