Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Έφτασαν από το Λονδίνο με 328 πλαστές τραπεζικές κάρτες

Με 328 πλαστές τραπεζικές κάρτες κλώνους, γνήσιων καρτών Βρετανικών τραπεζών στην κατοχή τους, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο Βενιζέλος δύο άνδρες Ρουμανικής καταγωγής.

Οι δύο άνδρες, 20 και 28 ετών, οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μας από το Λονδίνο, συνελήφθησαν μετά από έρευνα που έγινε σε βάρος τους, από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών.

Οι 328 πλαστές κάρτες έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο SKIMMING, με σκοπό οι δράστες να αδειάσουν λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών.

Η αστυνομία σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών εξετάζουν το ενδεχόμενο, οι κάρτες να έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, ενώ σε συνεργασία με τη EUROPOL και τη INTERPOL ερευνάται το αν η συγκεκριμένη υπόθεση σχετίζεται με άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Το φαινόμενο των αναλήψεων μεγάλων χρηματικών ποσών με τραπεζικές κάρτες - κλώνους γνησίων καρτών, έχει λάβει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν στη Νίκαια δύο νεαροί Ρουμάνοι οι οποίοι είχαν κατασκευάσει κάρτες κλώνους παγιδεύοντας ΑΤΜ τραπεζών στη Νίκαια και στο Kαλαμάκι, με τις οποίες είχαν κάνει αναλήψεις ύψους 33.200 ευρώ. Μάλιστα, είχαν επιχειρήσει να κάνουν ανάληψη 127.000 ευρώ, χωρίς να τα καταφέρουν.

Την Παρασκευή συνελήφθησαν στην Ομόνοια τρεις Βούλγαροι με εννέα πλαστές κάρτες τις οποίες είχαν κατασκευάσει υποκλέπτοντας στοιχεία από ΑΤΜ τράπεζας στο Ίλιο. Με τις συγκεκριμένες κάρτες είχαν κάνει αναλήψεις μεγάλων ποσών από διάφορες τράπεζες στην Αθήνα, ενώ με τη μία είχαν «σηκώσει» δύο χιλιάδες ευρώ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

http://www.zougla.gr/news.php?id=15077

Δεν υπάρχουν σχόλια: