Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Επιδημία οι ληστείες σε πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ

Ξεχείλισε και δικαιολογημένα η οργή των ιδιοκτητών πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ και των οικογενειών τους που βλέπουν τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να αδιαφορεί προκλητικά απέναντι στα αλλεπάλληλα κρούσματα βίαιων επιθέσεων και ληστειών με κλοπές, τραυματισμούς και θανάτους που τελευταία έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας.

Σχεδόν καθημερινά πλέον γίνονται ληστείες σε πρακτορεία και αρκετοί πράκτορες έχουν τραυματιστεί βαριά, άλλοι έχουν μείνει ανάπηροι και ορισμένοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ληστών.

Είναι χαρακτηριστική, εν προκειμένω, η περίπτωση του ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ που πριν από μερικούς μήνες ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο ληστές, οι οποίοι εισέβαλαν στο κατάστημά του και με την απειλή όπλου έκλεψαν 1.600 ευρώ.

Ο ίδιος άνθρωπος στις 17 Νοεμβρίου δέχθηκε νέα επίθεση από τρεις ένοπλους Αλβανούς, οι οποίοι και πάλι τον ξυλοκόπησαν άγρια, του έσπασαν μερικά πλευρά και έκλεψαν 1.300 ευρώ, ενώ λήστεψαν και έναν πελάτη που έτυχε να είναι παρών στο επεισόδιο.

Τα θύματα και τα δυνάμει θύματα των απανωτών ληστειών διερωτώνται γιατί ο ΟΠΑΠ δεν παίρνει καμιά θέση και παρά τις εκκλήσεις των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ δεν αποφασίζει να ασφαλίσει και να αποζημιώσει τους ανθρώπους αυτούς. Όλους αυτούς δηλαδή που δουλεύουν και διακινδυνεύουν νυχθημερόν για να αυγατίζει κάθε χρόνο τα κέρδη του ο οργανισμός, τα οποία, σημειωτέον, για το α΄ εξάμηνο του 2008 αυξήθηκαν κατά 35,2%, από 285 εκατ. το α΄ εξάμηνο του 2007 σε 385 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για αμύθητα καθαρά κέρδη χωρίς να υπολογίζονται τα χιλιάδες, αν όχι και εκατομμύρια ευρώ, των ανείσπρακτων κερδισμένων δελτίων που καταλήγουν στα ταμεία του ΟΠΑΠ.

Τι περιμένει, άραγε, ο ΟΠΑΠ για να δείξει την ευαισθησία του; Πόσοι ακόμη πρέπει να μείνουν ανάπηροι και να σκοτωθούν και πόσες οικογένειες πρακτόρων του ΟΠΑΠ πρέπει να καταστραφούν οικονομικά για να κάνει επιτέλους κάτι, ώστε να ασφαλίσει τους ανθρώπους που δουλεύουν για το δικό του κέρδος;

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35137&colid=&catid=33&dt=2008-11-30%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: