Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Συνελήφθησαν ληστές με κοσμήματα αξίας 160.000 ευρώ

Τρία άτομα έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χανίων, που το τελευταίο διάστημα είχαν ρημάξει την πόλη, καθώς είχαν διαπράξει 17 διαρρήξεις σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Οι δύο αλλοδαποί γεωργιανής καταγωγής, 43 και 33 ετών, όπως και μια ομογενής από τη Γεωργία, ξεκίνησαν την παράνομη δράση τους στις 21 Οκτωβρίου και η συνολική τους λεία από κοσμήματα ανέρχεται στις 160.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, έθεσαν υπό παρακολούθηση τον ένα εκ των ληστών, συλλαμβάνοντάς τον την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία και αφού πρώτα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να διαρρήξει ένα διαμέρισμα.

Ο 43χρονος ληστής αντέδρασε βίαια, όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, προκειμένου να του κάνουν έλεγχο, χτυπώντας τους.

Στην κατοχή του εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ένα πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δραστών στον Κίσσαμο και στα Χανιά, βρέθηκαν τα κλοπιμαία από τις διαρρήξεις, όπως ψηφιακές μηχανές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, καθώς και μια καραμπίνα.

Ο 43χρονος είχε συλληφθεί ξανά στις 3 Ιανουαρίου 2008 και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα απέλασης. Επέστρεψε όμως στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

http://www.zougla.gr/news.php?id=14140

Δεν υπάρχουν σχόλια: