Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Στη «φάκα» συμμορία διαρρηκτών

Τέσσερα παιδιά από 11 έως 16 χρόνων κατηγορούνται ως δράστες 73 διαρρήξεων που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες σε προάστια της Αθήνας.
Εκτός από τους τέσσερις ανηλίκους, που είναι αθίγγανοι αλβανικής καταγωγής, με συγγενική σχέση μεταξύ τους, συνελήφθη και ο 49χρονος πατέρας του ενός, που κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Αναζητούνται επίσης άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα των ανηλίκων δρούσε τις πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι των σπιτιών έφευγαν για τις δουλειές τους.
Αφού παρακολουθούσαν τις κινήσεις και βεβαιώνονταν ότι στο σπίτι δεν βρισκόταν κανένας, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα και έκλεβαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη.
Τα κλοπιμαία τα παρέδιδαν εν συνεχεία στους γονείς τους, που κατά την Αστυνομία πιθανόν να έκαναν χρέη τσιλιαδόρου.
Η σπείρα των ανηλίκων είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου είχε διαπράξει 28 κλοπές, και στα Πετράλωνα (11 κλοπές).
Είχε χτυπήσει, επίσης, στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, Δάφνης, Αγίας Βαρβάρας, Παλαιού Φαλήρου, Γαλατσίου, Ν. Κόσμου, Ιλίου, Καλλιθέας, Καισαριανής και Νέας Φιλαδέλφειας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8400&pubid=1784578

Δεν υπάρχουν σχόλια: