Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2008

Όργιο λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας στη Πάτρα!


Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Πάτρα όπου κάτοικοι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους μετά την δύση του ηλίου στις περιοχές όπου υπάρχουν οι καταυλισμοί των λαθρομεταναστών. Οι κλοπές και η εγκληματικότητα που είναι πρωτοφανείς για την πόλη της Πάτρας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και αγανακτισμένοι οι κάτοικοι αρχίζουν και ξεπουλούν τα σπίτια και τις περιουσίες τους μετακομίζοντας αλλού μιας και οι διαμαρτυρίες τους δεν εισακούονται από την επίσημη πολιτεία.Ο κ. Βασίλης, που μένει στην οδό Ευρώτα, δίπλα στον καταυλισμό, λέει ότι κλέβουν ό, τι βρουν μπροστά τους και πέφτουν πάνω στα αυτοκίνητα που περνάνε. «Μετά τις 7 το απόγευμα δεν κυκλοφορεί κανείς γύρω από αυτό το τετράγωνο, ούτε με αυτοκίνητο.Φοβόμαστε!


Στην αρχή, όταν πρωτοήρθαν, ήταν λίγοι. Τους βοηθούσαμε όλοι οι Πατρινοί, τους δίναμε ένα πιάτο φαΐ, ρούχα. Τώρα η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Πριν ένα χρόνο ήρθε η πολεοδομία να γκρεμίσει όλα τα αυθαίρετα του καταυλισμού, αλλά απλά τα κατέγραψε ως παράνομα. Δεν μπόρεσαν να τους διώξουν γιατί προστατεύονται από την Ε.Ε. ως πρόσφυγες και φωνάζουν πως είναι άνθρωποι και δεν πρέπει να τους διώξουμε. Τους ρωτώ απλά: Αυτοί οι «ανθρωπιστές» θα μπορούσαν να ζήσουν με την εγκληματικότητα, τις εστίες μόλυνσης και τη δυσωδία δίπλα στην πόρτα τους;».Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Σοφία, που μένει στην οδό Παμύσου, δύο δρόμους μακριά από τον καταυλισμό, διαμαρτύρεται: «Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε στο μπαλκόνι μας από τη μυρωδιά. Ειδικά όταν φυσήξει ή βρέξει λιγάκι, η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Η περιοχή της Αγιάς ήταν η πιο ακριβή της Πάτρας και σήμερα όλοι πουλάνε τα σπίτια τους και κανείς δεν αγοράζει.


Είδατε πόσες πολυκατοικίες γύρω από τον καταυλισμό έχουν μείνει στα μπετά; Μόλις βραδιάσει δεν τολμάμε να ξεμυτίσουμε από τα σπίτια μας. Πολλές φορές έχω δει μάλιστα από το μπαλκόνι μου τη νύχτα να έρχονται πολυτελή αυτοκίνητα και να παίρνουν νεαρούς λαθρομετανάστες. Έχω ακούσει για κυκλώματα παιδεραστίας και εμπόριο λευκής σαρκός».Καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι έχουν συμφέροντα από την παραμονή των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Σίγουρα πάντως όχι οι πολίτες και η πολιτεία κωφεύει συστηματικά.Τον τελευταίο καιρό συζητιέται έντονα η μεταφορά των λαθρομεταναστών στο Δρέπανο, ένα χωριό 20 χλμ έξω από την Πάτρα. Εκεί θα ζουν σε μία έκταση, όπου θα γίνουν κτιριακές εγκαταστάσεις και θα υπάρχει καθημερινό συσσίτιο και αστυνόμευση. Οι κάτοικοι όμως του χωριού αντιδρούν και είναι εύλογο. Κανείς δεν περιμένει να αστυνομευθεί η νέα περιοχή. Αν ήταν θα γινόταν ήδη όποτε μιλούμε για απλή μετακόμιση του προβλήματος.Αλλά και οι ίδιοι δεν θέλουν να πάνε εκεί. Λένε πως θα είναι χειρότερα. Φοβούνται ότι θα είναι σαν φυλακή – όπως ισχυρίζονται- και ότι δεν θα έχουν ελευθερία κινήσεων (για κλοπές, εγκληματικότητα, πετροβόλημα πλοίων που δεν τους μεταφέρουν λαθραία και πάλι κ.ά.). Πάνω απ’ όλα, όμως αρνούνται να μετακινηθούν από το λιμάνι, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να περάσουν παράνομα για μία ακόμη φορά απέναντι στην Ιταλία.
Ας μην ξεχνάμε ότι αθώοι οδηγοί νταλίκας και φορτηγών την έχουν πληρώσει πολλές φορές σε έρευνες που έγιναν στα φορτία τους και βρέθηκαν ότι εκεί κρύβονται και φυσικά οι πολίτες- εργαζόμενοι καταδικάζονται για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών ενώ δεν έχουν ιδέα. Δείτε εδώ τα πρόσφατα επεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας που έχουν μετατρέψει μία άλλοτε ήσυχη πόλη σε Αφγανιστάν, ένα πεδίο μαχών και αναφλέξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: