Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Έλειπαν 20.800 ευρώ από το λογαριασμό του


Στη "φάκα" της Αστυνομίας πιάστηκαν δύο "ηλεκτρονικοί ποντικοί", 24 και 25 ετών, οι οποίοι αφαίρεσαν μέσω διαδικτύου 20.800 από το λογαριασμό ενός κατοίκου της Κορίνθου.
Οι δύο άνδρες, οι οποίοι είναι αλλοδαποί και διαμένουν στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων μέσω διαδικτύου (e-Βanking) που προσφέρει μεγάλη τράπεζα, "μπήκαν" στο λογαριασμό του θύματός τους και μετέφεραν σε δύο δικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούν στην ίδια τράπεζα, το παραπάνω ποσό.
Ύστερα από δύο μέρες το θύμα αντιλήφθηκε ότι έλειπαν χρήματα από το λογαριασμό του και απευθύνθηκε στην Αστυνομία.
Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ανέλαβε την υπόθεση, ακολούθησε τα "ηλεκτρονικά ίχνη" που άφησαν οι δύο αλλοδαποί και σε συνεργασία με την τράπεζα τους εντόπισε και τους συνέλαβε.
Πάνω τους βρέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο, δύο βιβλιάρια των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους είχαν μεταφερθεί τα χρήματα, έξι πιστωτικές κάρτες και αποδείξεις από ΑΤΜ.
Οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει να ερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες μπήκαν στο λογαριασμό του θύματος.

http://www.zougla.gr/news.php?id=11716

Δεν υπάρχουν σχόλια: