Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων

Δύο νεαρές Ρουμάνες που είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης, κατάφεραν να απελευθερώσουν αστυνομικοί και να εξαρθρώσουν Κύκλωμα Εμπορίας Ανθρώπων.

Η δράση του κυκλώματος, ανακαλύφθηκε όταν οι δύο κοπέλες για να γλυτώσουν προσπάθησαν να εργαστούν σε μαγαζί στην Ελάτεια. Εκεί όμως της εντόπισαν οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιχείρησαν να απαγάγουν με την απειλή πιστολιού προκειμένου να συνεχίσουν να τις εκμεταλλεύονται. Η ενέργειά τους αυτή, αναστάτωσε τους θαμώνες του καταστήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

Αστυνομικοί του τμήματος ασφάλειας Λαμίας, οργάνωσαν επιχείρηση και πραγματοποίησαν έφοδο στην περιοχή της Ελάτειας, μεταξύ Αταλάντης και Λιβανατών, στο χώρο που τα μέλη του κυκλώματος, κρατούσαν φυλακισμένες τις δύο νεαρές Ρουμάνες, και κατάφεραν να τις απελευθερώσουν.

Τα μέλη του κυκλώματος αποτελούσαν 4 Ρουμάνοι, κι ένας Έλληνα, οι οποίοι έβρισκαν τις νεαρές Ρουμάνες στη χώρα τους και τις έπειθαν να τους ακολουθήσουν στη χώρα μας, με το πρόσχημα ότι θα έβρισκαν δουλειά και θα τους εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες ζωής.

Αρχηγός της ομάδας φέρεται μια 33χρονη Ρουμάνα, η οποία απασχολούσε παράνομα στην καφετέρια που διατηρούσε στην περιοχή, ως σερβιτόρες τις δύο συμπατριώτισσές της 19 και 24 ετών. Με τη βοήθεια των συνεργών της, τις ανάγκαζε να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με πελάτες που κανόνιζε το κύκλωμα. Όταν οι κοπέλες αντιδρούσαν, τις χτυπούσαν και στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος, τις οδηγούσαν με τη βία στις ερωτικές συνευρέσεις με πελάτες, που κατέβαλλαν στο κύκλωμα 300 ευρώ για το κάθε ραντεβού, χρήματα που δεν έπαιρναν ποτέ οι κοπέλες.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας Δημήτρη Πατίτσα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς που την απελευθέρωσαν η μια από τις Ρουμάνες, πριν από δύο μήνες, είχε πέσει θύμα βιασμού, με δράστη έναν από τους συλληφθέντες, μέλος του κυκλώματος. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/221101.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: