Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Οι μισοί Ελληνες θεωρούν τη μετανάστευση απειλή για την εθνική ταυτότητα και το 71% υπευθυνη για την αυξηση της εγκληματικότητας


Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες θεωρούν πως η μετανάστευση βλάπτει την Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα του «Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής» (ΙΜΕΠΟ) που πραγματοποιήθηκε το 2008, το 48% όσων ρωτήθηκαν για τις συνέπειες της μετανάστευσης απάντησαν πως το φαινόμενο απειλεί την εθνική ταυτότητα και το 71% θεωρεί πως συντελεί στην αύξηση της εγκληματικότητας.


Μόνον 23% των γηγενών -σύμφωνα με την ίδια έρευνα- κρίνει πως η μετανάστευση ωφελεί, και αυτοί είναι άτομα νέας ηλικίας ή υψηλότερης μόρφωσης(sic) σε σύγκριση με όσους εξέφρασαν αρνητική άποψη για το ζήτημα. Το γεγονός δυσχεραίνει την προσπάθεια των μεταναστών να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν «για πάντα».

Περισσότερα στοιχεία που αφορούν τη μετανάστευση στην Αθήνα σε σύγκριση με οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις (Βουκουρέστι, Γλασκόβη, Τίρανα, Κάρντιφ, Κωνσταντινούπολη, Νότιγχαμ και Μπέλφαστ) προέκυψαν από την έρευνα Migrant Cities που ανέθεσε το Βρετανικό Συμβούλιο στους ερευνητές/συγγραφείς Μίλτο Παύλου και Ναντίνα Χριστοπούλου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Living Together.

Στην Αθήνα το φαινόμενο αθρόας εγκατάστασης μεταναστών επηρεάστηκε από τις εργασιακές ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, με τους άνδρες να απασχολούνται στον κατασκευαστικό τομέα και τις γυναίκες στα οικιακά.

Σύμφωνα με την έρευνα:

* Οι Αλβανοί: περισσότεροι από τους μισούς από τους μετανάστες της πρωτεύουσας αποτέλεσαν από την αρχή την πλέον δραστήρια μειονότητα αναφορικά με το ξεκίνημα δικής τους επιχείρησης. 250.000 αλβανικοί λογαριασμοί καταθέσεων έχουν ανοιχθεί από Αλβανούς σε ελληνικές τράπεζες, με μέσο όρο λογαριασμού τα 10.000 - 12.000 ευρώ.(εμ , τόσες ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις...Αλήθεια πόσοι τίμιοι βιοπαλαιστές Έλληνες έχουν 12.000 euro στην άκρη;;;)

* Οι Ασιάτες (γενικά): ομοίως δραστήριοι, αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες.(για τον αθέμιτο ανταγωνισμό κουβέντα!).

* Οι Αφρικανοί: δημιουργούν επίσης μικρές επιχειρήσεις με είδη από τη χώρα προέλευσής τους.
* Οι Ευρωπαίοι: από Βαλκάνια και άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.


Γκέτο

Οι περισσότεροι μετανάστες πρωτοεγκαταστάθηκαν σε Πατήσια, Κυψέλη και Παγκράτι. Γκέτο, με την έννοια της απομόνωσης ή του διαχωρισμού από τους γηγενείς, δεν υπάρχουν στην Αθήνα, και αυτό τη διαφοροποιεί από άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις.(όχι μωρέ δεν υπάρχουν ουτε στην αθήνα ουτε στην Πατρα !για πέρνα τα ''σύνορα'' της πατησιών και τα λεμε. Αλλά απ' την Εκάλη που να τα δεις.) Το γκέτο αναφέρεται ίσως μόνον από τα ΜΜΕ. Εθνοτικοί πυρήνες από μετανάστες συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένες γειτονιές της πόλης και αναφέρονται ως εργαζόμενοι υπό καθεστώς σκλαβιάς στον αττικό κοινωνικο-οικονομικό χώρο και ανασφάλιστοι σε ποσοστό 12,9%.(Ενώ όλοι οι Έλληνες είναι ασφαλισμένοι, δουλεύουν αυστηρά 8ωρο και γενικότερα μπορεί με λίγο τύχη να βγάλουν και...700 ευρω!!!).

Σύμφωνα με το ΙΜΕΠΟ, το μέσο μηνιαίο εισόδημα ενός νοικοκυριού μεταναστών είναι 1.538 ευρώ, 600 ευρώ λιγότερα από το αντίστοιχο ελληνικό. Ερευνα του Πολυτεχνείου Αθηνών έδειξε πως οι μετανάστες αναζητούν υπόγεια και χαμηλότερα πατώματα στις πολυκατοικίες, χώροι που θα παρέμεναν πιθανότατα άδειοι. Πάντως, συνέβαλαν σε έκρηξη εγκατάστασης -ενοικίασης και αγοράς κτιρίων ή διαμερισμάτων- στο κέντρο της Αθήνας.(Ναι βρήκαν ευκαιρία οι μαυραγορίτες να χρεώνουν ''κεφάλια''. Όσοι Έλληνες Έχουν εκεί σπίτι, ας το πουλήσουν στο 1/3 της τιμής μπας και το αγοράσει κανείς.Eπισης είναι βεβαιο ότι τα 2.000.000+ των Ελληνων που ζουν κάτω απ' τα όρια της φτώχειας μενουν σε...βιλες!).

Μεταναστευτική πολιτική

* Ακόμη και ύστερα από δύο προγράμματα νομιμοποίησης μεταναστών (2001 και 2005) σχεδόν οι μισοί από τους μετανάστες στη χώρα (600.000 από 1,25 εκατ.) κατοικούν υπό καθεστώς παρανομίας. Από το 47,6% του μεταναστευτικού πληθυσμού στη χώρα -αντιστοιχεί στους μετανάστες της Αττικής- το 37,6% κατέχει άδειες παραμονής.(ε, τι περιμένουμε; ας τους νομιμοποιήσουμε όλους!!! Ακόμα καλύτερα να δίωξουμε και τους Έλληνες. Άντε γιατί σαν πολλοί γίναμε).

* Η μετανάστευση έχει συναντήσει ελάχιστα ανεκτική και μάλλον αρνητική στάση από την ελληνική κοινωνία. Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν συσχετιστεί με τεχνητά, από τα ΜΜΕ, «κύματα εγκληματικότητας».(Nαι ,''τεχνητά'' !οι μισοί φυλακισμένοι είναι αλλοδαποί ! ) Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του ΙΜΕΠΟ, οι πολιτικές μετανάστευσης στην Ελλάδα θεωρούνται οι λιγότερο ανεκτικές σχετικά με τις αντίστοιχες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία στη λίστα που αφορά πολιτικές απόκτησης υπηκοότητας, πολιτικής συμμετοχής, καθεστώτος αγοράς εργασίας και οικογενειακής επανένωσης, ενώ και οι παροχές υγείας δεν καλύπτουν ισότιμα τις σχετικές ανάγκες των μεταναστών συγκριτικά με τους γηγενείς (το 84% των μεταναστών αγνοοούν τα δικαιώματα περίθαλψης).

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=45644916

Όχι στη πολυπολιτισμική Ελλάδα!

Δουλειές αντί για Μετανάστες !

Ανθρώπινες γειτονίες αντί για γκετο!
1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε, με τόση προπαγάνδα που ασκείται υπέρ των μεταναστών, οι Έλληνες δεν κατάφεραν να αλλαξοπιστήσουν! Ευυχώς!!

Όσο και να προσπαθουν να μας πείσουν για τα υποτιθεμενα οφέλη της "πολυπολισμικής κοινωνίας", δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα...

Όχι στους (λαθρο) μετανάστες, όχι στην εκληματική τους δράση, όχι στην υποβάθμιση των συνοικιών μας! Αντισταθείτε!!